Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Zasto kod nas nema tih sjajnih duhana?

miha1981

• Ljubljana
  • **
    Peče me jezik
  • 146
Odg: Zasto kod nas nema tih sjajnih duhana?
« Odgovori #15 u: 30. Studenoga 2009, 15:02 »
Ne znam, kako je u Hrvatskoj, ali kad sam pričao s dečkima u Cyanu, koji zalaže Sloveniju pa i druge zemlje, rekli su mi, da proizvođači imaju svoje, katkad bizarne zahtjeve. Recimo, nalaže potencialnom uvozniku, da unaprijed kupi toliko i toliko duhana i baš jih boli ako on taj duhan proda dalje ili ne. Sljedeča tačka se tiče obaveznih deklaracija - ako je trg malen, proizvođač neče platiti za prevođenje, štampanje i ljepljenje deklaracija (što je u dobi google translatora i printera za 20 EUR potpuna glupost, ali evo). Znam, da su na Cyanu dečki sami zorganizovali deklaracije za neke od proizvoda, koje su stvarno željeli imati u asortimanu. Sami su ih čak i ljepili na kutije. Al, naravno, to ipak zahtjeva kadre i vrijeme, znači novac, koji se na kraju vidi u visini MPC. Na kraju neke se stvari prosto ne isplate, koliko god se to glupo čuje.

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #16 u: 30. Studenoga 2009, 16:11 »
....sam pričao s dečkima u Cyanu, koji zalaže Sloveniju pa i druge zemlje, rekli su mi, da proizvođači imaju svoje, katkad bizarne zahtjeve. Recimo, nalaže potencialnom uvozniku, da unaprijed kupi toliko i toliko duhana i baš jih boli ako on taj duhan proda dalje ili ne. Sljedeča tačka se tiče obaveznih deklaracija - ako je trg malen, proizvođač neče platiti za prevođenje, štampanje i ljepljenje deklaracija ...

Ovo je sve tužna istina. katkad se duvani prodaju na `tenderima` pa ako želiš uvesti `ovaj` onda moraš u paketu i `ovaj i ovaj`... tako se daju povoljne cene na osnovu kojih uvoznik ostvaruje profit - a nove duvane ponekad ne uvozi dok ne rasproda sve sa lagera. Tako se kod nas na istoku desilo da kad se rasprodao sav MB (na kraju je ostalo par onih koji se najslabije prodaju) tržište je preplavio Altadis, koji je na kraju i sam nestao.... I sada nema ničega... Tuga... :14:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #17 u: 30. Studenoga 2009, 16:18 »
Da, kod vas je tek loše...

Kod nas, pritom mislim na Zagreb, je još kako tako, ostatak isto sve očaj..
Keep it simple!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #18 u: 30. Studenoga 2009, 16:20 »
Nazalost tender je realnost i uvek ide par dobrih duhana uz nesto vecu kolicinu opsrednjih i onih koje ne bi da imenujem.

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #19 u: 30. Studenoga 2009, 16:25 »
Malo sada  :59:

Sva je prilika da nam od 19.12. neće trebati vize, a Niki Air je potpisao ugovor za letove do Beča za 20 €....  :36:
Vienna... čekaj me ja ću sigurno doći  :39: 

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #20 u: 30. Studenoga 2009, 16:26 »
Heheheh, znači pokazuje se sunce na obzoru :1:
Keep it simple!

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #21 u: 30. Studenoga 2009, 16:30 »
.. i pravac u Pfeifenkonsulat!   :1:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #22 u: 30. Studenoga 2009, 23:12 »
"Ima kod nas dobrih duhana, ali kod susjeda je uvijek zelenija trava"

kod nas se  kaze: "U TUDJEGA TATKA POGOLEMA PATKA" :64:

hm, mozda se i ja nakanim u carstvujuscu vienu... tamo se ima sta i videti. naravno, kad izvadim novi pasos :1: