Da nas podsjetim na jedan vrlo dobar duhan dobavljiv i kod nas.
Za one s manje lulaškog staža, duhan dolazi u malenoj kutiji vrlo prikladnoj za nošenje, pa i kad se isprazni, super za porciju omiljenog duhana za po vani...
Flake je veliÄine kaugume, žvakaće ili kako se to već knjiÅ¡ki kaže. Karakterizira aroma po medu.
PuÅ¡io sam to dosta davno i tako da sam razmrvi flake. Ovoga puta sam koristio preporuÄenu Mac Baren metodu, a malo sam i surfao i na par mjesta naÅ¡ao da je za flake preporuÄena bilard lula zbog oblika i nagiba žarnice bla bla...
Dakle, samo sam dva puta presavinuo flake i to tutnuo u lulu. Rezultat je bio stvarno odliÄan. Dim je blago sladak, ne pretjerano, ali se i kuži da je duhan, a ne duhan namoÄen u neki sirup... Jedino Å¡to se na poÄetku lula par puta ugasila i zrak je malo 'zviždao' pri uvlaÄenju, ali je to za flake normalno jer se duhan nakon par minuta fino raÅ¡iri po luli.
Prednost flake duhana bi i trebalo biti u tome da je duhan preÅ¡an i rezan u ploÄice, pa time bolje zadrÅ¡ava sokove i aromu, pa sam zato i htio probati flake puÅ¡iti kao flake, a ne ga mrviti i dobiti 'normalan' duhan. Jedino Å¡to malo veća vlažnost može uzrokovati Äešće gaÅ¡enje. Pa koga to previÅ¡e ne nervira, nek proba.
Navy flake je vrlo dobar duhan, iako smo se mi možda već navikli na razno razne oblizeke. Ne grize za jezik, ukusan od poÄetka do kraja, dobro i sporo gori (sporije nego rezani duhani)... Jedino je mala mana to Å¡to ga se mora pripaljivati Äešće nego rezane duhane. Nekako si mislim da ću se Äešće igrati s tom vrstom duhana. ÄŒisto za promjenu.
Sorry, ja ne mogu cifrati kao lakoperci na TobaccoRewievs tipa "ima okus po medu, a u pozadini prženi badem i suÅ¡eni brabonjÄići..." - duhan je fini i to je to. ToÄka.