Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Poliranje žarnice lule

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Poliranje žarnice lule
« u: 27. Listopada 2009, 11:55 »
Dosad sam naišao na tri tipa "finiša" žarnice lule:

- izbruÅ¡ene do najfinijeg brusnog papira i potom polirane
 - grublje izbruÅ¡ene, do recimo brusnog papira finoće 200 (način koji ja preferiram)
 - prekarbonizirane, premazane posebnom smjesom mljevenog ugljena i staklene vode, neÅ¡to kao umjetni cake

Po mom iskustvu, cake se najbolje uhvati na grublje izbrušenu površinu nego na poliranu. Ne znam do čega to ima veze, ali na lulama u mojoj kolekciji se tako pokazalo. Da li ste primjetili da se na vašim lulama cake bolje stvara na grubljoj ili glatkoj površini?

Imam svega par prekarboniziranih lula, i sam sam neke svoje prekarbonizirao. Nije to najsretnije rješenje. Cake se ulovi za to, ali je to na nekin način nalijepljeno na stijenke žarnice. Može se desiti da otpadne cijeli komad cake-a skupa sa tim premazom, kad se isti odvoji od drveta.

Kakva su vaša iskustva sa cakeom i stvaranjem istog ovisno o podlozi na kojoj se stvara?
Keep it simple!

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
Odg: Poliranje žarnice lule
« Odgovori #1 u: 29. Listopada 2009, 21:44 »
To je istina. Osobno sam imao probleme sa upušavanjem rolandezice od BC-a, žarnica je bila glat glat glatka i trebalo mi je barem 20 punjenja da se napravi dobar cake
It always turns out better then you hoped for

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 30. Listopada 2009, 10:17 »
Senatorovke koje sad upušavam su ispolirane do maksimuma iznutra. Svaka je zasad bila pušena dva puta po trećinu punjenja i jučer sam baš pogledao, super se cake počeo loviti. Ali mi se čini da se na grubljoj površini ipak jače i bolje nakupi.
Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #3 u: 30. Listopada 2009, 11:15 »
plus polirane žarnice je da ju je teže oštetit a cake se sigurno lakše fiksira na grubu površinu.

Meni se sviđa feeling nove lule sa poliranom žarnicom kad ju prvi put uzmeš u ruke.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 30. Listopada 2009, 11:56 »
O daaaa! Nema boljeg nego prvi susret s novom lulom. Uf!!!  :36:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #5 u: 04. Studenoga 2009, 23:30 »
Ja sam svoje karbonizovane lule jednostavno oprao alkoholom i posle ih normalno upusavao. primetio sam kada sam kupio prvu da je karboniacija bila poput riblje krljusti, pa rekoh sto je sigurno bezbedno je... a cake mi se najlepse i najbrze napravio na petersonki 999 koja je bila kao staklo iznutra! mozzda je izuzetak, ali tako je bilo...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 05. Studenoga 2009, 09:11 »
Vidiš, potpuno različita iskustva, ali vjerujem da uvelike ima veze i duhan koji se koristi pri upušavanju.. moram ponovno onaj članak o različitim kvalitetama cakeova napisati...

Ja upušujem senatorovke sad sa tri različita duhana (jedan virginijski, jedan blago aromatičan, i jedan jače aromatičan) i cake se na ispoliranu žarnicu prekrasno ulovio.
Keep it simple!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #7 u: 06. Studenoga 2009, 00:01 »
ako ti sta znaci upusavana je sa b riff whiskey. cake je prilicno "mastan", ne znam kako drugacije da objasnim

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 06. Studenoga 2009, 09:27 »
ako ti sta znaci upusavana je sa b riff whiskey. cake je prilicno "mastan", ne znam kako drugacije da objasnim

da, mastan je prava riječ, najvjerovatnije je taj duhan vlažen glicerinom, kao dosta tih "jeftinijih" duhana (makar to baš nije prava riječ)

da li je konstantno mastan taj duhan? i taman jako?
Keep it simple!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #9 u: 06. Studenoga 2009, 21:29 »
jeste,uvek je mastan (ne i kad se skroz osusi) i meni je super onako za svaki dan.