Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Just for him-Midle earth pipeweed series: SHORTCUT TO MUSHROOMS

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
MIDDLE EARTH PIPEWEED SERIES-Shortcut to mushrooms

This is the fourth blend in the Middle Earth Pipeweed Series! Rich, dark Latakia is blended with mushrooms straight from Farmer Maggot's field to produce a truly unique smooth, creamy, earthy smoke with a hint of sweetness.

Pakiranje: Bulk (rinfuza) 1-16 Oz (1 Oz=28.35 g)
Vlažnost duhana: Vlažan. Iako se može bez problema pušiti, ali je najbolje malo ostaviti da se posuši!
Cut: Coarse cut
Roomnote: Odličan

U avanturu nabavke ovog duhana krenuli smo nas 4-orica sa foruma, sa velikim rizikom zbog naših nemilosrdnih carinika, jer znamo da u pravilu carina ne radi probleme sa originalno pakiranim duhanima (u ograničenim količinama), a za bulk duhane se čak može desiti da šalju duhan na ispitivanje, kako bi se utvrdili sastojci, te se povoljna cijena nabavke ovog duhana može multiplicirati!!! Zbog toga, imajte to na umu prilikom naručivanja ovog duhana!
Prvo što me privuklo na ovom duhanu je zbilja nevjerojatno niska cijena duhana-1Oz=3,25$ (što bi značilo da je nevjerojatnih 16 unci (Oz) = 453.59 grama = 36,40 $ (197 kn))! Još je nevjerojatnije da je shipping samo 13$. Znači, troškovi nabavke tih cca 453 grama duhana su cca 268 kn!
Bitno je naglasiti da je poÅ¡iljka stigla iz Amerike za nekih tjedan dana. To me stvarno ugodno iznenadilo. Za tako malu cijenu dostave, joÅ¡ da su i tako ažurni. Već na ovom su dobili bod viÅ¡e od mene!  :1:
Ajmo sad malo na duhan. Prilikom otvaranja vrećice, prvo se osjeti vrlo ugodan miris latakije. Miris definitivno nije specifičan, jer osim što se osjeti latakija, osjeti se i poseban slatkasti miris koju mješavina širi, pomiješan sa mirisom maslaca!!!
Iako sam ljubitelj tipičnih Engleskih mješavina s latakijom, ovaj duhan se ne može nazvati niti tipičnim, niti englezom. Proizvodi ga relativno nepoznati proizvođač/mali obiteljski obrt: Just for him iz države Missouri, SAD. Koliko god da ima latakije u samoj mješavini, po meni je ovo više nespecifičan aromatik, jer latakija se u ovoj mješavini prilikom pušenja uopće ne osjeti!
Pošto sam pušio ovaj duhan praktički netom poslije otvaranja, jedini problem na koji sam naišao je bilo pripaliti ga, upravo zbog njegove vlažnosti. Nakon prvotne "muke" sa paljenjem, kasnije se upaljač može spremiti u džep, jer duhan gori nevjerojatno POSTOJANO i SPORO, bez potrebe za pripaljivanjem. Bitno je naglasiti sporo, jer to inače nisam primjetio kod bilo kojeg drugog duhana (ne vjerujem da je razlog vlažnost, pošto sam pušio i neke druge duhane vlažne, no svejedno su izgarali jednako kao i kad su se prosušili).
Specifikum kod ovog duhana je okus. Okus je jednom rječju-NEVJEROJATAN! Latakija se osjeti samo kod prvotnog paljenja, da bi ukratko nakon toga počela prava simfonija raznoraznih okusa! Mješavina je toliko kompleksna da jednostavno nestrpljivo iščekujete što će vas slijedeće iznenaditi, koja nota, koja aroma. Fanatastično.
Oko prve trećine popušene lule, okus postaje ugodno sladak, pa prelazi u kožnato/zemljani okus pa drvenasti, pa se kombinira... Nevjerojatno je upravo kako se izmjenjuju okusi prilikom pušenja! Blender je jako dobro znao što radi, ili je pogodio sa nevjerojatnom srećom. Bitno je naglasiti da je dim kroz čitavu lulu pun, gust i kremast, što čini ovaj duhan idealnim.
Upravo je neobično koliko je duhan zahvalan za pušenje, jer ma koliko vukli, neće vas niti jednom "ugristi" za jezik, niti
prouzročiti pregrijavanje lule, te smatram da je upravo iz tih razloga idealan, kako za iskusnije lulaše, tako i za početnike, jer NE KAŽNJAVA NEISKUSTVO, kao neki dobro poznati duhani. Jedina zamjerka ovoj mješavini jest to što je po mom ukusu malo nikotinski preslab, čime aspolutno nosi titulu cjelodnevnog duhana.
Nakon ovakvog ushićenja, kojeg je kod mene ostavio, veselim se nabavci ostala 4 duhana iz ove LOTR serije i definitivno ga preporučujem svima, kako ljubiteljima aromatičnih duhana, tako i ljubiteljima engleskih mješavina.
Ocjena: 9,5/10
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Just for him-Midle earth pipeweed series: SHORTCUT TO MUSHROOMS
« Odgovori #1 u: 26. Travnja 2010, 12:34 »
Odlična i detaljna recenzija!

Hvala!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 26. Travnja 2010, 12:48 »
Recenzija je mraaaaak!! Odlično napisano, svega si se sjetio i dotakao a što je vezano uz ovaj duhan.
Stvarno svaka čast na opisu!

Ono što još smatram da treba spomenuti je da je duhan "oplemenjen" vanilijom. Zašto sam upotrijebio riječ "oplemenjen"? Zato jer je to upravo pravi termin kako opisati ulogu vanilije u ovoj mješavini. Nije to ona vanilija koju smo svi probali u raznim Extreme Vanilla Stomack Kicker mješavinama, a većina je i povraćala od njih. Ova vanilija je upravo nevjerovatno dobro sjela u ovom duhanu, ona i daje taj nevjerovatan room note i ona i daje dobar dio te kompleksnosti koju je Nikola spominjao. Čas je sladak dim i okus na jeziku, čas zemljani, čas nešto toliko poznato a što ne znam što je (možda čak maslac koji Nikola spominje..)...

Duhan za svaku preporuku, fantastičan, ugodan, lagan, prezanimljiv... gori mirno i dobro, do samog kraja lule.

Ja sam ga dimio u maslini pa je možda i zbog toga bio još blaži, ali definitivno duhan za everyday rotaciju.

Ocjena 10/10 jer mi sve, ali baš sve odgovara na njemu.
Roomnote koji je božanstven, jačina baš po mom ukusu za malo se odmoriti od jačih duhana, okus i miris koji su kompleksni i stalno pružaju nešto novo.
Keep it simple!

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #3 u: 26. Travnja 2010, 12:48 »
Recenzija je da čovek padne na dupe! PoÅ¡la mi voda na usta posle ovakvih detaljnih opisa, a da ne spominjem Å¡to mi je LOTR omiljeni film pa imam joÅ¡ jedan aspekt i kod ovog duvan. No moraću se zadovoljiti nekim drugim duvanom samo uz film...  :61:
« Zadnja izmjena: 26. Travnja 2010, 12:50 od Mateas78 »
Historia Magistra Vitae Est!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #4 u: 26. Travnja 2010, 13:06 »
Hvala svima na pozitivnom "responsu". Upravo sam želio "pokriti sve, od nabavke do istresanja izgorenog pepela u pepeljaru"!  :1: Dotter, da definitivno sam izostavio vaniliju. Svaka čast!  :1:
-Confucius

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #5 u: 26. Travnja 2010, 13:10 »
Ma recenzija je prvoklasna!

Duhan je stvarno vrhunski, iako definitivno preslab (što se tiče mog osobnog ukusa), fali mu ona neka punoća. Zato mu i ja dajem 9,5.
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 26. Travnja 2010, 13:14 »
A spoj jačina+vanilija bi mogli rezultirati time da mučninu izaziva. Možda, ne znam, al bi mogli.
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #7 u: 26. Travnja 2010, 13:19 »
Dobro si ti rekao, samo da se ljudi ne bi "prestrašili"-ta vanilija je totalno suptilna i neagresivna, niti najmanje slično onome što smo vjerojatno svi probali, tipa Vanilla cream i sl.
-Confucius

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #8 u: 26. Travnja 2010, 15:27 »
Odlicna recenzija. Naravno, dosla mi volja da probam taj duhan. Latakija i vanilija? Ako je dobro izmiksan
onda je sve moguce.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #9 u: 26. Travnja 2010, 16:00 »
hm... dobro zvuci... :36:

dllhell

• Rijeka, Croatia
  • *
    Bijeli zubi
  • 94
    • L.A.B.A.
« Odgovori #10 u: 26. Travnja 2010, 20:43 »
Junaci i muskarcine!  :1:

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #11 u: 27. Travnja 2010, 00:30 »
Ne spominji Vanilla Cream čim se setim već počne mučnina...  :90:
Historia Magistra Vitae Est!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #12 u: 28. Travnja 2010, 17:58 »
Kad sam ga drugi put puÅ¡io sam ga prije osuÅ¡io i mogu reći, da nije bio viÅ¡e tako blag. Latakija je doÅ¡la do izraza i djelovao je jače. BaÅ¡ me zanima, Å¡to čete reći kad ga opet pripalite.   
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #13 u: 29. Travnja 2010, 08:14 »
Kad sam ga drugi put puÅ¡io sam ga prije osuÅ¡io i mogu reći, da nije bio viÅ¡e tako blag. Latakija je doÅ¡la do izraza i djelovao je jače. BaÅ¡ me zanima, Å¡to čete reći kad ga opet pripalite.   
Hehehehe, sinoć smo ga opet puÅ¡ili, i Å¡to reći, nisam promijenio miÅ¡ljenje, niti malo!  :61: Latakija opet, ali samo u tragovima...
-Confucius

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #14 u: 29. Travnja 2010, 13:00 »
Prefin je duhan,a joÅ¡ i nema naznaka da bi "ugrizao" a puÅ¡io sam bez filtera, aroma je drvenasta i zemljana a miris van lule neÅ¡to drugačiji i vrlo ugodan.  :1:
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.