Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Just for him-Midle earth pipeweed series: SHORTCUT TO MUSHROOMS

stpiper

• Split
  • *
    Bijeli zubi
  • 68
  • Pocetci
Odg: Just for him-Midle earth pipeweed series: SHORTCUT TO MUSHROOMS
« Odgovori #15 u: 05. Svibnja 2010, 10:12 »
Ponukan dobrim preporukama kupio sam 8oz (~225g)!
Cekam da zazvoni postar i nadam se da me nece globit carina  :14:
Never argue with an idiot, they bring you down to their level and beat you with experience. -Dilbert

Da li vi to meni zelite dobro jutro, ili mislite da je jutro dobro, bez obzira na moje zelje? Ili mozda, da se vi jutros dobro osjecate;ili da je ovo jutro kada treba biti dobar? -Gandalf

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #16 u: 05. Svibnja 2010, 10:16 »

:134: :134:

Mislim da nećeš biti nezadovoljan! Ako ej vlažan ona je aromatičniji, ako ga prosušiš onda dominira latakija (što će se tebi više svidjeti). Javi dojmove svakako!
Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #17 u: 05. Svibnja 2010, 10:31 »
Dotteru kak bi ga usporedio sa Ilsteds own #88?  :61:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #18 u: 05. Svibnja 2010, 10:57 »
Dotteru kak bi ga usporedio sa Ilsteds own #88?  :61:

još nikako jer osamdesetosmicu još nisam probao :1:
Keep it simple!

stpiper

• Split
  • *
    Bijeli zubi
  • 68
  • Pocetci
« Odgovori #19 u: 12. Svibnja 2010, 08:12 »

Duhan stigao na vrata jucer u popodnevnim satima, taman da napunim lulu nakon rucka! 0kn carine i PDV-a  :36:
S obzirom da sam malo prehladjen nisam se uspio do kraja uzivit u aromu, ali jos nikada nisam imao duhan koji se tako lako pusi!!! Odlicno!
Never argue with an idiot, they bring you down to their level and beat you with experience. -Dilbert

Da li vi to meni zelite dobro jutro, ili mislite da je jutro dobro, bez obzira na moje zelje? Ili mozda, da se vi jutros dobro osjecate;ili da je ovo jutro kada treba biti dobar? -Gandalf

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #20 u: 12. Svibnja 2010, 08:26 »

Duhan stigao na vrata jucer u popodnevnim satima, taman da napunim lulu nakon rucka! 0kn carine i PDV-a  :36:
S obzirom da sam malo prehladjen nisam se uspio do kraja uzivit u aromu, ali jos nikada nisam imao duhan koji se tako lako pusi!!! Odlicno!

Naručuj i Ruins of Isengard. Meni je joÅ¡ bolji od gljiva! Puno bolji!  :36:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #21 u: 12. Svibnja 2010, 08:29 »
Potpisujem!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #22 u: 12. Svibnja 2010, 08:42 »
ja ne potpisujem još , nisam probao, kad probam ...... :61:

stpiper

• Split
  • *
    Bijeli zubi
  • 68
  • Pocetci
« Odgovori #23 u: 12. Svibnja 2010, 10:21 »
Da li je ROI "jaci" od STM? Za sada jedino sto mi fali u STM je malo punoce, da je malku robusniji.
Iako tek sam provao jednu lulu i to sa blagom prehladom tako da nikako ne mogu dati konacnu ocjenu ovom duhanu!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #24 u: 12. Svibnja 2010, 10:29 »
Da li je ROI "jaci" od STM? Za sada jedino sto mi fali u STM je malo punoce, da je malku robusniji.
Iako tek sam provao jednu lulu i to sa blagom prehladom tako da nikako ne mogu dati konacnu ocjenu ovom duhanu!

nope, tu su negdje po jačini.
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #25 u: 19. Travnja 2011, 22:35 »
vidim da se narucivalo iz "Just for him".... (da ne pricam da me apsolutno zanimaju i Isengard i gljivice)...
da li mi netko moze reci da li mi se isplati vise uzimati iz Just 4 him ili ici na 4noggings...????
thnx...
(malo je offtopic ali ...)

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #26 u: 20. Travnja 2011, 06:53 »
Just4 ima povoljniji shipping.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

--muki--

« Odgovori #27 u: 20. Travnja 2011, 16:21 »
o.k.... thank you.. :)

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #28 u: 16. Veljače 2013, 15:49 »
Pred par dana mi je stigao zajedno s "ruševinama" pa ću pokušati nabaciti par riječi - moj doživljaj ovog duhana.
Odmah na početku moram reći da se još uvijek smatram početnikom u svemu ovome, ali isto tako mogu reći da sam u ovih par mjeseci izgradio svoj ukus, a koji se sastoji od duhana tipa BL, 965, Balkan Sasieni - vjerovatno mi organizam zbog dugotrajnog pušačkog staža (cigarete) ipak traži nešto jače od svima poznatih aromatika tipa OC-a, Gold Blenda i sl., no ipak bih volio naći jedan/dva aromatika koja bih s vremena na vrijeme popušio - čisto da se razbije rutina.
No, da se vratim STM-u.
Prilikom otvaranja vrećice oslobađa se izuzetna i nosu jako ugodna aroma - slatkasta s tragovima latakije - usudio bih se reći da vas mami da duhan radije probate jesti nego pušiti te s nestrpljenjem čekate napuniti lulu i pripaliti.
No, to nestrpljenje je prilikom prvog punjenja lule dovelo do problema, a sve iz razloga jer je duhan koji sam dobio bio previše vlažan - no, to je moja greška. S obzirom na niz pripaljivanja i muke prilikom prvog pušenja duhan je bio totalno razočaranje.
Druga šansa - nakon gotovo 24 sata prosušivanja punjenje lule i pripaljivanje.
Ovaj put je sasvim druga priča - gust kremasti dim daje naslutiti da bi se moglo raditi o punom duhanu bogate arome pogotovo ako se uzme u obzir miris koji se širi iz vrećice s povremenim "udarima" latakije, ali za mene je ipak sve ostalo samo na naznakama i treće i četvrto i peto pušenje ista stvar.
Osjeti se tu nekakva aroma, osjeti se i latakija, ali jednostavno nešto mi fali da bi to bilo to - imam osjećaj da su se ljudi potrudili, da su pokušali složiti nekakav kompromis između full engleza i aromatika, ali za moj ukus taj kompromis nije uspio.
S druge, pak, strane duhan pokazuje izuzetne "performanse" prilikom pušenja - fino gori, ne grije lulu pa ćak ni ako se malo zaboravite i izgubite ritam te par puta uvučete k'o sivonja, a jezik gotovo pa da ga i ne osjeća.
Ne namjeravam ga dalje "secirati" - popušit će se ovo što je došlo, ali i dalje sam u potrazi za "svetim gralom" bar što se aromatika tiče.
U međuvremenu sam provao i "ruševine" no samo jednom pa ne bih htio "spremati ražanj dok je zec još u šumi", ali mi se čini da je taj duhan puno uspješnije složen od "gljiva".
Ako bih morao dati ocjenu rekao bih 3,8 od 5.
3 je definitivno zaslužio; 0,4 mu dajem zbog izuzetnih "performansi" koje sam naveo te još 0,4 jer je po mom mišljenju puno bolji od npr. Petersonovog Irish Whiskeya, Gold Blenda, Irish Oaka, ili pak Larsenovog Signaturea.
Eto, u nadi da sam nekoga potaknuo na razmišljanje - hvala na pažnji.

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #29 u: 16. Veljače 2013, 19:09 »
Citat:
author=King link=popušit će se ovo što je došlo, ali i dalje sam u potrazi za "svetim gralom" bar što se aromatika tiče..

..ja nisam! Naručujem još gljiiva, no ni Ruševine nisu za bacit, čak štoviše, s njima sam poćeo i bio oduševljen! :61:

...samo ovo mi nekako ne ide pod aromatike zbog latakije no i latakija može bit aromatična :61:.
« Zadnja izmjena: 18. Veljače 2013, 12:15 od Rip Kirby »