Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mc Connell Scottish Blend

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
Mc Connell Scottish Blend
« u: 12. Ožujka 2010, 13:26 »
Danas sam kod Bollita kupio ovog Engleza. Ne znam da li je bilo recenzija na njega, a ako ne onda cu
pokusati nesto o njemu kad ga isprobam. Osim njega sam kupio i mjesavinu koju pusi Bollito. Ne znam koliko
ima smisla o njoj, ali kako ju prodaje mozda koga zainteresira.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Mc Connell Scottish Blend
« Odgovori #1 u: 12. Ožujka 2010, 13:28 »
Super! Samo ti piši recenzije. To svi vole čitati.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 12. Ožujka 2010, 13:34 »
Recenzija već ima ovdje http://piperson.org/forum/index.php?topic=136.0 , ali to ne znači da ne možeš dodati i svoje viđenje tog duhana. Što više mišljenja, to bolje!
Keep it simple!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #3 u: 12. Ožujka 2010, 14:40 »
tako je. neko ko ima slican ukus kao ti mozda vise treba tvoju nego moju ili vec ciju recenziju.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #4 u: 12. Ožujka 2010, 18:10 »
Ma ne smatram se velikim pusacem, svidja mi se pusiti kad sam relaksiran, a sutra cu imati prilike,
jer idem kod prijatelja na veceru koji je pusac lule, a osim toga imamo mnogo zajednickih interesa.
Mislim da bilo tko moze iznijeti svoj stav o nekom duhanu, a za to vrijedi pravilo kao o ono o vinima,
a to je da se bude spontan u senzacijama. Zato sto je vise opisa to je mogucnost da se dobije jasnija
predodzba o nekoj mjesavini veca.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #5 u: 12. Ožujka 2010, 20:30 »
upravo tako.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #6 u: 13. Ožujka 2010, 19:22 »
I ja delim vrlo slicno misljenje kolege sesapipes-a, smatram da mnostvo manje ili vise uticajnih cinilaca dovode do odredjenog dozivljaja date mesavine i Lule iz koje se uziva.
Nema po meni mesta preciznoj  matematici u opisu mesavine,jedino je merodavna volja  i sposobnost coveka da se indentifikuje sa svojim medijumom i naravno sto vece iskustvo ima to bolje ,ali nije uvek kod svakog i merodavno .
De -fakto ;sva paznja se fokusira ka  sjedinjenju sa dusom mesavine i onda se opisu njeni divni oblici i mirisi nama - svedocima magicnog cina.
Sve u zivotu je jedna vrsta transcendencija duse,zar ne?  :1:
« Zadnja izmjena: 13. Ožujka 2010, 20:55 od Canaan »
"keep it simple until it gets complicated"

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #7 u: 14. Ožujka 2010, 17:30 »
Mc Connell Scottish Mixture sastavljen je od slijedecih pet duhana: virginia, crveni kentucky,
oriental, black carolina (zapravo burley iz juzne Caroline) i latakia. Vrlo harmonicna i uravnotezena
mjesavina koja ljubiteljima  nenametljivih "engleza" pruza veliko zadovoljstvo. Pridjev "nenametljiv"
odnosi se na male kolicine latakije. Izgara ravnomjerno, pa iako je nakon otvaranje limenke
izgledao prevlazan, to je bio samo privid, jer se izvanredno pusio. Sinoc sam ga zapalio u morti
nakon odlicne i jake vecere (vepar s palentom na toskanski zalijevan s barbarescom). Legao mi je
fantasticno, jer je smirio sve  jake okuse, a da opet sam nije dominirao. Milina.
Naravno, da bi se dala realnija ocijena, pusio sam ga danas na "suho" u vrijesu, i opet mi se
dopao. Samo mi se cini da u luli od vrijesa iskace malo kentucky, ali to je vrlo subjektivno.
Latakijska "patina" nakon pusenja osjeca se malo, upravo onoliko da bi mogli nastaviti
uzivati u svim nijansama koje ostavlja ova mjesavina. Kako se meni svidjaju malo zesci
"englezi", ovaj "skot" moze posluziti za odmor od njih. Moze se mirno pusiti u bilo koje
doba dana i noci. Eto, dao bih mu kao i Hole cistu devetku.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 15. Ožujka 2010, 07:59 »
Odličan opis, prepun boja okusa i mirisa!!
Dobio sam sad nekako opet volju zadimiti ovaj duhan  :61:
Keep it simple!

franc

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 115
« Odgovori #9 u: 16. Ožujka 2010, 18:33 »
Napokon!  :36: ÄŒitam par foruma iz ovijeh krajeva i nitko ni da pisne o trenutno mom najdražem duhanu, od kad sam ga probao kupio sam par duhana koji su me zainteresirali čitajući vaÅ¡e recenzije ali joÅ¡ mi ga ni jedan nije sruÅ¡io s vrha. DoduÅ¡e dosada sam se ograničavao na duhane koji se mogu kupiti u Zg pa ako mi možete preporučiti neÅ¡to slično bio bih vrlo zahvalan.  :99:
Don't be hasty

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #10 u: 16. Ožujka 2010, 19:18 »
a sta si ti cekao?  :13: ako ti je duvan no.1 izvolte napisi recenziju :36:

franc

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 115
« Odgovori #11 u: 16. Ožujka 2010, 19:47 »
Vrlo rado! Ako bi vas zadovoljila recenzija tipa do jaja ili perfa. Nisam neki tip od velikih riječi ali znam sto mi se sviÄ‘a a to je definitivno ovaj duhan!  :88:
Don't be hasty

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #12 u: 16. Ožujka 2010, 23:00 »
pa pogledas kako to rade drugi pa pokusas... ne boli nista  :13:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #13 u: 17. Ožujka 2010, 07:34 »
Da, definitivno. Tako se i stvara nekakva baza različitih miÅ¡ljenja. Nekome će tvoje dvije riječi "do jaja" značiti viÅ¡e od 7 velikih i raspisanih recenzija. Samo napiÅ¡i svoje dojmove, zato smo i tu - da razmjenjujemo iskustva  :15:
Keep it simple!

picipl

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 74
« Odgovori #14 u: 21. Ožujka 2013, 14:13 »
Iako je ovaj duhan već iskušan i opisan ja sam ga kupio tek prije dva tjedna i mogu reći da mi se sviđa.
Piksa ima miris koji se može stalno udisati: dimni, puni, mekani, spremljena priroda ,, zove te i ujutro kad se probudiš i kad se vratiš s posla, i prije i nakon seksa.
Čovijek ga dobije volju posebno čuvati kao nešto posebno, a zapravo je samo blend s osobnošću.
Za razliku od garbage smell of the Savinelli - English Mixture, ovaj duhan ima miris pravog obrađenog duhana, koji fino i glatko gori, ne grize skoro ništa i na standardnoj dužini lule, a gušt ga je propustiti kroz nos.
Odlično ide sa šalicom dvije mlijeka.

Nemam iskustva detektirati sastojke, ali mi je gušt, zapravo dobijem volju probati čistu latakiju.
Preporučam svakome jer mi je baš po volji.
Supruga mi pak na pitanje kakav je miris dima, ne kaže niÅ¡ta tj.  :90: ,, no ima i drugih stvari koje čovjeku nisu po volji.
:-)
gušti su gušti