Ja sam ovisnik o espressu, ali ne onako samo kava u maloj šalici, nego uvijek napravim sa puno mlijeka.
Nasipam Å¡alicu od 2dcl da ostane prst i pola do vrha, zagrijem mlijeko negdje na granicu toplo-vruÄe, napunim espresso aparat na max koliko stane u spremnik i iscjedim ga onako priliÄno malo u mlijeko da iscuri samo ona puna nerazvodnjena aroma.
To mi je dobro jutro i dobar dan, a nekad i dobro veće

.
Od oprema sam imao Saeco automat, ali sa tim nisam bio sretan jer nikad nisam mogao raÄunati na ujednaÄenost, da kava svaki put bude ista, sad sam na malom poluatomatskom gaggia aparatu, klasika sa pumpum i sa tim sa sretan, u biti dobar je bilo koji aparat tog tipa, samo da nije onaj koji radi na pritisak od pare, taj ukiseli i pregrije kavu.
Mlinac imam konusni od krupsa, nije neka sreća, ali služi svrsi, Äesto moram mljeviti dva puta, jer tajna one pjenice na kavi je u tome da mora biti i neÅ¡to priliÄno fino mljevene kave u spremniku. Najbolje mi je napraviti jedno mljevenje kave normalno, pa jedno duplo mljeveno i onda to pomjeÅ¡ati, tako kava ne zaÄepi espresso aparat, nema jeće kiselosti, a ima i fine tamno smeÄ‘e pjene na vrhu Å¡alice.
Od vrsta kave, najviše pijem lavazzu plavu od kile, mislim da se zove Gran Aroma, a ima još dobrih, dobre su skoro sve Rioba kave iz Metroa. Frank (zeleni od kile) nisam dosta dugo probao jer je postao preskup za ono što nudi.
Imam želju probati kavu iz Elis cafe-a, neki dan sam prolazio pa su nešto preuređivali i eto pobježe prilika, a baš sam htio uzeti koju kilu.
Pozdrav svim kavoljupcima.