Dobra vecer svima!
Daklem.... kakvo divno i zanimljivo iskustvo, u sto sam se ja upustio ;).... Veceras sam krenuo raditi svoju prvu lulu. S obzirom da mi se oblik klicne nije previse svidjao, uzeo sam za pocetak onu "savinutiju" i kracu, odlucio napraviti nekakvu freehand-poker-wannabe-bent-plateaux lulu....
/nemam slike nazalost, sutra mi ponovno stize fotic pa cu poslikati kaj sam napravio/
Koristio sam najosnovnije alate:
1. rucna pilica (za metal, finiji su zubi)
2. turpija za drvo, veca, gruba
3. okrugla turpija za metal, fina
4. najbolji dio alata - okrugli disk sa smirglom koji se montira na bor-masinu
Vrijes nije mekan. To je bila prva naucena lekcija

... mnogo je tvrd! Drzao sam klocnu rukom a drugom pilio komadice, da pocnem barem donekle dobijati oblik lule. Vrlo brzo sma poludio pa sam skoco u garazu po mali skripac. Uglavio klocnu unutra i nastavio piliti - sad je to islo lakse.
Nakon jos malo vremena, upogonio sam busilicu i sanding disc, grit 80. To je prava stvar

, lagano skidas sloj po sloj drveta, lula poprima pravi oblik, sve ide lakse i brze.... Ono sto me jako rastuzuje u tom trenu je rez pilicom koji sam napravio na "shanku" i to preduboko ... no sto je tu je, ionako sam naletio na veliku brazdu na polovini tobacco chambera tako da nije velika steta upropastene klocne.
Druga lekcija - brusemnje vrijesa JAKO prasi. Zagadio sam citav balkon, a ono sto je izlazilo iz usta i nosa nakon rada necu niti opisivati.
Dovrsit cu lulu, postati fotke, a zadrzat cu je i nastaviti pusiti (vec sma upusio tu klocnu)
Sve u svemu - veselje