Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Meerschaum lule

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Meerschaum lule
« u: 20. Listopada 2009, 22:42 »
Lule od minerala koji se iskopava na malom području u Turskoj. Odlično se puše, daju hladan dim, vrlo dobro apsorbiraju kondenzat. Prednost ovih lula je u tome što se mogu pušiti više puta na dan, nije potreban odmor od 24 sata kao kod lula od vrijesa. Nedostaci su izraženi u samoj krhkosti materijala, stoga je baratanje ovim lulama zahtjeva malo veću pažnju. Preporučio bih svakome tko se ozbiljnije posvetio lulama da si nabavi barem jednu.
Moja iskustva su pokazala da mi u meerschaum luli nabolje prijaju aromatici, dok mi engleske mjeÅ¡avine nisu dale očekivane rezultate. No to je subjektivan dojam, ne mora značiti da ćete i vi imati ista iskustva. U svakom slučaju savjet je nabavite si meerschaum lulu i isprobavajte.  :61:

Ovo je moja meer lula (firma IMP Meerschaum), kupljena prije nekih godinu i pol dana za cca. 130$ na www.smokingpipes.com Zanimljivo je vidjeti kako je s vremenom požutjela. Kada sam ju kupio bila je bijela kao snijeg.

It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Meerschaum lule
« Odgovori #1 u: 20. Listopada 2009, 22:44 »
Ja se joÅ¡ nisam upustio u avanturu zvanu Meerschaum, ali mi je velika želja, pa će i taj dan doći!  :1:
SluÅ¡ajući iskustva iskusnijih kolega lulaÅ¡a, barem jedna Meerica mora biti u kolekciji!!!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #2 u: 20. Listopada 2009, 23:16 »
ja imam jednu meericu made in tanzania (ima slonce kao slika granulata na usniku i neke crnacke rezbarije) ali izgleda da nije iz bloka nego od presovanog granulata koliko ja mogu da vidim. kupio sam je na buvljaku za 5evra:) od silnog pusenja cudno je pocrnela na vrhu,ima li tome leka? jedina zamerka koju ja imam je sto se brate mnogo lako prlja,a meni kao motordziji koji vozi dvotaktni motor su ruke, jelte, ciste kao u hirurga:))) moracu da nabavim jednu iz bloka kad se bude bilo pri parama i jednu sa meer uloskom a nositi po moto-susretima

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 20. Listopada 2009, 23:21 »
Prljanje je problem kod ovih lula. Definitivno nisu lule za moto susrete.  :1:

A za pocrnjeli rub možda eventualno uzeti što finiji šmirgl papir i lagano šmirglati. Kod meera nikakve akcije čišćenja alkoholom ili bilo kakvim tekućinama ne dolaze u obzir.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #4 u: 20. Listopada 2009, 23:38 »
probao i alkohol, nista se nije desilo. ma ko je sisa, dimi i ovako. ne moze se smirglati zbog rezbarija :3:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #5 u: 20. Listopada 2009, 23:39 »
p.S. da li je tacno da se ovakve "presovane" meerice hoce raspasti? prica se svasta, ajd da pitam iskusnije...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 21. Listopada 2009, 09:23 »
Ja još nisam čuo da se nekom raspala.. Ali meer je sam po sebi jako krt, ako vam padne sa samo 15-20cm visine na tvrdu podlogu može puknuti. Po meni, bi ovaj prešani meer mogao biti samo malo žilaviji.

Ja sam prezadovoljan sa svojim meericama, imam tri komada:

Altinokova, rađena po narudžbi

IMP Meerschaum, prekrasnica, ogromna je

Treču sam dobio od Saše na poklon, mala slatka meerica koju je donio iz Turske, uvijek ju imam u torbi sa sobom, lulica za sve prigode!

Meni ne pašu aromatici u meeru, moram priznati. Više virginijski duhani i latakije. Ali oko meera su jako podijeljeni ukusi, stvarno se ne može generalizirati što bolje miriši u meeru, kao što se može reći za recimo maslinu.
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #7 u: 21. Listopada 2009, 11:11 »
Evo, vidite, ova prva je primjer pucanja lule, nakon pada sa samo 5 cm!!!  :38:
Puca po presjeku!  :68:
Šala, šala, prekrasne lule!!!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #8 u: 21. Listopada 2009, 20:14 »
Ja bih priporučio svakome jednu meericu. Meni je isto najbolja za latakije.
I odlična je za na putovanje jer ne treba toliko odmaranja.

It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #9 u: 21. Listopada 2009, 23:51 »
Ma upravo zzato mi i treba, dosta sam na putu i samo mi treba jos 10-15 lula da nosim za tri dana moto skupa. ovu rezbarenu cu nekako da ocistim i cuvam za kuci. a nabavicu drvenu sa uloskom za akanje,da se ne prlja. a i jeftinije je. stvarno sam cuo da hoce da se raspadne, mada i meni deluje cudno.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #10 u: 26. Listopada 2009, 20:23 »
Imam meericu iz bloka i jednu jeftinu presanu. Obje se dobro puse vec duzi niz godina. Mislim dq se ljudi bez razloga plase da ce se one presane raspqsti. Jedino treba biti malo nezniji no kod vrijesa jer se daju nepaznjo, lako ostetiti - recimo pad sa manje visine.
Ja u njima pusim aromatike.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #11 u: 01. Studenoga 2009, 20:26 »
Ukoliko se neko uputi ka Kusadasiju moze otici do radnje Meerschaum King-a. Njihov sajt je: http://www.meerschaumking.com/.
Moja lula iz bloka je njihova i zadovoljan sam.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #12 u: 05. Veljače 2010, 17:41 »
Evo da se dovežem na ovaj topic bez obzira kaj je star, imam jednu staru orkuey massa lulu koja ima umetak od meerschauma, dosta ih je teško izradit jel rupa u briaru i meersch moraju savršeno odgovorat. Imam ju skoro 17g.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #13 u: 05. Veljače 2010, 17:56 »
Šta nije da u te kombinacijske vrijes/meer lule ide samo prešani meerschaum? Koji se onda oblikuje kako se god želi.
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #14 u: 05. Veljače 2010, 18:00 »
kolko ja vidim mersch se upreša u rupu od briara i poslije se dubi ali mora savršeno pasat jel se može dogodit obzirom da je tanak sloja meerscha koji ostane da ispadne sloj meerscha van.