Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mukijeve lule još tople iz radionice

--muki--

Odg: Mukijeve lule još tople iz radionice
« Odgovori #525 u: 27. Lipnja 2011, 10:44 »
:) :) prsten bas provocira :) heheheheheeh....
 :61:
neka neka :) ... :)

--muki--

« Odgovori #526 u: 28. Lipnja 2011, 08:57 »

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #527 u: 28. Lipnja 2011, 10:02 »
Nice.
Ne znam dal imaš tako male klocne ili je takav tvoj stil ali uvijek radiš lule bez vrata, odmah dođe prsten. Meni bi bila bolja, da ima malo više vrijesa prije prstena.
Ovaj shape mora da dobro sjedi u ruci. Dal češ ju zadržat?
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Djedacezar

• *
    Bijeli zubi
  • 11
« Odgovori #528 u: 28. Lipnja 2011, 10:05 »
Bravo majstore, i za lulu i za fotografiju. Neusporedivo mi je ovaj naćin prezentiranja lule bolji od onog "studijskog" fotografiranja. Osim toga pozdravljam i ideju da prva fotografija bude "bezlična" klocna iz koje je lula izrađena.

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
« Odgovori #529 u: 28. Lipnja 2011, 10:25 »
Svaka čast majstore!
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

--muki--

« Odgovori #530 u: 28. Lipnja 2011, 10:35 »
Nice.
Ne znam dal imaš tako male klocne ili je takav tvoj stil ali uvijek radiš lule bez vrata, odmah dođe prsten. Meni bi bila bolja, da ima malo više vrijesa prije prstena.
Ovaj shape mora da dobro sjedi u ruci. Dal češ ju zadržat?

klocne su u nacelu relativno velike i nastojim iz svake izvuci najvecu mogucu lulicu (da se sto manje vrijesa baci u ostatke) no znas mene - volim cifrati pa cesto skinem komad vrata da mogu dodati prstenove, ukrasne ekstenzije ili slicno :) ...
ova lulica moze ici tko ju zeli kao i Caradhras, Pikeman i Oliva (vidi home za dodatne informacije)... sve one nisu moja privatna kolekcija a nitko od kolega ih nije rezervirao tako da su slobodne :)

...
hvala drustvo na komentarima... poz.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #531 u: 28. Lipnja 2011, 11:06 »
Bravo majstore, i za lulu i za fotografiju. Neusporedivo mi je ovaj naćin prezentiranja lule bolji od onog "studijskog" fotografiranja. Osim toga pozdravljam i ideju da prva fotografija bude "bezlična" klocna iz koje je lula izrađena.

Ideja je svakako za pozdravit samo je taj način fotografije dosta težak jer se brzo desi, da pozadina vuče pogled od lule. U ovom slučaju je kvaliteta lule daleko ispred kvalitete fotografije (Å¡to je dosta bolje nego da bi bilo obrnuto)  :61: Daleko od toga, da bi Muki trebao odustat od tog načina, ali ima puno puno rezerve kod fotografije.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

--muki--

« Odgovori #532 u: 28. Lipnja 2011, 11:10 »
morao bih naci objekt (recimo stari komad drveta) koji je mat i relativno neutralne boje tipa ofucane sivkasto-smedje... trebao bi biti dovoljno velik da uleti u vecinu kadra i dovoljno interesantan da ne bude monoton a opet da istakne ljepotu i sjaj nove lule... ma naci cu ja nesto samo da ne moram u sator i pod reflektore...
iako, ovaj nacin slikanja je vrlo nezgodan jer ovisi o vremenskim uvjetima i jos puno drugih faktora kao veci komad naplavnog drveta koje sam nasao za ovo slikanje uz rijeku, usput i na brzaka...

--muki--

« Odgovori #533 u: 28. Lipnja 2011, 11:13 »
da ne spominjem da mi je zlocesti panj  :1: izgrecao lagano cijelo dno i stranice pa cu lulicu morati ponovo lagano zagladiti... tko bi mislio da trulo drvo, meko na dodir ipak ima dovoljno tvrdoce da ostavi vidljive tragove na lulici...  :57:
mozda ipak budem morao naci sator, reflektore i kaciti lulicu na turpijicu ... uhhhh  :1:
 :61:
« Zadnja izmjena: 28. Lipnja 2011, 11:15 od --muki-- »

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #534 u: 28. Lipnja 2011, 16:21 »
samo nastavi u klasičnijem tonu

ZIG  ZAG

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #535 u: 28. Lipnja 2011, 21:28 »
Nice!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #536 u: 29. Lipnja 2011, 08:47 »
Nice  :61:
Fine nategnute linije, fali koji centimetar vrata da bude idealna.
Keep it simple!

--muki--

« Odgovori #537 u: 29. Lipnja 2011, 08:59 »
hmmm - vidjao sam i kracih vratova - iako moram priznati da je vecina nesto duzeg vrata od ove moje... ne znam - meni osobno se doima skladna upravo stoga sto vrat vizuelno zavrsava na sedlu usnika koje ga dodatno produzuje... a, cini mi se da ako se tako gleda, da je dovoljno dug... bojim se da kada bi bio duzi da bi izasao iz okvira skladnosti... osim u slucaju da se koristi drugi usnik (bez sedla)... tada bi svakako vrat trebao biti vizuelno nesto duzi nego predlozeni...
...
molim misljenje oko ovoga cisto da utvrdim ispravnost razmisljanja...

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #538 u: 29. Lipnja 2011, 11:43 »
O tome su Englezi davno izrekli svoj sud...lula treba imati sto vise drva, a sto manje plastike...to naravno ovisi o shapeu.
Osobno, ako mi neka lula ima nesto kraci vrat, onda je to zbog toga sto sam mozda iz jednog veceg komada nastojao
izvuci dvije lule, ali to se vrlo rijetko desavalo. U tom slucaju jedna je uvijek bila churchwarden ...  Sada mi to ne pada na pamet.... :61:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #539 u: 29. Lipnja 2011, 11:52 »
Yap, točno ovo što je Branko napisao. Samom duljinom vrata i time što lula ima što više drva - može imati i višu cijenu. Recimo, puno je teže ispravno zabušiti vrat duljine 6,7 ili 10cm nego onaj od 3cm, pa se samim time i to više cijeni. Što je više "vrijesnatog" dijela dozvoljavamo drvetu da priča svoju priču venaturom. Pa zatim većim vrijesnatim dijelovima pokazuješ koliko je zapravo dobar i zdrav taj dio drveta bio, nekome je možda prva asocijacija "gle, kratak vrat, sigurno se nešto skrivalo svim tim prstenima.."

Tako da ja sam isto uvijek za što više vrijesnatog dijela.
Ja plačem i kad moram zaravnati onih 5mm plateauxa kod kraja vrata lule da bi usnik sjeo :1:
Keep it simple!