Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

ÄŒaj

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
ÄŒaj
« u: 27. Prosinca 2008, 15:23 »
Uz lulu najviše volim rooibos, zeleni čaj i earl gray, a vi?
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

ChuPp0

• Sarajevo
  • *
    Bijeli zubi
  • 16
Odg: ÄŒaj
« Odgovori #1 u: 28. Prosinca 2008, 00:14 »
zelenko i kamilica
cak mi je kamilica do sada broj1

Ramio

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 88
  • Na poslu skvo, doma skvo!
« Odgovori #2 u: 29. Prosinca 2008, 00:35 »
Čisti zeleni čaj meni osobno najviše odgovara od svih čajeva.
Bolje je činiti malo a dobro, nego puno a loše.

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #3 u: 29. Prosinca 2008, 20:11 »
Zeleni caj i English breakfast tea.

Hell Hack

« Odgovori #4 u: 04. Siječnja 2009, 10:40 »
Vidim iz vaših postova da velika većina pije zeleničaj,pa bih vam postavio par blic pitanaj o istom:1.postojbina zelenog čaja; 2.koja zemlja je najveći proizvodjač i izvoznik zelenog čaja; 3.Način pripreme za konzunmiranje tj.pijenje.
Ps.ovo zadnje pitanje se ne vezuje za filter kesice,ajd sad da vas junaci vidim :1:

Hell Hack

« Odgovori #5 u: 04. Siječnja 2009, 15:07 »
1) postojbina - Grenland - po njemu je zeleni čaj i dobio ime

2) najveći izvoznik - Danska, budući je Grenland još uvijek administrativno pod Danskom, Eskimi se ispaljuju u orbitu zelenim čajem i paprikašem od foke!

2) Dvije Å¡ake čaja, zalij kipućom vodom, ostavi da odstoji pola sata i uživaj!  :77:

Dobar štos he he he ! ali nije tačan odgovor na postavljeno pitanje. Ajmo sledeći

miha1981

• Ljubljana
  • **
    Peče me jezik
  • 146
« Odgovori #6 u: 05. Siječnja 2009, 09:00 »
1. Kina

2. Exporter valjda Sri Lanka, jer Kinezi i Indijci sami pokonzumiraju velik dio lastne proizvodnje. A titula največeg proizvođača stvar je utakmice između Kine, Indije, a koje godine i kakve druge zemlje.

3. Čajne liste prelijemo vručom ali ne kipučom vodom. Zavisi od kvalitete čaja ali recepti idu u prosjeku ovako: jedna žličica čaja za jednu šalicu (od 1.5 dl, ne od 2.5) i još jedna za čajnik, voda između 65 i 85 stupnja Celzijevih (bolja kvaliteta čaja = niža temperatura), vrijeme namakanja između 30 sekundi i 5 minuta (viša kvaliteta = krače vrijeme). I još jedna - bolja nego je kvaliteta zelenog čaja, više puta možemo preliti iste lističe vodom, koja mora biti svaki put nekoliko više temperature i vrijeme namakanja nekoliko dulje. Kvalitetni China gunpowder, recimo, možemo preliti čak 5 puta.

Hell Hack

« Odgovori #7 u: 05. Siječnja 2009, 11:01 »
1. Kina

2. Exporter valjda Sri Lanka, jer Kinezi i Indijci sami pokonzumiraju velik dio lastne proizvodnje. A titula največeg proizvođača stvar je utakmice između Kine, Indije, a koje godine i kakve druge zemlje.

3. Čajne liste prelijemo vručom ali ne kipučom vodom. Zavisi od kvalitete čaja ali recepti idu u prosjeku ovako: jedna žličica čaja za jednu šalicu (od 1.5 dl, ne od 2.5) i još jedna za čajnik, voda između 65 i 85 stupnja Celzijevih (bolja kvaliteta čaja = niža temperatura), vrijeme namakanja između 30 sekundi i 5 minuta (viša kvaliteta = krače vrijeme). I još jedna - bolja nego je kvaliteta zelenog čaja, više puta možemo preliti iste lističe vodom, koja mora biti svaki put nekoliko više temperature i vrijeme namakanja nekoliko dulje. Kvalitetni China gunpowder, recimo, možemo preliti čak 5 puta.

To mora da si negde prepisao :1:,hoću reći da si dao točan odgovor usridu kako bi vaši alkari rekli :1:ako se ne varam.Bravo care!

miha1981

• Ljubljana
  • **
    Peče me jezik
  • 146
« Odgovori #8 u: 05. Siječnja 2009, 13:06 »
Ja mnogo  :53:

Hell Hack

« Odgovori #9 u: 07. Siječnja 2009, 16:05 »
Ja mnogo  :53:
Ja citam kad imam vremena a toga je malo :1:

Hell Hack

« Odgovori #10 u: 08. Siječnja 2009, 18:37 »
Eto pre neki dan otiÅ¡ao sam do Merkatora na Novi Bgd.,sa ciljem da kupim foto aparat Nikon A580 koji je sad na akciji,ali iz meni samo poznatog razloga odustao od kupovine istog,i tad mi pade napamet ÄŒajevi!.Odmah sam  se uputijo medju rafove sa čajevima i na moje veliko oduÅ¡evlenje spazih krajičkom oka Royal EARL GREYR.Uzeh kutijicu sa zlatnim sadržajem i pokuÅ¡ah da proverim mirisnu notu ovog za mene lepoga čaja.
Sama aroma Bergamota koja sadrži samo 8% ,a crnoga čaja 92%,Oborio me snogu i normalno pazarih ga ,evo i sad dok vama kuckam pijuckam čaj sa malo mleka i malo cukra jer mi je prejak bez cukra.Ne mogu da sakrijem oduševljenje lepe arome koja zapjuskuje moje nozdrve.Voleo bih kada bi se takava aroma našla u nekim od aromatičnih duvana(pojeo bih ga)ha ha ha :1:
Ps.Royal EARL GREY toplo preporučam svima ! :61: :120:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #11 u: 08. Siječnja 2009, 21:30 »
Kod čajeva sam ja nekako zastao u razvoju...
Twinings - English Breakfast, pa iza njega Earl Grey - bez šećera
i što bi Bayro rekao, samo “oblačić“ mleka... :36:

I tu je kraj. U ostale moram dodati rum da ih popijem...  :15:

Hell Hack

« Odgovori #12 u: 08. Siječnja 2009, 21:38 »
Kod čajeva sam ja nekako zastao u razvoju...
Twinings - English Breakfast, pa iza njega Earl Grey - bez šećera
i što bi Bayro rekao, samo “oblačić“ mleka... :36:

I tu je kraj. U ostale moram dodati rum da ih popijem...  :15:

Ha ha ha rum ! e dobar si, da i Bayro voli grenko kao i ti .Taj English Breakfast ću kupim sledeći put mislim da je kutija oranž boje  :77:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #13 u: 09. Siječnja 2009, 08:35 »
.... Zelenu ima naravno Irish Breakfast,....

Eh da, po imenu samo joÅ¡ imam želju njega da probam, a onda bih zaključio svoj prethodni post - uz dodatak KreÅ¡ine konstatacije...  :39:

Hell Hack

« Odgovori #14 u: 09. Siječnja 2009, 08:36 »
English Breakfast ima crvenu kutiju. Narandžastu mislim da ima Orange Pekoe tea - ako mislimo na Twinnings! Zelenu ima naravno Irish Breakfast, a crnu Prince of Wales tea, ako me pamćenje ne vara. Earl Grey je u blijedožutoj - to sam siguran!

Bravo Bayro! baš tako kao si napisao imaš memoriju za 10čistu! :1: