Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

JBR Adventure

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
JBR Adventure
« u: 14. Ožujka 2010, 15:36 »

GOLDEN BLEND TOBACCO COMPANY INC. WILSON/NORTH CAROLINA LIMITED / PÖSCHL TABAK

JBR ADVENTURE

Prva reklama za duhan koju sam u životu uzeo u ruke, prije oko 15 godina, bila je J.B.R. Adventure. I ta je reklama nešto posebno, jer umjesto starog bradatog mornara ili slično...pokazuje mladog muškarca koji negdje na američkom jugu uz lulu svira bendžo na verandi. Znači da apelira na mlade potrošače i stvarno nekako u to vrijeme trend je krenuo u smjeru mlađih pušača lule. Slučajno sam u Gradcu/Grazu jučer opazio taj duhan i znatiželja me natjerala, da ga probam. Uzeo sam i MM965, Stanislava Balkan Latakia i London Mixture i neke sitnice. Zamislite, cura mi nije htjela kupiti stvarno lijep upaljačič za 1.500 EUR-a!
Taj je duhan sastavljen od surovih Virginije, Burleya i Orienta. Sve žuti do svijetlo smeđi duhan bez bilo kakvog crnog cavendisha i sličnog. Poznavaoci u njemu nečete naći kompleksu harmoniju aroma. Ima jednostavan blag ukus travnate virginije, jedva osjetljivog orienta i nešto naranča -voćne arome koja ne zalijepi usta. Aroma je blaga i primjerena početnicima ali sa malo opreza - uz jače puhanje brzo će narasti temperatura i dim postaje vruć. Treba ga pušiti polako, možda kako slika na vrećici pokazuje: uz sviranje, čitanje, slušanje muzike...onako usput.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: JBR Adventure
« Odgovori #1 u: 14. Ožujka 2010, 15:47 »
Lijepa recenzija!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #2 u: 14. Ožujka 2010, 16:15 »
Hvala za recenziju!
Ja volim simple virginije bez "drame" tak da ću ga u priliki nabavit.
Čovjek katkad ne može razumjet cure... zapravo ih rijetko razumije.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #3 u: 14. Ožujka 2010, 16:21 »
ccc... :12: kad sad nije predusretljiva, za par godina ce postati prava  :76:   :64:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #4 u: 14. Ožujka 2010, 16:23 »
Lepa recenyija. PO svemu sudeci kad se ode preko grane gledat ya nabavit.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #5 u: 15. Ožujka 2010, 08:06 »
Super sročena recenzija, a duhan zvuči skroz zanimljiv!
Jel si ga kupio u vrečici ili limenci?

Moram si bendžo kupiti... :68:
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #6 u: 15. Ožujka 2010, 09:48 »
Bas je slicka ekstra za mesavinu,odmah mi ruke refleksno pipkaju za Lulom.
Ima mi schmeck New Orleansa i Luizijane,Perique-a i omiljenog burbona ...dok Missisipijem plove parnjace a niz drvece se ljuska puzavica u toplom  vetru.
"keep it simple until it gets complicated"

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #7 u: 15. Ožujka 2010, 09:54 »
Koji slikoviti prikaz!

Svaka čast na načinu pisanja. Uživancija je čitati tvoje slikovite asocijacije!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #8 u: 15. Ožujka 2010, 10:13 »
Ja stalno imam takve Flash-ove kada vidim ili zamislim slike ili situacije ili procitam nesto interesantno itd.
Mojima nikada nije dosadno u kuci samnom   :70:
"keep it simple until it gets complicated"

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
    • Mala radionica interneta d.o.o.
« Odgovori #9 u: 15. Ožujka 2010, 10:53 »
Sjajna recenzija!

Nego, ono sto je meni zapelo za oko jest da je coek kupio u Grazu (?) My Mixture 965? Pa gdje to i po kojoj cijeni? Ima li toga jos?
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #10 u: 18. Ožujka 2010, 00:08 »
JBR Adventure - Kupio sam ga u vrečici. Ne izgleda mnogo vlažan ali ume da se zabetonira. Dobro ga je malčice osušiti i pažljivo napuniti.

A u vezi MM965, u Grazu ga ima na polici, ne izgleda da bi ga ponestajalo. Cijena limenke mislim da je bila 11,50 eur. Bez njega se ne vračam...zna se. Ali zato sam ostavio skupu Black Mallory za drugi put. Pogledao (i pomirisao) sam i nove Bulldog - Chili & Chocolate (dobro potrefili aromu), Dan Tobacco - The Jolly Joker (marcipan,lješnjak, meni više na pistaciju) i još neke mišunge.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #11 u: 18. Ožujka 2010, 00:16 »
Chilli & Chocolate mi zvuči jako interesantno! :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #12 u: 21. Ožujka 2010, 16:14 »
Da, taj choco-chili, bilo bi ga zanimljivo probati. Kod čokolade ta je kombinacija bila popularna još kod starih Maja i Azteka i takvu sam čokoladu probao i bila je odlična (Lindt Excellence-chilli). Dali taj duhan može dočarati tu aromu kod pušenja ili je to samo komercijalni trik, teško je reći. Ako netko proba, javite, pa da vidimo.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #13 u: 21. Ožujka 2010, 19:43 »
Sladoled u toj kombinaciji je bio odlican.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #14 u: 21. Ožujka 2010, 22:23 »
Da, taj choco-chili, bilo bi ga zanimljivo probati. Kod čokolade ta je kombinacija bila popularna još kod starih Maja i Azteka i takvu sam čokoladu probao i bila je odlična (Lindt Excellence-chilli). Dali taj duhan može dočarati tu aromu kod pušenja ili je to samo komercijalni trik, teško je reći. Ako netko proba, javite, pa da vidimo.

Da da, probao sam više čokolada (naravno s pravim postotkom kakaovca, jer Milka i tome slično ni nisu čokolade, neg hrpa mlijeka i šećera) u toj kombinaciji. I Kraš ima vruću pikantnu čokoladu, jako je dobra
TAKE ONE FOR THE TEAM!