Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Kako znati što kupuješ online

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Kako znati što kupuješ online
« u: 02. Studenoga 2009, 11:18 »
Dakle za sve koji su kupovali lule preko neta, kako znati što kupuješ?
Fotografija je vrlo zeznuta stvar i puno puta zna „iskriviti predmet“. Kako znati da će ti se u konačnici svidjeti izgledom i opipom i da će ti pristajati?

Ja sam se do sada vodio intuicijom. I samo sam jednom ostao "nezadovoljan". Lula koja je na fotografiji izgledala sasvim pristojnih dimenzija u stvarnosti je ispala minijaturna.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
Odg: Kako znati što kupuješ online
« Odgovori #1 u: 02. Studenoga 2009, 11:32 »
obično prije online kupovine provjerim s prodavačem dimenzije, nikad nikakvih problema.
ZIG  ZAG

miha1981

• Ljubljana
  • **
    Peče me jezik
  • 146
« Odgovori #2 u: 02. Studenoga 2009, 11:34 »
Moje iskustvo je slično. Neću reči, da sam nezadovoljan, ali lula je ispala manja nego što sam očekivao. Valjda bih trebao za lastne potrebe definirati neke orientacijske dimenzije, kojima sam zadovoljan, i kupovati s tim dimenzijama u mislima. Ako ih nije u opisu na stranici, možeš pitati po e-mailu.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 02. Studenoga 2009, 11:36 »
Meni se često događaju te zabune kod naručivanja klocni vrijesa. Svatko ima drugačije poimanje Large i Extra Large dimenzija. Sad sam zadnje naručio nekoliko Medium klocni i jednu Large, a stigli su mi skroz pristojni komadi koje bi ja okarakterizirao kao Large i Extra Extra Large. Definitivno ću od tog dobavljača naručivati i u budućnosti, savršen vrijes ima!

Također, Senatorovke koje sam naručio su ispale stvarno malene, ali se puše sjajno i dugo.

Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 02. Studenoga 2009, 11:59 »
Ok, no nisam mislio isključivo na veličine.

Zanima me na koji način, odnosno po kojim sve kriterijima ste "uvjereni" da će to baš biti lula koja će vas oduševiti.
Tipa računate da će proizvođač svojom reputacijom garantirati da je to vrhunska lula ili igrate igru na sreću?

Ne tako davno bili smo svjedoci da je renomirani proizvođač (Peterson) na tržište pustio jedne od svojih boljih serija koje su prilično sfušane.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #5 u: 02. Studenoga 2009, 12:05 »
Ja sam do sada naručivao online samo preko eBay-a lule, koej sam kupio za siću, i iskreno nisam baš obraćao nekakvu pozornost na "besprijekornost"! Vas, koji ste naručivali za 100+$, kužim da ste bili na nekoj vrsti "muke", kakvu ćete lulu uistinu dobiti!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 02. Studenoga 2009, 12:13 »
Mislim da je uvijek manje više sreća u igri.
Možeš ti doći u shop, gledati lulu sat vremena i vrtiti ju po rukama, oduševiti se njome i onda kad ju zapališ shvatiš da je rupa za zrak u vratu lule probušena na Fi 2mm. I onda što sad, kako sad...
Ili da je usnik prilikom piganja dijelom "stisnuo" i začepio rupu za zrak unutar njega samog.
Ili da se lula nenormalno grije na jednom dijelu jer je recimo unutra kamenčić ili nešto drugo u samoj stijenci lule.

Ja sam Petersonke kupio nakon što sam ih pregledao uživo, da bi onda kasnije skužio s koliko su nemara napravljene.

A mislim da svi igramo na kartu da ako je poznati proizvođač, ili ako je viša cijena, da je onda i proizvod bolji.
Nažalost takva su vremena iza nas...

Smatram da danas manji proizvođači sve rade kvalitetnije, upravo zato jer se moraju dokazivati, a da veliki rade "ko na traci", pa kad se nađe proizvod niže kvalitete onda je "ajmo ga poslati na Balkan ili tako negdje..". Cijena, naravno, pritom ostaje ista.
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #7 u: 02. Studenoga 2009, 12:14 »
Nego, Kruno, kako si došao na ovakvo pitanje...

NeÅ¡to te oko Senatorovke muči?   :13:
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #8 u: 02. Studenoga 2009, 12:26 »
Nego, Kruno, kako si došao na ovakvo pitanje...

NeÅ¡to te oko Senatorovke muči?   :13:
Zlobniče!  :13:
Mislim da smo se svi i viÅ¡e nego uvjerili kakve Senatorov "masterpiece-eve" radi! Svaka lula je besprijekorno napravljena!! Od samog shapea, do fascinantnog finisha!!  :1:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #9 u: 02. Studenoga 2009, 12:30 »
je, ali osječam da nam McKurilja nešto kopka... :68:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #10 u: 02. Studenoga 2009, 12:30 »
Nije da me muči Senatorovka. Nakon što sam vidio tvoje uopće me nebi smetala da je manja. Malo sam preslagivao svoje lule i naišao na tu minijaturnu Petersonku o kojoj sam pisao. Od velikog ushićenja koje osam osjećao dok sam ju čekao do razočaranja kad sam ju prvi puta vidio. Nažalost to razočaranje je i dan danas prisutno. Tu lulu gotovo da nikad ne pušim.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #11 u: 02. Studenoga 2009, 12:31 »
je, ali osječam da nam McKurilja nešto kopka... :68:

A čuj saznati ćemo za nekih 50-tak dana.  :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 02. Studenoga 2009, 12:32 »
Ta lula je ko stvorena za imati ju u džepu kad negdje ideš gdje ćeš imati vremena pola sata ili sat za zapaliti. Imam ja jednu takvu i pokazala se kao idealna za takve situacije.
Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #13 u: 02. Studenoga 2009, 12:42 »
Tvoja senatorovka zapravo nije mala.
Meni bi smetalo ako bi imao samo velike lule. Ja imam neku mini petersonku koju možeš staviti u usta i zaboraviti na nju. Baš sam prošli tjedan svaki dan radio par sati u radioni i nema boljeg nego ova mala lulica.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain