Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Canaan Pipes

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
Odg: Canaan Pipes
« Odgovori #255 u: 04. Srpnja 2011, 12:05 »
Drage kolege i uvazeni clanovi ,
hvala vam na pohvali i kritici,rado vam predstavljam svoje radove na forumu!
Boja usnika je naravno potpuno svesno i sa namerom birana i ocekivao sam kontroverze, ali to daje upravo sve cari ovom zanatu .U dnevnoj svetlost deluje nesto decentnija i daje mu upravo taj utisak gline ili pesak iz pustinje Gobi,eto kao neki vintage fazon... :61:
"keep it simple until it gets complicated"

--muki--

« Odgovori #256 u: 05. Srpnja 2011, 07:53 »
neka neka - odabir je korektan - nema toga koji bi svima ugodio - hvala Kreatoru da smo svi mi na svoj nacin i razliciti... inace bi bilo previse dosadno :) :) :)
lijep pozdrav
:)

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #257 u: 01. Prosinca 2011, 12:46 »
Drustvo,
evo jedne klasicne forme koja je kao ideja nastala jos kod starog Ivarsona ali je po mom skromnom misljenu oblik doziveo svoj pravi procvat kod Tokutomia .

Blowfish je zahtevan oblik iz razloga sto se pravilnost geometriskih ravni sa jedne strane vrata susrece sa loptom i obuhvata je dok jedna strana glave odaje utisak spljostenosti .Ja sam hteo da stvorim i u ruci utisak ribe puhalice koja je uhvacena Lulom a lezi svakim zahvatom ugodno u ruci.

Fugu

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #258 u: 01. Prosinca 2011, 13:15 »
Ovo je možda najneobičniji blowfish kojeg sam vidio, a opet ima sve Å¡to blowfish mora imati. Svaka čast na razradi ovog meni prekrasnog shapea, a nećeÅ¡ vjerovati - jučer sam neÅ¡to razmiÅ¡ljao o tvojim lulama i pokuÅ¡avao se sjetiti da li sam dosad vidio da si radio blowfish ili ne  :1:  i kako će mi sljedeći projekt biti blowfish od masline, to bi moglo savrÅ¡eno ispasti!

Odlično majstore, ovaj pogled odozdo na lulu mi je presavrÅ¡en!  :61:
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #259 u: 01. Prosinca 2011, 14:11 »
Raspjevana lula...inace pod formom "blowfish" nadje se svega ali ova je nadahnuta i po mom misljenju
ide iznad neceg sto se smatra "klasicnim" blowfishom. Ime lule je opako... :1:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #260 u: 01. Prosinca 2011, 14:12 »
Pa moram priznat da sam se nekoliko puta vračao i gledao slike, stvarno nevjerojatan blowfish, moram priznat da je unikatan u svakom pogledu, prekrasan rad :1:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #261 u: 01. Prosinca 2011, 20:22 »
Kao i uvijek majstorski rad. Više mi je art nego lula, prekrasne linije!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #262 u: 01. Prosinca 2011, 20:42 »
Wow...

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #263 u: 01. Prosinca 2011, 22:35 »
Not my cup of tea.
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #264 u: 01. Prosinca 2011, 22:45 »
Nije ni za mene lula koju bi dimio ali oblik i linije su mi kod Cannankica uvije prekrasne.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #265 u: 02. Prosinca 2011, 09:42 »
Hvala drugari ! :1:

- jučer sam neÅ¡to razmiÅ¡ljao o tvojim lulama i pokuÅ¡avao se sjetiti da li sam dosad vidio da si radio blowfish ili ne  :1:  i kako će mi sljedeći projekt biti blowfish od masline, to bi moglo savrÅ¡eno ispasti!

Je,kolega smatram da treba istraziti sve kutke ove umetnosti i osloboditi ruku ,jer ce nam i jedna buduca Lula biti zahvalne na nekom novom momentu u oblikovanju,a ruka laka kao pero. :109:

A,po pitanju telepatije,pa izgleda da smo ukljuceni na istu frekvenciju, misao se prostire brze od svetlosti ili kako ide bese ona dobra stara pesma od Dugmeta; ima neka tajna veza.Tajna veza za sve nas...i za Pipemakere  :1:

po mom misljenju ide iznad neceg sto se smatra "klasicnim" blowfishom :1:

Imao sam kolega Sesa kod ove Lule i mracni trenutak duse,kada dodjes do momenta gde vise ne vidis 'ono'i cini se na trenutak da je nit prekinuta,i pitas se 'zasto radis ovako komplikovan oblik'(zato sto si ovisnik o Lulama)odgovara mali djavo sa ramena). :13:

Razviti shape u zivlju formu ali da ostane u zadatom okviru, kod ovakvih radova lako se moze preterati a da mu posle nema popravke.Taj veciti balans je najtezi,ali to vrlo dobro znas... :15: :61:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #266 u: 02. Prosinca 2011, 12:45 »
Usput, kad smo vec kod "tajne veze" zavrsavam jedan blowfish od morte, narucen dvadesetak dana unazad. :1:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #267 u: 02. Prosinca 2011, 13:04 »
to če bit mrak!  :36:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #268 u: 02. Prosinca 2011, 15:26 »
Uh Blowfish od Morte,cista mistika! :36:  :1:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644