Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Prvi dojam

batifjaka

• split
  • *
    Bijeli zubi
  • 26
Prvi dojam
« u: 13. Ožujka 2011, 12:21 »
Napokon u četvrtak izdimija svoju prvu lulu u Buži. Gospodin Nenad mi je sve lipo objasnija i nakon paljenja prvi se dim pojavija u zraku. Popila se kava  ispričalo par priča  i to sve naravno uz dim.
Do sada sam već popušija par lula i to sa 2 različita duvana: Mac baren OC i Mac baren Vanilla cream loose cut, a na redu je i Borkum riff Black Cavendish.
Moja malenkost je zapazila ovih nekoliko  detalja:
Mac Baren OC  mi se gasi ne prečesto ali se gasi dok, vanilla gori non stop bez ikakvog problema, lula je topla i  može se  nalont na lice. Miris  i okus  OC-a mi je draži.
Malo žena prigovara da puÅ¡im te smradežine, kako ona kaže, pa dok se ne navikne   osuÄ‘en sam na balkon, pa priprema duže traje kava , duvan, tamper i upaljač, ali zato ugoÄ‘aj :-) Å¡um valova, zalaz sunca, ja, kava i lula neprocijenjivo. Jedva čekan zapalit lulu  kad san u ribolovu, ružno vrime ne da na moreeee.
E sad još pokoji savjet od vas iskusnijih:
Koliko dugo može trajat filter?
I  preporuka joÅ¡ kojeg duvana za početnika  (mogu i aromatici samo da nisu pre sladunjavi)
Do sljedečeg javljanja 
FJAKA psihofizičko stanje prilikom težnje niza čime.Učestala je greška zamijeniti fjaku s lijenošću.Za razliku od ove potonje,fjaka je uzvišeno stanje uma i tijela kojem teži cijelo čovječanstvo.Dok u Indiji i drugdje fjaku postižu dugogodišnjim izgladnjivanjem i meditacijom,u Dalmaciji je Božji dar

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
Odg: Prvi dojam
« Odgovori #1 u: 13. Ožujka 2011, 13:13 »
Odlično! Baš mi je drago da si uspio uloviti Nenada! Još mi je draže da ti se sviđa.

jedno / max. 2 pušenja, a vjerujem da češ ga s vremenom odbaciti

I  preporuka joÅ¡ kojeg duvana za početnika
od McBarena probaj Scotish i Vriginija No.1 (neutralni), Plumcake (mmMMMMmmm sa mrvicom latakije), nakog nekog vremena pokušaj sa Navy Flakeom
ZIG  ZAG

batifjaka

• split
  • *
    Bijeli zubi
  • 26
« Odgovori #2 u: 13. Ožujka 2011, 13:25 »
Ma čovika san zva na telefon i odma je reka da će mi doć pokazat, stvarno prstupačan.

E  joÅ¡ jedan savjet: poÅ¡to mi Ä‘ava nije da mira pa san otovrija ove duvane sta san prije napisa kako ču ih sačuvat da se ne presuÅ¡e  s obzirom da puÅ¡im  jednu lulu dnevno ( radi odmaranja).  da ih pribacin u one kesice sa zip lockom Å¡ta ima kupit u  butigama ili ostavit u njohom orignal pakiranju.
« Zadnja izmjena: 13. Ožujka 2011, 13:32 od batifjaka »
FJAKA psihofizičko stanje prilikom težnje niza čime.Učestala je greška zamijeniti fjaku s lijenošću.Za razliku od ove potonje,fjaka je uzvišeno stanje uma i tijela kojem teži cijelo čovječanstvo.Dok u Indiji i drugdje fjaku postižu dugogodišnjim izgladnjivanjem i meditacijom,u Dalmaciji je Božji dar

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #3 u: 13. Ožujka 2011, 17:49 »
Sve ovo zvuci kao vise nego odlican pocetak jednog divnog prijateljstva sa Lulom! :61:
"keep it simple until it gets complicated"

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #4 u: 13. Ožujka 2011, 19:48 »
Odlično! Baš mi je drago da si uspio uloviti Nenada! Još mi je draže da ti se sviđa.

jedno / max. 2 pušenja, a vjerujem da češ ga s vremenom odbaciti

I  preporuka joÅ¡ kojeg duvana za početnika
od McBarena probaj Scotish i Vriginija No.1 (neutralni), Plumcake (mmMMMMmmm sa mrvicom latakije), nakog nekog vremena pokušaj sa Navy Flakeom

slazem se apsolutno sa ovim preporukama duvana, ali ti savetujem da filtere odma bacis jer nisu ni za ... a samo bacas pare bezveze. bolje kupi meerschaum granulat.

batifjaka

• split
  • *
    Bijeli zubi
  • 26
« Odgovori #5 u: 13. Ožujka 2011, 23:09 »
meerschaum granulat mogu kupit tek ka doden ponovo u Split a do tad  mogu provat puÅ¡it bez filtera.
Moze neko odgovrit na moje pitnje o cuvanju duvana.
Fala unaprid

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #6 u: 13. Ožujka 2011, 23:25 »
mozes da ga cuvas u originalnoj kesi, mozes i u tim vrecicama sa zatvaracem (u kojima ja cuvam udice :13:) ali najbolje bi bilo danabavis one tegle sa patent zatvaracem koje sluze za zimnicu. e tu kad se duvan spakuje nema mu mrdanja.

batifjaka

• split
  • *
    Bijeli zubi
  • 26
« Odgovori #7 u: 13. Ožujka 2011, 23:37 »
Vidin da cu morat  ubrzo do splita jer ode na vikendici nema nista od toga, al nema veze ispaltit će se trud.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #8 u: 14. Ožujka 2011, 00:51 »
leba  ti, sta ti znaci nick (izvinjavam se sto sam ovako direktan)?

batifjaka

• split
  • *
    Bijeli zubi
  • 26
« Odgovori #9 u: 14. Ožujka 2011, 10:45 »
Moj nick znači ovo:
batifjaka-osoba sklona neradu, psihičko stanje u kojem je teška i sama pomisao na rad.
to ti je tako u dalmaciji a pogotovo kad puše jugo

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #10 u: 14. Ožujka 2011, 14:54 »
aha, mrzovolja, ili s'ska sto bi rekli vranjanci :13:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #11 u: 14. Ožujka 2011, 17:34 »
aha, mrzovolja, ili s'ska sto bi rekli vranjanci :13:

Ne bi se slozio sasvim sa izrazom 'mrzovolja',postoje neke udaljene slicnosti sa ovim tipom izraza. Ovo je vise  jedna vrsta kreativne dokolice i zna da bude jedan nadahnut period u zavisnosti od sklopa licnosti.Ovo je jedno opste prihvaceno razpolozenje medju nekim mediteranskim narodima i to u odredjenom periodu tokom godine.Mi ljudi smo inace mnogo podlozniji vremenskim prilikama nego sto volimo to da priznajemo! :61:
« Zadnja izmjena: 19. Ožujka 2011, 08:01 od Canaan »
"keep it simple until it gets complicated"

batifjaka

• split
  • *
    Bijeli zubi
  • 26
« Odgovori #12 u: 14. Ožujka 2011, 20:41 »
Kako sad stvari stoje ubrzo ču morat kupit jos koju lulu jer mi se pari da sam se baÅ¡ navuka ( ubija me čekanje dok se lula odmori), a kako san dozna otvara se novi dućan u Splitu pa cu sačekat da vidin njihov izbor lula ( meni najdraži oblik bent billiard )  i duvana, navodno če sve dolazt iz njemačke. Dućan če se nalazit kraj HNK tako da znate putnici namjernici.

batifjaka

• split
  • *
    Bijeli zubi
  • 26
« Odgovori #13 u: 18. Ožujka 2011, 22:50 »
Upravo se vratia iz Å¡etnje s pasima. Noć kao stvorena za Ä‘iradu, na nebu se pojavija misec, more ka uje, a gori na visini  oblaci žurno lete, uÅ¡i mrznu,u zraku se  osječa  bureee.  U "Å¡etnji" s nama bila je i moja lula-napunjena mac barenovin OC koja je dimila samo tko da kad bi me pasi vidili i sav taj dim počeli  bi skakat oko mene i po meni. Stvarno san se dobro provea u ovih uru vrimena  i četveronožni dlakavci.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #14 u: 19. Ožujka 2011, 08:38 »
E to se zove uživanje!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.