Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Duhan odbija suradjivati :)

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
    • Mala radionica interneta d.o.o.
Duhan odbija suradjivati :)
« u: 08. Studenoga 2009, 10:27 »
Helo drugovi,

sinoc ja u svojoj BilboBaggins pushionici, lagano mir, tisina, svijece, muzika, palim lulu.... kruzim sibicom, upali se od ruba do ruba, prvi dim krene ambiciozno... nakon par sekundi upaljen ne smao neki mali "grumen" duhana negdje (nekada centar, nekada prema rubu). Nakon 3, 4 dima (vrlo slaba) i taj jadni plamicak nade se ugasi :)

Sto je tu krivo? Prejako ili preslabo nabijen duhan?

Nakon sto se to malo ugasi, natuckam tamperom pepeo (?) i ponovno zapalim.... nekad se zapali bolje, nekad losije.
Any tips?

Hvala
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Duhan odbija suradjivati :)
« Odgovori #1 u: 08. Studenoga 2009, 10:48 »
Pa, ako si prejako "upakirao" duhan, to ćeš skužiti tako što ti je teško vući (mučiš se). Kada si napunio lulu, imaš prvo (lažno) paljenje, tijekom kojeg će se duhan malo dignuti, te ga možeš tamperom malo pritisnuti.
Drugim paljenjem bi trebao moći održavati duhan upaljenim (barem neko vrijeme)!!
Ako si preslabo sabio duhan, nećeš osjećati skoro pa nikakav "otpor" prilikom uvlačenja.
Možda ti je duhan prevlažan? A možda prerijetko uvlačiš? Prilikom paljenja trebaš barem 5-6, možda i više puta aktivno vući, pa napraviti kratku pauzu, pa opet ponoviti, sve dok duhan dobro ne gori!
"Upute" za puÅ¡enje lule ne trebate shvaćati doslovce. One su samo nekakav "okvir", a svatko najbolje pronaÄ‘e vlastiti način puÅ¡enja! Samo se treba malo "igrati"!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 08. Studenoga 2009, 11:15 »
Savjet koji svi dobiju kad počnu pušiti lulu: "kad prestaneš razmišljati o tome kako gori, kad povući, koliko povući, da li sam već 7 ili 9 puta palio i slično - tada ćeš početi uživati u pušenju lule"

Vidjeti ćeš.

Sve će doći na svoje mjesto, samo trenirati neko vrijeme.
Keep it simple!

miha1981

• Ljubljana
  • **
    Peče me jezik
  • 146
« Odgovori #3 u: 08. Studenoga 2009, 14:12 »
E, ja zapalim lulu s vremena na vreme, da tako kažem. Ne gori duvan baš svaki dan, jer mi nije do pušenja, ako se zaista ne mogu posvetiti luli. Ako nemam dva sata za sebe, onda ne palim.

Zbog toga se desi, da poneki duvan, pogotovo ako s njim nemam mnogo iskustva, iz mene pravi budalu. Ili ne gori ili peče jezik ili nešto treče. Al uvijek dođem do istog zaključka - treba da se smirim, udahnem par puta, ponovo probam, da napunim lulu i jovo na novo. Za mene pušenje lule je trening strpljenja, onda ponižnosti (žao mi je ali ne znam, kako se to kaže na hrvatskom, na engleskom kažu humility - dakle, kontra egotripu u smislu, ja sve znam, ja sam car) i tek onda, kad sam u ovom pravom mentalnom stanju lula postaje način relaksiranja, užitka.

Nikakvo majstorstvo, pa ni majstorstvo u relaksiranju, ne dođe samo po sebi. Sve dođe kroz trud i uloženu energiju.