Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Anketa

Da li vam je ova tema pomogla pronaći odgovore?

DA
3 (100%)
NE
0 (0%)

Ukupno Glasova: 3

Pitanje/Odgovor

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Pitanje/Odgovor
« u: 27. Listopada 2009, 19:24 »
Ovu temu sam otvorio kako bismo pomogli početnicima (ne samo njima) odgovoriti na pitanja vezana uz "čaroliju" puÅ¡enja lule! Ovdje slobodno, bez ustručavanja postavite pitanje na koje tražite odgovor, a ne možete ga pronaći!!!  :39:
Svi smo vam na raspolaganju i nesebično ćemo podijeliti naÅ¡e znanje!!!  :1:
Napomena: prije postavljanja pitanja dobro proučite forum, jer vjerujem da je većina odgovora već ponuđena!
« Zadnja izmjena: 27. Listopada 2009, 19:26 od kovaxx »
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dawor

Žuti zubi
  • 532
Odg: Pitanje/Odgovor
« Odgovori #1 u: 21. Lipnja 2010, 21:31 »
Imam ja pitanje.  :61:

Dali mogu pušiti u luli duhan namijenjen za motanje cigareta. Jer takvi su mi dostupni i u mom malom gradu.
Imaju nekoliko vrsta, aromatika i drugih. Koja je razlika između duhana za lulu i ovakvog duhana?

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 21. Lipnja 2010, 21:39 »
Odgovor je ne. Razlika je u rezanju duhana, duhan za cigarete je puno sitnije rezan i samim time u luli razvija puno veću temperaturu. A cilj je upravo suprotno.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #3 u: 21. Lipnja 2010, 21:42 »
Aaa kvragu, i mislio sam da je predobro da bi bilo istinito. Hvala na odgovoru.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 21. Lipnja 2010, 22:04 »
Nema na čemu.

Čuj, uvijek možeš probati, no vjerojatno nećeš biti oduševljen rezultatom.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #5 u: 21. Lipnja 2010, 22:23 »
Pokušaj nabaviti duhan za lulu jer veća temperatura izgranja duhana za motanje cigareta oštećuje stjenke žarnice, stvara neugodu kod pušenja ("vrući dim"), puno kraće gori i ne oslobađa aromu poput duhana za lulu.

ZIG  ZAG

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #6 u: 22. Lipnja 2010, 21:58 »
korekcija mckurilj, duvan za motanje se moze pusiti u luli, ali  NISTA NE VALJA :13: pa se svodi na to sto si reko... :1:

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #7 u: 23. Listopada 2010, 18:37 »
Procitao sam negdje da je J V Staljin, covjek poznat po profinjenom ukusu  :14:  :68: volio mrviti duhan iz cigareta u lulu, pa tako pusiti. Tako sam i ja iz znatizelje probao jednu cigaretu smrviti u lulu. Rezultat - ocaj:

(1) smrad tog odvratnog duhana
(2) vrucina dima, cigareta je s razlogom puno puno tanja od promjera otvora lule
(3) okus ocajan, cigarete ne volim nikako, ali ovo je 5x gore od cigareta
(4) nikako se rijesiti smrada iz lule, tako da sam morao ocistiti lulu s alkoholom i soli.

Ukratko, nemoj.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #8 u: 24. Listopada 2010, 11:54 »
Sve se moze. Upoznao sam puno pusaca lule koji mrve "Nazionale" u lulu. Duhan je ocajan, ali o ukusima
ne bih. Jedan od fino rezanih duhana za lulu je "Flying dutchman" tko ga se sjeca. Isto ocaj, ali hebi ga...
Uglavnom, slazem se sa zakljuckom...otchaj...

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #9 u: 25. Listopada 2010, 00:28 »
Pa i motanje duhana za lulu u cigaret papir nema baš nekog smisla.. :1:
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

Ruda

• *
    Bijeli zubi
  • 6
« Odgovori #10 u: 26. Listopada 2010, 17:21 »
Pozdrav

Tragajući za duhanima na internetu naiÅ¡ao sam na stranicu koja nudi razne indijanske mjeÅ¡avine. Ima i duhanskih i biljnih. Budući da sam ja odrastao na westernima jako me zanima da li je netko probao to puÅ¡iti.  :1:
Evo konkretne stranice http://www.grandfathersspirit.com/Tobacco-and-Smoking-Mixtures/

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #11 u: 26. Listopada 2010, 20:09 »
Haha vrlo interesantno! Ne vjerujem da je to puÅ¡ljivo ali sam uvijek za takve eksperimente!  :1:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Ruda

• *
    Bijeli zubi
  • 6
« Odgovori #12 u: 27. Listopada 2010, 15:14 »
Pa ja baš i nisam za nekakve eksperimente ali ne vidim zažto ne bi bilo pušljivo :D . Vidim da ima i duhana za žvakanje. Pa tko voli... :D

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #13 u: 16. Siječnja 2011, 15:42 »
Ne znam bas... zvuci interesantno, ali nekako ne vidim da bi itko dozivio otkrivenje i prebacio se s duhana na te mjesavine. A samo za probati... nekak imam osjecaj da bi u luli imao duha veceg od onog Stay Puft iz Ghostbustersa.

Za zvakanje, ako bi ikada isao probati, onda bi to bio svedski snus. Na svu srecu, ne zanima me nista takvo.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #14 u: 18. Siječnja 2011, 21:43 »
te indijanske fore i mene zanimaju, a probao sam davno duvan za zvakanjei meni je bio ruzan, tako da neka fala...