Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Zanimljivo o lulama

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Zanimljivo o lulama
« Odgovori #30 u: 15. Ožujka 2010, 07:31 »
Rezultati od sinoć su da ima kondenzata, ne pretjerano ali ipak ima. Na dnu lule ostalo je neizgorenog duhana koji je bio sasvim mokar. Večeras ide paljenje sa šibicama, pa ćemo sutra znati rezultat usboredbe.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #31 u: 15. Ožujka 2010, 08:03 »
Ovo je sjajno!! Sad ste i mene navukli. Idem na kiosk po Å¡ibice i od danas samo palim Å¡ibicama, baÅ¡ me zanima da li ću primjetiti razliku  :36:

A točno znam koje kombinacije duhan/lula su dosta kondenzata radile. Idem prvom prilikom udarnički s tom kombinacijom!
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #32 u: 15. Ožujka 2010, 13:01 »
Dečki, bolje je sa Å¡ibicama paliti! Neće biti vlage u luli! A ja udomljujem vaÅ¡e Zippo i Corona upaljače!  :13: Vama ionako ne trebaju, zar ne?  :1:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #33 u: 15. Ožujka 2010, 14:58 »
Kad palim šibicom, bolje se i ravnomernije pali, no mali je problem zapaliti kada si vani i na vetru. Tu radi samo upaljač.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #34 u: 15. Ožujka 2010, 15:20 »
za zippo ce se "obrises" :13: (imam ih negde 20-tak) a koronu nemam i ne treba mi :1:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #35 u: 15. Ožujka 2010, 22:13 »
Ja sam uvijek palio šibicama, dok nisam nabavio Coronu. Poslije čitanja ovog texta sam se vratio na šibice i ne mogu vjerovat kakva je razlika što se tiče kondenzata. :38: Izgleda, da ću se vratit na šibice i ako volim Coronu :61:

Ne ide mi u račun kako može bit takva razlika... razumijem, da su temperature plamena drugačije ali mislio bi, da je minutu poslije paljenja temperatura duhana jednaka bilo sa čim paliÅ¡ ? 
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #36 u: 15. Ožujka 2010, 22:19 »
Evo ja upravo punim istu lulu s istim duhanom kao i jučer. Danas palim isključivo šibicama. Baš me zanima konačni rezultat.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #37 u: 15. Ožujka 2010, 22:21 »
Ja sam to primijetio kad sam par puta sad pušio istu kombinaciju duhana/lule i razlika je velika.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #38 u: 15. Ožujka 2010, 22:49 »
LULA SE PALI ŠIBICAMA: Ovo je pravilo nagrizao zub vremena.Tamo davne godine negdje 60.tih ondašnji britanski premijer Wilson u parlamentu ( pušilo se u parlamentu o kakva divna vremena) lulu je pripalio upaljačem. Taj čin je odmah izazvao lavinu prigovora, takav gest prvog ministra smatrao se upravo nepristojnim. Nije bilo druge, premijer se morao ispričati jer nije imao pri ruci šibice, tu u žaru diskusije pomalo se zaboravio itd. itd.A sve je to pomalo bila istina. tada se o tome čitalo u novinama, kao što vidite dečki ljudi i pravila se vremenom mijenjaju. Danas se ne može pušiti na takvim mjestima ali paljenje sa šibicama izgleda će zauvijek biti ono pravo paljenje.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #39 u: 15. Ožujka 2010, 22:57 »
Odličan podatak, nisam pojma imao za ovo!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #40 u: 15. Ožujka 2010, 23:01 »
eto svašta čovjek čuje i pročita, znaš što kažu; učiš dok si živ. Nisam ni ja puno toga znao, pa eto pročito na forumu, i eto me sad pametnijim za hrpu novih stvari koje možda nikad ne bi doznao. :134:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #41 u: 15. Ožujka 2010, 23:04 »
Da, fascinantno je koliko je lula i svijet kojeg stvara oko sebe velik i kompleksan. Skoro da nema dana a se ne čuje ili ne nauči nešto novo.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #42 u: 15. Ožujka 2010, 23:10 »
znaš koju godinu moramo jako zapamtiti, vrlo bitna godina za pamčenje, a svi smo učili u školi???

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #43 u: 15. Ožujka 2010, 23:16 »
Ne mogu ni približno pogoditi.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #44 u: 15. Ožujka 2010, 23:21 »
1492 kada se Kolumbo uputio tražiti Indiu i otkrio Ameriku i naravno duhan, zbog kojeg danas čuda pišemo i pjesme skladamo, a uživanje u njemu nema premca, stotine brošura i knjiga, 1000 načina za spremanje, a još više tajni za raznolike satojke i sisteme stvaranje raznih blendova, pa čuvanje duhana, i na kraju uživanje. Vjerojatno kada smo učili u školi o Kolumbu nije nam bilo na kraju pameti da će nam taj lik otvoriti totalno jedno novo iskustvo u životu. :61: