Stanislaw - London Mixture (Dan Tobacco Manufacturing Ltd., NjemaÄka)
U poslednjoj posjeti herr Dreieru u Grazu uzeo sam i London Mixture. Dreier se baÅ¡ spremao, da vrati proizvoÄ‘aÄima neke suve duhane. Kad stisneÅ¡ vreÄicu, Äuje se kao suvo liÅ¡Äe. Pohvalno, da tako pazi Å¡to prodaje. Moj London Mixture je isto bio suv ali sam ga ipak uzeo i fino ga navlažio, te ostavio par dana da odlegne.
Odmah moram reÄi, da je to odliÄan duhan. Jedan od velikih. Stavio bih ga uz rame MM965, Old Dublin, Black Mallory i sliÄnih. OduÅ¡evio me totalno.
Fino je isjeckan. Za razliku od Balkan Latakie, koja ima miris dima zapaljenog drva, London Mixture ima viÅ¡e prirodne virginia slatkoÄe i fine (Izmir,Basma) orientalne note te manje ciparske latakie ali joÅ¡ dovoljno za pravi užitak. Ima sve Å¡to je najbolje. Gori odliÄno, dva puta sam palio i puÅ¡io do kraja bez pripaljivanja. Dim je hladan i dopuÅ¡ta pravi užitak u aromi. Ostavlja sasvim malo pepela, bijelog kao snijeg. Moć srednja, nije prejak ali nije ni za djecu. BaÅ¡ pravi, muÅ¡ki. Room note: kod ovog me baÅ¡ boli Å¡to cura misli!
Iako mami slavenskim imenom, pravi je Å¡vabo, a kod njih mi se dopada, da ne gnjave bezveznim komercialnim okoliÅ¡anjem sa raznim dodacima i imenima, veÄ naprave stvar kako treba. Ako je latakia onda je prava dimljena, ako je londoner onda je pravi englez, a kada zaslade voćem onda i napiÅ¡u cherry, orange ili Å¡ta već... Dan Tobacco zna Å¡ta radi, jer Stanislawom uspio je ponuditi liniju odliÄnih duhana i to po niskoj cijeni pri tom ne kompromitirajuÄi kvalitet.
Absolutno preporuÄujem ljubiteljima takvih vrsta duhana. Ukusu su razliÄiti, ali ako ne probate, neÄete nikad znati... ;-)