Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mukijeve lule još tople iz radionice

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
Odg: Mukijeve lule još tople iz radionice
« Odgovori #330 u: 01. Ožujka 2011, 12:57 »
Pravo umetničko delo! Svaka čast!
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

--muki--

« Odgovori #331 u: 01. Ožujka 2011, 13:53 »
hvala svima..
da, lula je kapitalac po velicini... :)
dat cu mjere kad ju "izvazem" :)

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #332 u: 01. Ožujka 2011, 19:35 »
Hi Danijel,
ova Lula je u tvom prepoznatljivom stilu,koji ti iz Lule u Lulu na mahove dolazi i odlazi,ali si na dobrom putu !Kao sto je kolega Dotter primetio ima taj klasican schliff koji si prelepo preformulisao u postmodernu.istina da Prstenova ima obilno, ali su zaista precizno uklopljeni u celokupnu Lulu.
Grain i finish su vrhunski!  :1:

"keep it simple until it gets complicated"

--muki--

« Odgovori #333 u: 01. Ožujka 2011, 21:10 »
hvala majstore Canaan... iz tvojih usta to jos dodatno ima cijenu....
(da, dosta lutam - privlaci me stosta i tesko je sve odjednom probati - treba vremena i vjerujem da svo to eksperimentiranje bude iznjedrilo jedan malo drugaciji a opet karakteristicni stil :) ...)...

--muki--

« Odgovori #334 u: 22. Ožujka 2011, 09:20 »
u izradi.....  :61: tamper i lulica limun/bambus... :P

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #335 u: 22. Ožujka 2011, 09:30 »
Imam doma par limun klocni, nikako da ih se dohvatim i napravim nešto s njima. :1:

Krasno izgleda! Da li ćeš ju bajcati ili ide u natur varijanti?
Keep it simple!

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #336 u: 22. Ožujka 2011, 09:38 »
.. simpa izgleda ....

btw.
jel' netko dimio lulu napravljenu od limunovog drva ?!?
(ako je - molim usporedbu sa vrijesom)
ZIG  ZAG

--muki--

« Odgovori #337 u: 22. Ožujka 2011, 09:53 »
@Dotter... limun je tvrd kao pas... nesto tako tvrdo nisam skoro vidio... navodno je badem jos tvrdji... pri busenju smrdi kao cuko... uzas... vjerujem da se prilikom busenja etericna ulja u drvetu pale (slicno kao i kod padouk-a)... strasno.. nakon nekog vremena se ne osjeti toliko...
bit ce natur izgled...

@Moveshaker... nije nitko iz nje pusio - to je ostatak od busenja - drvo je puno ulja i prilikom busenja se pali... te je rezultat ovakav.. to cu djelomicno izvuci - lula nije ni blizu gotova....
lula od limuna - nisam probao no moj mentor (koji mi je i priskrbio klocnu) kaze da je odlicna za Virginija duhane... vjerujem (obzirom da se vidi da ima ulja u sebi) da ce imati nekakav "stih" barem dok ne navuce cake....
...

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #338 u: 22. Ožujka 2011, 10:11 »
Hi Danijel,
ovo je vec prava egzotika koja me asocira na Juznu Ameriku ,kombinacija je luda i smela u duhu naseg majstora kao i krasan tamper  !Ova Lula mi ide nekako uz Panama sesir ,dok drveni pod verande pucketa pod nogama vodje ekspedicije ,on je zagledan sa Lulom medju zubima negde u daljini izmaglice dzungle  :61:

"keep it simple until it gets complicated"

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #339 u: 22. Ožujka 2011, 10:30 »
lula je ok, ali ja bas nesto ne mirisem bambus... kako ide priprema za drvo limuna?

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #340 u: 22. Ožujka 2011, 10:34 »
Ova Lula mi ide nekako uz Panama sesir ,dok drveni pod verande pucketa pod nogama vodje ekspedicije ,on je zagledan sa Lulom medju zubima negde u daljini izmaglice dzungle  :61:

:68: Sjajno!! Ove tvoje "slike" su mi uvijek predobre!
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #341 u: 22. Ožujka 2011, 10:37 »
@Canaan.. :) nas Canaan je majstor sa rijecima kao i uvijek :) ima posla jos na njoj puuno (ceka da zavrsim dublin - bila je pri ruci za slikanje sa tamperom kojem mi se cini da je ying-yang malo previse).. na ja.. bit ce bolje drugi puta :)

@ssekir75... ni ja previse ne mirisim bambus... zato ga ni nisam dugo dirao no i nije tako lose kako sam u prvo vrijeme mislio - unutar bamusa je inox cijev 6mm (vanjski promjer) tako da je bambus ovdje jedino kao vizuelni dodatak (ekstenzija usnog dijela)... :) tamni bambus je pogotovo problem za raditi, jedna greca brusnim papirom i sve se vidi na njemu....
ako me pitas kako pripremiti/ osusiti drvo limuna tu ne mogu pomoci jer upravo i sam susim nesto limuna i rezultat tog pothvata mi je neponzat za sada... ja sam taj moj limun za prstenje, reznuo sa pilom i cijelog ga olakirao sa lakom za camce... pogotovo natopio sa "kantova" da ne susi previse... nadam se da ce tako polakse da se susi i da ne puca....
zao mi je sto mi je ono drvo sljive popucalo - ne znam da li cu ista moci (osim prstenja) iskoristiti od te sljive - no ona nije bila olakirana...

--muki--

« Odgovori #342 u: 22. Ožujka 2011, 10:38 »
Ova Lula mi ide nekako uz Panama sesir ,dok drveni pod verande pucketa pod nogama vodje ekspedicije ,on je zagledan sa Lulom medju zubima negde u daljini izmaglice dzungle  :61:

:68: Sjajno!! Ove tvoje "slike" su mi uvijek predobre!

potpisujem :) :)

:61:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #343 u: 22. Ožujka 2011, 10:46 »
Lobnik dimi jednu svoju sa bambus vratom i kaže, da radi fenomenalno.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #344 u: 22. Ožujka 2011, 11:16 »

btw.
jel' netko dimio lulu napravljenu od limunovog drva ?!?
(ako je - molim usporedbu sa vrijesom)

@Moveshaker... nije nitko iz nje pusio - to je ostatak od busenja - drvo je puno ulja i prilikom busenja se pali... te je rezultat ovakav.. to cu djelomicno izvuci - lula nije ni blizu gotova....

khm! svojim pitanjem nisam mislio baš na ovu tvoju lulu, nego općenito, da li netko od članova foruma ima iskustva sa lulama od limunovog drva

... moj mentor kaze da je odlicna za Virginija duhane... vjerujem (obzirom da se vidi da ima ulja u sebi) da ce imati nekakav "stih" barem dok ne navuce cake....
...

e, to te ja pitam!

ako netko zna ili ima iskustva sa lulama od limunovog drva zanima me da li ista daje nekakav dodatni (pretpostavljam kiselkasti) okus duhanima??
ZIG  ZAG