Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mukijeve lule još tople iz radionice

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
Odg: Mukijeve lule još tople iz radionice
« Odgovori #150 u: 25. Listopada 2010, 15:14 »
volimo mi i freehand... nis ne brini...
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

--muki--

« Odgovori #151 u: 25. Listopada 2010, 21:08 »
ma ne brinem se ja :) ja radim.. :) polako ali radim :P

:109:

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
« Odgovori #152 u: 26. Listopada 2010, 15:19 »
Može freehand! Jedva čekam da vidim. Možda neće biti klasičnog oblika ali siguran sam da neće zavrÅ¡iti u rubrici "Lule za kojima ne slinimo"  :1:
p.s. jednog dana ću te zagnjaviti da mi napišeš kako ljepiš taj plastični dio ispod usnika, to je ebonit?
It always turns out better then you hoped for

--muki--

« Odgovori #153 u: 26. Listopada 2010, 21:04 »
plasticni dio ...

istokarim cep (komad akrila (moze i ebonit iz sipke)) kao na slici dolje sa perom koje ulazi u vrijes jedno 3mm - kod mene je pero promjera 12mm za pero usnika promjera 7mm.... u vrijesu trebas naravno, pripremiti rupu promjera 12mm za pero cepa i Forstnerom ili nekim drugim alatom prirediti vrijes da ti cep lijepo legne na povrsinu... Ljepilo koje koristim je UHU epoksidno, dvokomponentno sa jacinom ljepljenja 300kg/cm2 (malo sporo lijepi ako se ne ugrije fenom ili slicnim)... jednom kad se ulijepi, brusni papir ili sajba i udri dok se ne skine u zeljeni oblik... dalje do sjaja kao i sa usnicima...

edit: ne preporucujem da se cep lijepi bez pera jer tijekom koristenja (govorimo o godinama - ovisno o kvaliteti ljepila) moze odlijepiti pa imamo cirkus)... pero je majka - daje dodatnu jacinu spoju a i povecava povrsinu kojom se cep dodiruje sa vrijesom....

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
« Odgovori #154 u: 27. Listopada 2010, 12:52 »
Zahvaljujem na receptu! Jednog dana ću ga definitivno isprobat kad nabavim tokarski stroj

--muki--

« Odgovori #155 u: 27. Listopada 2010, 13:19 »
to mozes probati i ako imas stolnu busilicu... (u nacelu stolan busilica je gotovo kao vertikalni tokarski) :)
bitno ti je samo da sipka ucvrsti da ju busilica moze rotirati... akril (ili ebonit) je mekan materijal koji za nuzdu moze naostrenim izvijacem ili preradjenim nozem doraditi prema potrebi... za nuzdu bi posluzilo... ili nadjes tokara da ti skine nekoliko cepova (to je njemu piece of cake i ne bi trebao previse naplatiti)...

herr Bolto

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 117
« Odgovori #156 u: 27. Listopada 2010, 13:51 »
Imam od PIMOja onaj mali alat za stanjivanje perna, on baš ide na stolnu i rotira se. Dobro da sam se sjetio, heh. Hvala još jednom, definitivno ću isprobat ove zime kad mi stigne materijal

--muki--

« Odgovori #157 u: 27. Listopada 2010, 14:04 »
vjerojatno ce i taj alat od Pima posluziti - ljudi se zale da nije dobar - ali kada se radi sa perima od usnika... ma ovom peru od cepa nema veze da li ce alat izgrecati povrsinu pera od cepa ili ne, jer ionako se to pero lijepi u vrijes... cak i bolje ako ostavi lagano neravnu povrsinu - bolje ce drzati ... ja bih rekao - GO for it :) hehehehehe....

--muki--

« Odgovori #158 u: 28. Listopada 2010, 13:10 »
gotovo.... moram jos samo namrljati pastu u zarnicu da ne moram brusiti bajc koji mi je pobjegao... (zarnica mi je predobra da bi ju dirao - radije pasta) :)....

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #159 u: 28. Listopada 2010, 13:23 »
Ja bih i na ovoj još malkice savio usnik. Inače sve super napravljeno, koliko vidim - bez greške!

Nemoj ju uništavati nikakvim premazima, taj bajc se više neće vidjeti nakon 3 pušenja, ionako. A cake se najbolje ulovi na golo drvo.

Shape, not my cup of tea, ali super da razvijaš svoj stil koji si započeo.

Sve u svemu, rekao bih - odlična!  :61:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #160 u: 28. Listopada 2010, 13:25 »
Shape definitivno nije moj stil, ali lula je vrhunski napravljena! Svaka čast! Tek šesta lula a koliko vidim iz fotki vrhunski rad.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

--muki--

« Odgovori #161 u: 28. Listopada 2010, 13:31 »
@Dotter - o.k. - ne budem je ondak dirao u zarnici... neka je pusac sredi upusavanjem... :)
...

pa da... shape je nastavak onog prethodnog koji nije previse bio prihvacen... usnik je bilo dvojbe da li jos malo saviti ili ne... ja bih savio, kolega kaze da bi on samo mrvicu ... na kraju sam savio i ovo je rezultat :) hehehehe....

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #162 u: 28. Listopada 2010, 14:09 »
Odlična kvaliteta izrade, super finiÅ¡! Inače, niti meni nije shape "sjeo", ali samo tako dalje! Stvarno evoluiraÅ¡! Samo tako dalje....drži se svog stila! Prepoznatljiv postaje!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

--muki--

« Odgovori #163 u: 28. Listopada 2010, 14:20 »
:) hvala Kova...
 :61:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #164 u: 28. Listopada 2010, 14:53 »
not my cup of tea, ali ne mogu nista lose reci za izradu. Napravio si majstorski.