Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Zanimljivo o lulama

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Odg: Zanimljivo o lulama
« Odgovori #15 u: 12. Ožujka 2010, 23:42 »
 :68:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #16 u: 12. Ožujka 2010, 23:56 »
ops, nisam vidio smajlic do kraja, nisam bas mislio to, uglavnom sibice su najbolje
:68:

imal sam plinski (jeftini) upaljač za lulu, trenutno imam zippo za lulu, ali i dalje najradije koristim šibice

Å   I  B  I  C  A rulz!!!!
ZIG  ZAG

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #17 u: 13. Ožujka 2010, 02:24 »
hm, izgleda ipak da je tacno, bar po vecerasnjim rezultatima - tri razne lule, plumcake i amphora... vrlo malo kondenzata :36: ajd nek proba jos neko da vidimo...

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #18 u: 13. Ožujka 2010, 21:15 »
Evo moje kratke misli na temu sibica ili upaljac ; po prirodi stvari slicno ide sa slicnnim,zelim reci da je prirodniji prenos plamena sa biljnog vatrenog mediuma na drugi biljni medijum .
Znaci sibica od drveta razvija idealnu temperaturu kojom pali postepeno takodje biljni materijal -duvan.
Plin je vazduha i etar i pripada drugom elementu stoga i logicno gori drugacijom temperaturom,vrelijom i ne godi paljenju biljnom materijalu u vidu duvana jer mu ugljenise na licu mesta pri paljenju velike kolicine aromaticnig ulja i oduzima prebrzo vlaznost tako da mesavina gubi u samom startu inicijalne karakteristike.

Sekir je  na nasem forumu postavio jedan link; http://www.tobaccotaste.com/index.php?topic=254.0 o naucnom istrazivanju jednog gospodina na tu temu.

Ja sam ovde samo kratko prisao temi iz alkemiskog gledista o elementima i njihovoj korelaciji na nivou prirodne harmonije u medjusobnom delovanju  :61: .
"keep it simple until it gets complicated"

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #19 u: 13. Ožujka 2010, 21:56 »
ima toga i ovde negde, vido sam vec, da ga ne trazim sad.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #20 u: 14. Ožujka 2010, 08:35 »
Vidis, vidis, ima nesto u ovom objasnjenju prenosenja topline sa istovrsnih materijala, nisam do sad o tome na taj nacin razmisljao...
Keep it simple!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #21 u: 14. Ožujka 2010, 12:19 »
e sad, il sam ja lud, ili je autosugestija, ili ovo IPAK JESTE TACNO. duvani isti, lule druge, od kojih jedna jako vlazi (stanwell), rezultati isti. dajte ljudi, nemoj da vas mrzi, nek proba jos neko da utvrdimo istinu.  :36:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #22 u: 14. Ožujka 2010, 12:44 »
Evo ja ću danas zadimiti i paliti isključivo upaljačem, a sutra ću istu lulu i isti duhan dimiti i paliti isključivo šibicama.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #23 u: 14. Ožujka 2010, 13:30 »
Ja sam biliardicu puÅ¡io i koristio sam najpre upaljač, a potom sam preÅ¡ao na Å¡ibice i za divno čudo nisam uvukao slinu u usta, očigledno se pravilo manje kondenza...  :14:
Historia Magistra Vitae Est!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #24 u: 14. Ožujka 2010, 18:25 »
Bas nas izvesti o svojem dojmu McKurilj, me bas interesira dali primecujes the difference.
"keep it simple until it gets complicated"

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #25 u: 14. Ožujka 2010, 20:38 »
evo i bruyere garantie billiardica sa br viski se isto ponasa, a ranije je krkljala ko starac pred  :154: ... drugo sto sam primetio a direkno je posledica ovoga, mozete ladno da cistite lule posle 5-6 a mozda i vise pusenja (to za onog kog mrzi,kod mene je experiment), nema ruznog smrada i sl go...a.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #26 u: 14. Ožujka 2010, 22:23 »
Evo eksperiment počeo.

Lula: Savinelli Tortuga 106
Duhan: Chipman Hill
Upaljač: IMP Corona
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #27 u: 14. Ožujka 2010, 23:43 »
 :36:

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #28 u: 15. Ožujka 2010, 01:38 »
Ja sam primjetio ovo sa zagrijavanjem i šibicama već prije, ali nisam spominjao mislio sam da mi se samo tako čini iz razloga jer sam možda pažljivije pušio lulu kada sam ju palio šibicama nego upaljačam a eksperimentirao sam i to da pripalim lulu šibicama a dopaljujem ju upaljačem,<i to je neka sredina. Najbolje je uvijek bilo samo sa šibicama, duhan je najljepše gorio (raspored plamena po duhanu lakši sa šibicom), lula se nije zagrijavala ni upola toliko kao sa upaljačem i nije bilo mokrog duhana. Primjetio sam također da onda kada lula gori dobro pepeo je bijel a od stijenki lule do duhana postoji minijaturni razmak. Naravno i u punjenju lule ima dosta, ali s time su svi dobro upoznati.
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #29 u: 15. Ožujka 2010, 02:09 »
Meni meerica krklja kad je palim upaljačem, a kad palim šibicama jok. Inače više volim šibicu jer lepo i ravnomerno raspalim duvan po celoj površini žarnice a da ne oprljim i ivicu lule...
Historia Magistra Vitae Est!