Super da si se odvažio!
I po meni si dobro postupio da si borerima otvarao lulu. Tako se dobije najujednaÄeniji promjer rupe na svim mjestima (Å¡to je važno kod Äišćenja lule, da u nekim dijelovima ne ostaje prljavÅ¡tina), a i ta rupa na njoj je sigurno bila 2,5mm (sumnjam da je bila Å¡ira) znaÄi da si ti iÅ¡ao sigurno sa prvim borerom od 3mm - a nije da će on baÅ¡ tako lako puknuti. Naravno, ovo sve govorim pod pretpostavkom da se lula otvara ISKLJUÄŒIVO RUÄŒNO i da se iznimno pazi Å¡to se radi. Ofkors, sve se ovo da i fino izvesti i na naÄin kako je Ssekir rekao, ali meni je uvijek prvi izbor borer. Možda je to sve stvar navike. I istina, turpija će teže puknuti nego borer, a kad bilo koje od toga pukne, gotovo je

Na koliko si ju sad otvorio? Ja sve lule bušim na 4.2mm, pokazalo se kao najbolja širina za nesmetan protok dima od žarnice prema usniku.
Ssekir, ako imaš neke tako fine male turpijice, gdje si ih kupio? Dulje vrijeme ih već tražim. Ovaj komplet koji ja imam doma (6 turpijica - kvadratna, okrugla, poluokrugla, plosnata...) su dosta široke. Npr obla je promjera nekih 3mm i s njom se ovako nešto ne bi dalo izvesti. Jel su tvoje finije? Recimo, doboro bi mi došle i kad radim usnike, za "otvaranje" lip-a na usniku, a ove moje su predebele i za to.
Ne znam koga bi se dalo pitati za tako jako fine turpijice, možda urare?