Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Sir William Virginia Flake

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
Sir William Virginia Flake
« u: 06. Studenoga 2010, 22:40 »
Sva sreca da sam se prije kojih par tjedana zalio da ne kuzim u cemu je poanta virginija duhana - da ne osjecam nikakav okus. Evo, danas sam bio u http://www.pijpenkabinet.nl/Smokiana/00-E%20frame-sm.html i pricao s vlasnikom. Odneo sam mu jednu lulu da mi ocisti i tako kazem ja njemu da su mi sve virginije koje sam probao do sada bile bezokusne. Pa me covjek nagovorio da uzmem i probam Sir William Virginia Flake. Kako sam vec bio probao Sir William Latakiju koja je bila mrak, ajde da i ovo vidim.

Kaze piksa: A savoury golden flake tobacco made from the best grades of Virginia with just the right pinch of Louisiana Perique. Duhan je flake, a flake-ovi su dugaci i po 10ak cm. Malo sam se izgnjavio sa vrtenjem duhana medju prstima (ne volim puniti flake direktno u lulu). Izvadim svoju lulu za virginije, Peterson Kinsale i napunim. Ajme koja divota od duhana! Svijet mi se okrenuo. TO je ono sto sam cijelo vrijeme trazio od duhana. Na pocetku fino lagano, izvrsno uz casu sauvignon blanca. Malo po malo prema polovici lule se osjeca slatkoca. Sad kad sam pred kraju prve lule je stvarno postao sladak, skoro kao sunset breeze. Room note izvrstan, zena cijelo vrijeme dolazi do mene u sobu njuskati. Duhan gori savrseno, uopce se ne grije lula.

Za razliku od prijasnje virginije koju sam imao doma (mix jednog ducana iz Basela), ova se cini malo jaca, naime ne mogu samo tako udisati ispuhnuti dim kroz nos kako sam se naviknuo ranije. Sve u svemu, mislim da cu se zaletiti po jos koju konzervu istog.

Inace, zanimljivo, covjek mi je ispricao kako on ne drzi Mac Baren duhane zbog ogromne kolicine aditiva koje oni stavljaju u svoje duhane. Od kojekakvih aromata, do raznih kemikalija radi kojih duhan gori lakse, ali i puno toplije. Navodno je nekoc pricao s jednim od MB blendera, i saznao tolko stvari da nikad vise nije zapalio MB.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Sir William Virginia Flake
« Odgovori #1 u: 06. Studenoga 2010, 22:44 »
Odličan post!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #2 u: 06. Studenoga 2010, 22:53 »
Nakon ovog sigurno jedan od duhana za probati. Sto se tice aditiva i slicnih koje Mc baren stavlja u svoje duhane,
e to je vec druga prica. Bilo bi interesantno napisati nesto o uzgoju duhana i sto se sve koristi da bi biljka prezivjela.
A iskreno, ni za Sunset Breeze, ne mislim da je potpuno "nevin". Nije da branim Mc Baren, ali ima ona da svaki
Cigo svoga konja hvali...Ali nema veze. Ima Mc Baren dobrih i losih duhana, sto je naravno sracunati rizik svih vecih
proizvodjaca.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #3 u: 07. Studenoga 2010, 08:13 »
Lepa recenzija,zvuci za ljubitelja virginije intriganto za isprobati  :61:.

Sto se tice aditiva,itd,itd.evo spisak od Brown & Williamson ,ovo se principijelno koristi za "blendovanje" u celoj duvanskoj industriji  ;http://www.tobaccotaste.com/index.php?topic=344.0
"keep it simple until it gets complicated"

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 07. Studenoga 2010, 10:22 »
 :5: :83:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #5 u: 07. Studenoga 2010, 10:44 »
Hvala na recenziji!

Pogledao sam duhan shop i vidim da ima odlične virginije!

Preporučujem ti:
- Capstan Original navy cut (plavi) s tim češ 100% bit zadovoljan. Odlična, ne prejaka, friška virginija, prekrasni flakovi, mala fina kutija. Gold cut nije toliko dobar
- Orlik golden sliced, odličan!
- Rainer Long Golden flake, fenomenalna virginija ali od svih možda naj primitivnija, samo miris sena... flakovi dugi ko ponedeljak
- Solani Silver flake, super duhan, fancy kutija
- Solani virginija flake 633, odlična možda malo jaka
Solani Aged burley flake, kao što ime kaže nije virginija ali je fenomenalan duhan, možda malo jači.

Pronašao si ODLIČAN dućan :1:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #6 u: 07. Studenoga 2010, 10:58 »
A što se tiče aditiva, se nadam, da ih u lulaškoj industriji koriste vrlo vrlo malo. Sigurno da aromatik ne može bit duhan i malo voća ali barem kod čistih virginija i balkan mješavinama mislim, da ne trebaju baš puno aditiva. Pa i koliko sam vidjeo tvornica lulaških duhana su vrlo male i primitivne.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #7 u: 07. Studenoga 2010, 12:15 »
List additiva je  :38:  al najjaci mi je 521. smoke flavour... wtf? Duhanu se treba dodavati smoke flavour?

Ja isto tako zivim u uvjerenju da duhan za lule i cigare sadrzi puno puno puno manje kojestarija sa liste. Da se razumijemo, svjesni smo svi da paljenje nekakvog fermentiranog lisca i drzanje tog dima u ustima nema pretjerano pozitivnih ucinaka na zdravlje. Da nije tako, nalazili bi se na nekakvom veganskom ili slicnom forumu.

Ducan je krasan, a gazda je isto tako jako simpatican gospon koji zna dosta o lulama. Ima i mali muzej lula i pusenja opcenito i dvije pulice knjiga o lulama i duhanima. Jedino mu ponuda duhana nije nesto nezaboravno. Al to si je sam kriv, da drzi MacBaren, imao bi dodatnih 50 razlicitih duhana na policama  :13:  :2:  Ako nekog zanima, tip ima par konzervi 40 godina starog duhana koje su isto na prodaju.

Nakon njega sam se provozao do http://www.hajenius.com/ koji su vise cigar nego pipe shop, ali imaju finu ponudu duhana za lule, cak jedno desetak otvorenih. Gospodin Theo Nooij se nevjerojatno kuzi u cigare, u lule i pripadajuce duhane malo manje, ali svejedno sam i tamo ubio kojih pol sata. Btw, ducan ima kojih 200 m2   :1: Tamo sam si uzeo jos MB Gold of Denmark i Dark Twist.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 08. Studenoga 2010, 08:29 »
Evo vidim, joÅ¡ jedan koji se neće moći zasititi virginijama! Sjajno!!  :134:

Btw, odlična tema, hvala da si s nama podijelio ovih par linkova!!
Keep it simple!

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #9 u: 11. Studenoga 2010, 20:39 »
Samo da potvrdim recenziju od prije par dana. Treca lula se upravo dimi, a duhan mi je sve bolji i bolji. Zapravo sam razmisljao o vecerasnjoj luli cijelim putem u autu do doma. Svakako preporucam. Ovaj put imam sa strane casu bijelog martinija - mmmmmm divota!  :89: