Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Faktori koji utječu na pušenje lule

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Faktori koji utječu na pušenje lule
« Odgovori #15 u: 19. Ožujka 2010, 08:28 »
Meni lula paše uz čaj Istočno Sunce
hahahaha, kakav je to čaj-neki meditativni? LOL
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #16 u: 19. Ožujka 2010, 08:51 »
evo priključujem se temi i vrlo dobra diskusija, stavrno puno faktora utiče na pušenje kada se bolje razmisli.
Mani recimo nikako ne paše da pušim lulu kada sam na poslu i kad radim. Ako i zapalim na poslu puši ona mene, a ne ja nju, i nije mi baš nešto, u zadnje vrijeme kada osjetim da bi zapalio lulu tek tolko radi navike, pokušavam ju ne zapalit i pričekat bolji trenutak, imam osječaj da mi taj tajming puno bolje određuje pušenje i uživanje u luli. Čak ponekad vrtim po rukama lulu nekoliko minuta ili više i kad mi dođe "pravi trenutak" onda zapalim. Eto :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #17 u: 19. Ožujka 2010, 08:55 »
Ja ponekad napunim lulu, priredim si sav pribor (šibice, pepeljaru, tamper, čistač,...) i ostavim to tako neko vrijeme. I onda kad mi dođe onaj "trenutak" lijepo zapalim.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #18 u: 19. Ožujka 2010, 09:02 »
eto vidiÅ¡, to je to, sve to ide u "minuli rad" puÅ¡ača i zato uglavnom kada me netko pita da bi puÅ¡io lulu, podrobno mu objasnim da to nije samo paljenje i  čišćenje lula nego jedan cijeli ritual pa onda sve ove Dotterove natuknice lagano sjednu na mjesto.
Ja sam zato i prestao pušiti lulu jedno dobrih 6godina, jednostavno nisam imao živaca i stavio sam ih sve u vitrinu kada su ponovno dočekale da ih se dostojanstveno počne upotrebljavati.
Ako nemaš osjećaj boje ne pušiti!!!!!!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #19 u: 19. Ožujka 2010, 09:06 »
Da, ovo i ja radim. Napunim si lulu, sve pripremim i ostavim ju neko vrijeme, recimo krenem gledati film i nakon nekog vremena zapalim. To mi super sjedne!
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #20 u: 19. Ožujka 2010, 09:07 »
Zavisno koja je naravno mesavina u pitanju ali ja volim uz Latakiju crni slatki caj sa mlekom -I can't help it :15:
Inace smo svi u porodici veliki ljubitelji razlicitih vrsta zelenog caja i brazilskog matea uz sveze cedjeni djumbir.
"keep it simple until it gets complicated"

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #21 u: 19. Ožujka 2010, 09:13 »
Zavisno koja je naravno mesavina u pitanju ali ja volim uz Latakiju crni slatki caj sa mlekom -I can't help it :15:
Inace smo svi u porodici veliki ljubitelji razlicitih vrsta zelenog caja i brazilskog matea uz sveze cedjeni djumbir.
Ja skoro obavezno uz lakatije crni english earl morning ili slično , naravno ne u vrečici nego pravi i malo mlijeka ali bez šečera...

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #22 u: 19. Ožujka 2010, 09:52 »
Caj direktno u posudu za caj  i to je cela tajna dobrog caja uz naravno  duzinu ispiranja aromaticnih ulja iz istog i tvrdoci vode ,sve ostalo je poput jajeta,vrecice itd. je samo za upotrebu prema prilici, of horse :15:.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #23 u: 19. Ožujka 2010, 14:53 »
ja jako volim da "pusim" nezapaljenu lulu. arome se bolje osete nego kad je duvan zapaljen...

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #24 u: 19. Ožujka 2010, 14:57 »
ja jako volim da "pusim" nezapaljenu lulu. arome se bolje osete nego kad je duvan zapaljen...
:68:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #25 u: 19. Ožujka 2010, 15:14 »
dobro, da preformulisem: da disem kroz nezapaljenu lulu :1: ostatak isti.

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #26 u: 19. Ožujka 2010, 15:47 »
Ja volim da se igram sa lulama, da ih čistim i sreÄ‘ujem i tako preturam po rukama, od skora imam običaj da lulu napunim i držim je u ruci a Å¡ibice u džepu pa posle izvesnog vremena kad mi se pripali onda zadimim. Primetio sam da uveče uz odreÄ‘ene filmove prosto moram da pripalim lulu. Kad kuckam po forumu i ne toliko, ali uz neke filmove odlično sedne neka slatka meÅ¡avina i Å¡olja kafe sa mlekom.  :61:
Historia Magistra Vitae Est!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #27 u: 19. Ožujka 2010, 17:56 »
Meni je jedini uvjet da zapalim lula biti relaksiran. kako sam prije petnaestak godina prestao s cigaretama,
odlucio sam da ako ponovno pocnem pusiti bude vezano uz relaks. zato se ne smatram "velikim" pusacem lule,
ali sigurno je da kad to cinim u tome i uzivam. Osobito poslije dobre klope i case crnog vina. I jos uz
dobar rum ili calvados.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #28 u: 19. Ožujka 2010, 18:58 »
Lula je za mene poseban vid kontemplacije i samo se mogu druziti sa njom i kroz nju kada sam opusten i spreman da udjem u prestanak unutarnjeg dialoga .Iz toga se moze zakljuciti da ne pusim Lulu svakodnevno,ali kada dodje trenutak onda je to za mene cisti Zen.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #29 u: 19. Ožujka 2010, 19:28 »
 :13: to je to - razlika izmeÄ‘u lule i onog papirnato-loÅ¡eduvansko-acetatnog Å¡tapića zvanog cigareta. na to sam i mislio gornjim postom. lulu napunim i uživam u aromama koje se Å¡ire vazduhom iz nje, a palim je kad mogu da se isključim iz frke. cigaretu sam palio kad sam ulazio u frku :36: