Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Savinelli

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Savinelli
« u: 04. Studenoga 2009, 13:26 »

"Iza svakog vrhunskog proizvoda uvijek je povijest koja definiria i oblikuje način po kojemu se kompanija danas prepoznaje."
Povijest Savinelli-a seže u 1876. godinu, kada je Achille Savinelli otvorio jednu od prvih trgovina u svijetu, koja se bavila prodajom lula i pribora za pušenje. Ista trgovina i danas je na prvotnoj lokaciji u centru Milana.

Trgovina je uskoro postala okupljalište ljubitelja lula i duhana, koji su redovite razmjenjivali mišljenja i dojmove. Achille Savinelli prepoznao je priliku i sam počeo dizajnirati lule, koje su mu izrađivali majstori u okolici Milana.
Pošto je prodaja išla odlično, Achille je odlučio otvoriti još jednu trgovinu, ovoga puta u Genovi. Tim poslovnim potezom ime Savinelli polako ali sigurno postaje prepoznatljivo ime u svijetu lula.
Godine 1890. trgovinu u Milanu preuzima Achillov sin Karlo, te ju uspješno vodi narednih pedesetak godina. Karlo je bio otvorenog i veselog duha, te je uvijek uspijevao doprijeti do srca svojih kupaca, kojima je uvijek uspijevao preporučiti prave proizvode koji su odgovarali njihovim prohtjevima.

Godine 1918. rodio se Karlov sin Achille mlađi.
Kao mladić, Achille je započeo svoje Å¡kolovanje u proizvodnju lula, i tako nastavio obiteljsku tradiciju. Achille mlaÄ‘i bio je povučen mladić, koji je najradije vrijeme provodio u maloj radionici osmiÅ¡ljavajući i nove oblike lula. Iz te radionice izaÅ¡le su prve originalno dizajnirane Savinelli  lule, čiji oblici su i danas vrlo popularni na tržiÅ¡tu.
Jedan od osnovnih razloga da se posveti  dizajniranju lula bio je činjenica da su se u Italiji nabolje prodavale lule iz inzemstva, dok je najkvalitetniji vrijes rastao upravo u Italiji. VoÄ‘en tom činjenicom čvrsto je odlučio da proÅ¡iri posao i započne izradu visokokvalitetnih lula.

Uz pomoć nekolicine najboljih prijatelja 1948. godine otvara tvornicu u pokrajini Varese (sjeverozapadna Italija). Lule koje su izašle iz te tvornice ubrzo su osvojile sva svjetska tržišta.
Prije samog otvaranja tvornice mnogi su sumnjali u uspjeh, ponajviše iz razloga jer su lule proizvedene u Italiji gotovo redovito bile loše kvalitete i nisu se mogle uspoređivati sa stranim markama. No Savinelii je ubrzo pokazao da svojim proizvodima može stati rame uz rame velikim imenima u ovome poslu. U nekim slučajevima njegovi proizvodi postaju kvalitetniji od konkurencije. Savinelli tada postaje sinonim za najviše standarde kvalitete na globalnoj razini.
Achile mlađi imao je sposobnost da svoju maštu vjerno pretoči u gotov proizvod. Tako možemo slobodno reći da su sve Savinelli lule prožete njegovim duhom, a samim lulama daje osobnost, koja je u savršenoj ravnoteži sa funkcionalnošću.

Svoju maštu i strast prenio je na sadašnjeg predsjednika kompanije Giancarla Savinellia, koji je nastavio tamo gdje je Achille mlađi stao. Giancarlo uveo je u kompaniju novu snagu i energiju, proveo je modernizaciju i proširio poslovanje na globalnu razinu, dok se pritom čvrsto držao Savinellieve tradicije. Tradicija i kvaliteta su osnovna filozofija koja opisuje Savinelli kompaniju, da su uspjeli u tome govori nam činjenica da globalno zastupljeni sa visokim postotkom prodaje svojih proizvoda.

Izvor: www.savinelli.it
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Savinelli
« Odgovori #1 u: 04. Studenoga 2009, 13:30 »
Odličan članak Kruno! Svaka čast!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 04. Studenoga 2009, 13:34 »
Hvala!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 04. Studenoga 2009, 13:59 »
Odlican clanak, iako bas nisam ljubitelj Savinellija.
Krasna prica o tradiciji jednih od najpoznatijih svijetskih lula.

Svaka cast na trudu!!
Keep it simple!

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #4 u: 04. Studenoga 2009, 14:20 »
Odlican clanak Kruno!
Ja jesam ljubitelj Savinellija iako nemam nijednu njihovu lulu, no morati cu ispraviti tu nepravdu jednom Autographicom :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #5 u: 04. Studenoga 2009, 14:23 »
To bi bilo lijepo!!!

miha1981

• Ljubljana
  • **
    Peče me jezik
  • 146
« Odgovori #6 u: 04. Studenoga 2009, 14:41 »
Moja prva l(jubav)ula je upravo Savinelli Roma 127. Vrlo sam zadovoljan, dobro se puši. Iako mi Savinelli dizajn nije među najljepšima, nemam razloga da se žalim.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #7 u: 04. Studenoga 2009, 16:15 »
Hvala za odličan članak. Moja prva lulica je savinelli  :61:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #8 u: 04. Studenoga 2009, 18:09 »
Lep clanak.
Jedna od mojih omiljenih lula je Savinelli iz serije Sport.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #9 u: 04. Studenoga 2009, 18:30 »
:1:

morati cu i ja jednu Savinellicu nabaviti, kad ih toliko hvalite :1:
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #10 u: 19. Svibnja 2011, 10:10 »
Iz ovog dokumentarca možete najbolje dobiti dojam koliko je velika tvornica Savinelli i koliko zapravo lula izlazi iz nje van.
Fascinantno izgleda skladište vrijesa i "bowl department" :1:

http://www.youtube.com/watch?v=lzsQeYKcOt0&feature=related
Keep it simple!

Alex

• *
    Bijeli zubi
  • 5
« Odgovori #11 u: 19. Svibnja 2011, 10:20 »
Savinelli meni osobno zauzima prvo mjesto u serijskoj proizvodnji lula;od kad sam se dočepao prve Savinelice
(Aligator;i sad je imam pred sobom) ljubav je buknula na prvo pušenje...od tad sam je probao i brzo i sporo pušiti
s nekoliko vrsta duhana i ne čistiti je,lula sve to izdržava bez pogovora i prigovora ne grije se i nema zamora materijala.
Trenutno sam u posjedu 4 savinelice,a ako Bog da bit će ih još.... :1:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #12 u: 19. Svibnja 2011, 10:51 »
 :38:
Ludo, ne možeš zamislit kakva količina lula izlazi iz tvornice.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Nani

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 50
« Odgovori #13 u: 19. Svibnja 2011, 11:13 »
Imam jednu Savinellicu u svojoj skromnoj kolekciji i moram priznati da sam jako zadovoljan. Ako bude prilika (novca) nadam se nabavci jos koje... :36:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #14 u: 19. Svibnja 2011, 11:42 »
odlične lule, ja ih imam 8 komada, i sve su mi odlične, dobro se puše i održavaju, ne bi se žalio na još kojoj u kolekciji, recimo fali mi Autograph :61: :61: