Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Rheinbach pipeshow

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Rheinbach pipeshow
« u: 16. Svibnja 2010, 22:26 »
Ovdje možete vidjet fotke sa pipeshowa 2009, ove godine bude u 7 mjesecu. Ja nažalost radim u subotu tak da neću moči ič.

http://www.pbase.com/martinrr/rheinbach2009
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Rheinbach pipeshow
« Odgovori #1 u: 16. Svibnja 2010, 22:44 »
Uuuu, ovdje bi stvarno vrijedilo biti... Ima se Å¡to za vidjeti!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #2 u: 16. Svibnja 2010, 22:59 »
Achima Franka sam upoznao u Bologni i mogu reci da je vrlo susretljiva osoba, vjest trgovac i vrsni
poznavalac lula i duhana. Upoznao me je sa svojom metodom punjenja lule, jedino nisam dijelio
onaj vatreni dio, tj. upaljac koji je koristio za paljenje lule. Siguran sam da je pipeshow koji organizira
dobra stvar.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #3 u: 16. Svibnja 2010, 22:59 »
Svasta lijepoga.
Tamo sam nasla i francuske, zelene lule. Moze mi netko reci nesto vise o njima like materijal, tehnika, boja, etc.

http://www.pbase.com/martinrr/french_pipes
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #4 u: 16. Svibnja 2010, 23:05 »
Zelene lule su Talbertove. O njemu mislim da ima post na nasem forumu. Uglavnom, pipemaker koji je
jedno vrijeme proveo u Bretagni, zatim se vratio u rodnu Ameriku. Poznat u lulaskom svijetu sto je plasirao
"mortu" iliti abonos iliti black oak. Mastovit i priznat pipemaker.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #5 u: 16. Svibnja 2010, 23:06 »
Ah, da, zeleno je samo boja, lule su od vrijeska.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 17. Svibnja 2010, 11:33 »
Super izgleda sajam :1:

ÄŒak sam i svoju Senatorovku vidio na jednoj fotki, onu pjeskarenu sa brezinim prstenom. :1:

A zelene Talbertice su iz njegove GOBLIN serije. Neke su mi mrak, neke tako-tako.
Keep it simple!

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #7 u: 17. Svibnja 2010, 13:31 »
Pitanje za Dottera: mogu li te zelene lule biti i crvene? Mozda ne 100M 100Y, malo ipak tamnije.
Procitala sam na nekom tvom postu da si neku od zadnjih lula koje si radio htio finishirati u crveno. Slijedeci put finisiraj i posalji ju skupa s racunom na moju adresu.
 :134:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 17. Svibnja 2010, 13:39 »
Pitanje za Dottera: mogu li te zelene lule biti i crvene? Mozda ne 100M 100Y, malo ipak tamnije.
Procitala sam na nekom tvom postu da si neku od zadnjih lula koje si radio htio finishirati u crveno. Slijedeci put finisiraj i posalji ju skupa s racunom na moju adresu.

hehehehe, dogovoreno :1:

kad neka bude lijepa za u crveno, javim ti :1:

inače, radilo se o mojoj prvoj luli, ta je dosad bila jedina crvena.
to je ova http://i254.photobucket.com/albums/hh96/Dotter_zg/slike_prve.jpg

Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #9 u: 17. Svibnja 2010, 13:45 »

ali, sorry, nisam ti sasvim odgovorio na pitanje.
Lule se mogu bajcati u sve boje ovog svijeta, samo ju treba dobro pogoditi i zamiješati i to je to.

Koliko sam uspio poloviti Talbertov način bojanja lula, ovdje kod njegovih zelenih lula nije uvijek riječ o bajcevima. Razvio je on i svoju metodu kontrastnog finiša koji daje ovakav zeleni rezultat. Nije rekao o kojem se postupku radi, ali je moguće da u otopini octa rastaplja bakrov oksid pa da je rezultat ovakav. Vidio sam samo uzorke koje je predstavio na pipemakersfoumu. No, od tog zelenog, meni je daleko zanimljivija bila bordo crvena/ljubičasta varijanta.
Keep it simple!

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #10 u: 17. Svibnja 2010, 14:18 »
nekako sam si zamislila da bi ta crvena stvarno mogla vise ici prema 100/100. da bude jarka, sjajna. zenski sminkerska (kad sam vec zensko, da izmislimo neki styling za mene)
sad ce vjerojatno svi muski clanovi foruma ispaliti na zivce, ali znas kako mi zene razmisljamo, da mi pase uz crvenu furlinu ljetnu torbu, koja ima na sebi detalj brodskog uzeta, pa crvene japanke koje su potpuno od brodskog uzeta i kad ju zapalim ima da sama padnem u nesvijest od sminkeraja, a onda i od uzivanja u dobrom duhanu.
 :152: :1: :158: :134:

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #11 u: 17. Svibnja 2010, 14:29 »
... meni su crvene lule čisto OK sve dokle se vidi grain..
(zbunjuje me: "crveno 100/100" ?!?)
ZIG  ZAG

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 17. Svibnja 2010, 14:31 »
Dalo bi se i tako nešto zamiješati :1:

Velim, sve se da složiti, samo treba vidjeti kakav će efekt biti kad se nanese boja na vrijes (koji je krem smeđkast)

Mogu probati zamiješati boju, pa na nekim škartovima vrijesa probati. Pokažem ti prije boju :1:

Šejkeru: mješanje po CMYK varijanti, 100% Magente i 100%Yellow. Čista crvena!
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #13 u: 17. Svibnja 2010, 14:31 »
Meni je recimo ovo jedan od najljepših finisha.

Rubino

It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #14 u: 17. Svibnja 2010, 14:32 »
Da, Kruno, takav je otprilike ovaj moj bajc koji imam, kad bi išao u kontrastnom finišu s crnom podlogom.
Keep it simple!