MIDDLE EARTH PIPEWEED SERIES-Shortcut to mushroomsThis is the fourth blend in the Middle Earth Pipeweed Series! Rich, dark Latakia is blended with mushrooms straight from Farmer Maggot's field to produce a truly unique smooth, creamy, earthy smoke with a hint of sweetness.Pakiranje: Bulk (rinfuza) 1-16 Oz (1 Oz=28.35 g)
Vlažnost duhana: Vlažan. Iako se može bez problema pušiti, ali je najbolje malo ostaviti da se posuši!
Cut: Coarse cut
Roomnote: OdliÄan
U avanturu nabavke ovog duhana krenuli smo nas 4-orica sa foruma, sa velikim rizikom zbog naÅ¡ih nemilosrdnih carinika, jer znamo da u pravilu carina ne radi probleme sa originalno pakiranim duhanima (u ograniÄenim koliÄinama), a za bulk duhane se Äak može desiti da Å¡alju duhan na ispitivanje, kako bi se utvrdili sastojci, te se povoljna cijena nabavke ovog duhana može
multiplicirati!!! Zbog toga, imajte to na umu prilikom naruÄivanja ovog duhana!
Prvo Å¡to me privuklo na ovom duhanu je zbilja nevjerojatno niska cijena duhana-1Oz=3,25$ (Å¡to bi znaÄilo da je nevjerojatnih 16 unci (Oz) = 453.59 grama = 36,40 $ (197 kn))! JoÅ¡ je nevjerojatnije da je shipping samo 13$. ZnaÄi, troÅ¡kovi nabavke tih cca 453 grama duhana su cca 268 kn!
Bitno je naglasiti da je pošiljka stigla iz Amerike za nekih tjedan dana. To me stvarno ugodno iznenadilo. Za tako malu cijenu dostave, još da su i tako ažurni. Već na ovom su dobili bod više od mene!

Ajmo sad malo na duhan. Prilikom otvaranja vrećice, prvo se osjeti vrlo ugodan miris latakije. Miris definitivno nije specifiÄan, jer osim Å¡to se osjeti latakija, osjeti se i poseban slatkasti miris koju mjeÅ¡avina Å¡iri, pomijeÅ¡an sa mirisom maslaca!!!
Iako sam ljubitelj tipiÄnih Engleskih mjeÅ¡avina s latakijom, ovaj duhan se ne može nazvati niti tipiÄnim, niti englezom. Proizvodi ga relativno nepoznati proizvoÄ‘aÄ/mali obiteljski obrt:
Just for him iz države Missouri, SAD. Koliko god da ima latakije u samoj mjeÅ¡avini, po meni je ovo viÅ¡e nespecifiÄan aromatik, jer latakija se u ovoj mjeÅ¡avini prilikom puÅ¡enja uopće ne osjeti!
PoÅ¡to sam puÅ¡io ovaj duhan praktiÄki netom poslije otvaranja, jedini problem na koji sam naiÅ¡ao je bilo pripaliti ga, upravo zbog njegove vlažnosti. Nakon prvotne "muke" sa paljenjem, kasnije se upaljaÄ može spremiti u džep, jer duhan gori nevjerojatno POSTOJANO i SPORO, bez potrebe za pripaljivanjem. Bitno je naglasiti
sporo, jer to inaÄe nisam primjetio kod bilo kojeg drugog duhana (ne vjerujem da je razlog vlažnost, poÅ¡to sam puÅ¡io i neke druge duhane vlažne, no svejedno su izgarali jednako kao i kad su se prosuÅ¡ili).
Specifikum kod ovog duhana je okus. Okus je jednom rjeÄju-NEVJEROJATAN! Latakija se osjeti samo kod prvotnog paljenja, da bi ukratko nakon toga poÄela prava simfonija raznoraznih okusa! MjeÅ¡avina je toliko kompleksna da jednostavno nestrpljivo iÅ¡Äekujete Å¡to će vas slijedeće iznenaditi, koja nota, koja aroma. FanatastiÄno.
Oko prve trećine popuÅ¡ene lule, okus postaje ugodno sladak, pa prelazi u kožnato/zemljani okus pa drvenasti, pa se kombinira... Nevjerojatno je upravo kako se izmjenjuju okusi prilikom puÅ¡enja! Blender je jako dobro znao Å¡to radi, ili je pogodio sa nevjerojatnom srećom. Bitno je naglasiti da je dim kroz Äitavu lulu pun, gust i kremast, Å¡to Äini ovaj duhan idealnim.
Upravo je neobiÄno koliko je duhan zahvalan za puÅ¡enje, jer ma koliko vukli, neće vas niti jednom "ugristi" za jezik, niti
prouzroÄiti pregrijavanje lule, te smatram da je upravo iz tih razloga idealan, kako za iskusnije lulaÅ¡e, tako i za poÄetnike, jer
NE KAŽNJAVA NEISKUSTVO, kao neki dobro poznati duhani. Jedina zamjerka ovoj mjeÅ¡avini jest to Å¡to je po mom ukusu malo nikotinski preslab, Äime aspolutno nosi titulu cjelodnevnog duhana.
Nakon ovakvog ushićenja, kojeg je kod mene ostavio, veselim se nabavci ostala 4 duhana iz ove LOTR serije i definitivno ga preporuÄujem svima, kako ljubiteljima aromatiÄnih duhana, tako i ljubiteljima engleskih mjeÅ¡avina.
Ocjena: 9,5/10