Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Vukovarsko pivo

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Vukovarsko pivo
« Odgovori #15 u: 05. Veljače 2011, 10:41 »
Da i ja ga nikad nisam vidio niti u jednom trgovačkom lancu u Osijeku.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #16 u: 05. Veljače 2011, 13:08 »
Interesantno. Moram si ovo staviti na to do listu kad dodjem u HR.

Kad smo kod crnih piva, jel se sjecate Crnog Karlovacnog? TO je bilo izvrsno pivo, ali prestali ga proizvoditi, kao nije se prodavalo :-(

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #17 u: 09. Veljače 2011, 16:52 »
Woow! Uopće se ne sjećam crnog Karlovačkog,kakva šteta! Nego sjetio sam se također jednog piva, bio sam prije 10-tak god. u Koprivnici i tamo se pilo Podravka pivo (ne znam jel ste čuli kad za to). Više se ne proizvodi, slogan je bio: "Veselo i živo uz Podravka pivo!",a flaša je izgledala ovak.
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #18 u: 09. Veljače 2011, 20:46 »
Nekada davno skupljao sam etikete od piva. Sjecam se Podravka piva, kako ne. Odvratno nesto. Rame uz rame s Djakovackim, Osjeckim (Q-pak), Blue Boy ili Jadranskim. Prije su imali drugaciju etiketu, bila je samo bijelo-crvena, s onim Podravka srcem. Kad smo to vidjeli na policama u ducanu, prva asocijacija mi je bila tekuca vegeta :-)

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #19 u: 10. Veljače 2011, 08:44 »
Heheheheh, ne sječam se ni tamnog Karlovačkog ni Podravka piva, a ni pola ovih koje je Zem nabrojao :1:
Keep it simple!

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #20 u: 10. Veljače 2011, 13:09 »
Heheheheh, ne sječam se ni tamnog Karlovačkog ni Podravka piva, a ni pola ovih koje je Zem nabrojao :1:

možda si premlad?!?
 :1:
ZIG  ZAG

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #21 u: 10. Veljače 2011, 13:30 »
Da bit će da je to :1:
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #22 u: 10. Veljače 2011, 14:47 »
Hm,da li se netko sjeca Lederer piva...bilo mi je to prvo pivo koje sam popio... :122:

sova

• **
    Peče me jezik
  • 225
« Odgovori #23 u: 10. Veljače 2011, 18:36 »
Hm,da li se netko sjeca Lederer piva...bilo mi je to prvo pivo koje sam popio... :122:

Kako ne.
To se punilo u Splitu.Nije to bilo ni loše pivo,ne sjećam se čija je bila licenca.

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #24 u: 10. Veljače 2011, 21:00 »

možda si premlad?!?
 :1:

Ma nije, tu smo si negdje kolko mi se cini. Momak samo nije tako revno pokusavao popiti svako moguce pivo iz HR  :1:

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #25 u: 10. Veljače 2011, 21:25 »
Aaaaa već dugo nisam okusio pivu, neÅ¡to mi je počelo smetati pa sam prestao piti pivu.  :3:

Crno pivo nisam nikad volio, samo tamni Gosser je bio super.
A dok sam pio onda, Ožujsko, Pan i naravno Staročeško (iako ima malo okus na koji se treba naviknuti) i Old Bohemia je bila odlična ali su ju brzo prestali prozvoditi.

PiÅ¡em kao da mi čitate misli  :14:
StaročeÅ¡ko i Old  Bohemia su pive iz Daruvarske pivovare a ja sam iz Daruvara. Daruvarska pivovara je najstarija pivovara u Hrvatskoj i propada već godinama, sad je opet novi gazda. Nikak da se opet osove na noge. Trebali bi početi proizvoditi Gambrinus opet, pivo koje su naÅ¡i djedovi pili. Iako ga Plzenska pivovara proizvodi već, pa će vjerojatno bit po nekoj licenci ili?

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #26 u: 10. Veljače 2011, 22:20 »
Starocesko mi je jedno od najboljih HR piva. Jel ga ima jos uopce?

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #27 u: 11. Veljače 2011, 08:03 »
Ma nije, tu smo si negdje kolko mi se cini. Momak samo nije tako revno pokusavao popiti svako moguce pivo iz HR  :1:

Istina, dok sam kao pubertetlija izlazio pilo se Ožujsko (prije nego je postalo nepitko), nakon toga sam volio Laško, Pan, Velebitsko (dok je bila mala proizvodnja i dok ga je bilo za kupiti u dvije birtije i dva dućana u Zagrebu, i to ako si se naručio da ćeš doći po njega. Kad je krenula masovnija proizvodnja prestao sam ga kupovati. Možda je i jedan od razloga bio taj što sam od zadnje kupljene gajbe nekoliko boca prolio u sudoper jer su smrdile ko kuga)..
Sad nekako najradije (od komercijalnih piva) kupim Laško ili Pan (običan, Zlatni mi nekako ne odgovara) ili pak pšenično Ožujsko koje mi je jako dobro.
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #28 u: 11. Veljače 2011, 11:48 »
Da, psenicno ozujsko nije lose. Lako je probavljivo i ima fin okus. :1:

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #29 u: 11. Veljače 2011, 12:16 »
Starocesko mi je jedno od najboljih HR piva. Jel ga ima jos uopce?

Ima, ima. Sad su malo stagnirali zbog ponovne prodaje (pivovare) ali opet je počela proizvodnja.

http://www.pivovara-daruvar.hr/naslovnica.php