Sva sreca da sam se prije kojih par tjedana zalio da ne kuzim u cemu je poanta virginija duhana - da ne osjecam nikakav okus. Evo, danas sam bio u
http://www.pijpenkabinet.nl/Smokiana/00-E%20frame-sm.html i pricao s vlasnikom. Odneo sam mu jednu lulu da mi ocisti i tako kazem ja njemu da su mi sve virginije koje sam probao do sada bile bezokusne. Pa me covjek nagovorio da uzmem i probam Sir William Virginia Flake. Kako sam vec bio probao Sir William Latakiju koja je bila mrak, ajde da i ovo vidim.
Kaze piksa: A savoury golden flake tobacco made from the best grades of Virginia with just the right pinch of Louisiana Perique. Duhan je flake, a flake-ovi su dugaci i po 10ak cm. Malo sam se izgnjavio sa vrtenjem duhana medju prstima (ne volim puniti flake direktno u lulu). Izvadim svoju lulu za virginije, Peterson Kinsale i napunim. Ajme koja divota od duhana! Svijet mi se okrenuo. TO je ono sto sam cijelo vrijeme trazio od duhana. Na pocetku fino lagano, izvrsno uz casu sauvignon blanca. Malo po malo prema polovici lule se osjeca slatkoca. Sad kad sam pred kraju prve lule je stvarno postao sladak, skoro kao sunset breeze. Room note izvrstan, zena cijelo vrijeme dolazi do mene u sobu njuskati. Duhan gori savrseno, uopce se ne grije lula.
Za razliku od prijasnje virginije koju sam imao doma (mix jednog ducana iz Basela), ova se cini malo jaca, naime ne mogu samo tako udisati ispuhnuti dim kroz nos kako sam se naviknuo ranije. Sve u svemu, mislim da cu se zaletiti po jos koju konzervu istog.
Inace, zanimljivo, covjek mi je ispricao kako on ne drzi Mac Baren duhane zbog ogromne kolicine aditiva koje oni stavljaju u svoje duhane. Od kojekakvih aromata, do raznih kemikalija radi kojih duhan gori lakse, ali i puno toplije. Navodno je nekoc pricao s jednim od MB blendera, i saznao tolko stvari da nikad vise nije zapalio MB.