Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mc Clelland NO.22 Virginia

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Mc Clelland NO.22 Virginia
« u: 18. Travnja 2011, 19:58 »

Mc Clelland NO.22 virginia
A balanced blend of Eastern and Middle belt Virginias aged in cakes to develop their natural sweetness. A zesty tobacco with rich undertones, coarse enough to smoke on windy days outdoors, but easily rubbed-out to suit any occasion.

O McClelland duhanima ne treba puno riječi uvoda pa da odmah pređem na otvaranje 100gramske limenke iz 2006g. što je bilo prilično napeto jer me baš zanimalo kako će ovaj duhan koji na žalost nisam pušio u svježem izdanju izgledati kada se otvori.
Zapuhnuo me klasičan virginijski miris a duhan je rezan na flakeove veličine cca 2x4cm, i jedno 50% pikse ja zapravo broken flake. Prekrasna tamno smeÄ‘a boja proÅ¡arana sa tu i tamo kojom crticom svjetlo meÄ‘e  tj. žute boje i podosta žutih točkica.
Vlažnost duhana je taman tolika da zadovoljava one školske fakte kako duhan mora biti vlažan, idealno konzerviran i vjerojatno nije izgubio ništa vlažnosti od samog pakiranja do otvaranja.
Neki flakovi su izmrvljeni tako da sam posegnuo prvo za tim trakicama kako bi ih u ruci dodatno izmrvio i napunio lulu.
Prilikom paljenja odmah se osjeti virginijski Å¡tih, Å¡to u dimu koji otpuhujem kroz nos, Å¡to u okusu koji je prilično blag i hladan, a to me na prvu jako razveselilo. Palim ga dva puta obzirom da je podosta vlažan i trebat će par dana dok ne doÄ‘e na onu svoju mjeru za puÅ¡enje. Okus je klasičan virginijski i malo me podsjeća na McB Virginia no1 ali samo u nekim crticama te se odmah nakon par minuta razvija punoćom,  ali joÅ¡ uvijek ne grize kako sam očekivao za ovakav duhan. Naravno da sam odmah pomislio, evo joÅ¡ jedna all day virginia za koju se ne trebam pripremati  i razmiÅ¡ljati da li je previÅ¡e kasno navečer ili, jeo sam teÅ¡ko pa ću neÅ¡to lakÅ¡e zapaliti.
Tokom puÅ¡enja je stvarno neutralna, ne gasi se, nema nekih oscilacija, jačina se podigla za nekih  10-20% od medium, aroma se puni i osjeća se jedna slatka nota te za sad napreduje ok, jedino Å¡to osjećam malo kondenzata, pepeo je prilično sitan, a duhan ravnomjerno gori u luli. Fino se tampa i stvarno me oduÅ¡evljava punoćom okusa i hladnim dimom bez obzira koliko se lula grije( ne previÅ¡e).
Definitivno uz ovakav duhan paše neki od kvalitetnih francuskih konjaka.
Pred kraj lule recimo na zadnjoj ¼  osjeti se jačina virginie ali ne prenapadno, samo u glavi ali ne i na jeziku, baÅ¡ je odličan. Pepeo je nakraju sitan i duhan se odlično puÅ¡i do kraja, slatkoća je prisutna do zadnjeg momenta.
Ovaj duhan ide u klasu ocjena od 1-10 i moja ocjena je 9,5 definitivno.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
Odg: Mc Clelland NO.22 Virginia
« Odgovori #1 u: 18. Travnja 2011, 20:19 »
Druze Rodjo,
uhhh kakva recenzija,uvhatih grasku znoja na celu dok sam iscitavao ovaj odlican clanak koji skoro ni jedno lulasko srce nece ostaviti ravnodusnim.
Ovo ide definitivno na moji spisak!

"keep it simple until it gets complicated"

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #2 u: 18. Travnja 2011, 20:43 »
Lijepa recenzija, ocito da ju ovaj duhan zasluzuje...Bravo Rodjo! :1:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 18. Travnja 2011, 20:58 »
E ovo je recenzija i pol!!! Hvala!

Sline mi cure!
« Zadnja izmjena: 18. Travnja 2011, 21:02 od McKurilj »
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #4 u: 18. Travnja 2011, 21:35 »
Odlično, odlično napisano Rodjo!! Od početka do kraja, od napetosti s otvaranjem limenke do pepela na kraju.  :61:

Bilo bi mrak usporediti ovu tvoju limenku sa friškom, da se vidi koliko je profitirao duhan s tolikim vremenom, a vjerujem da je puno dobio na okusu.

Hvala na recenziji Rodjo, trebalo bi te prisiliti svaki puta recenzirati ove sve duhane koje naručujeÅ¡  :36:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #5 u: 18. Travnja 2011, 21:39 »
hvala ekipo, ma treba se prisilit definitivno, ako ništa drugo bar radi ovakvih lijepih pohvala. Ako naletim na još koju limenku budem naručio pa da vidimo, btw ovoga bi trebalo imati doma uvijek, mislio sam ga staviti u podrum ali rekoh sam sebi, ne budi glup i otvori to i probaj, a onda si mislim ak sad ne napišem ne bum poslije sigurno, i eto. thks svima :61: :61: :61:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #6 u: 18. Travnja 2011, 23:50 »
Intersantno. Vredi razmisliti za sledecu narudzbu.

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #7 u: 19. Travnja 2011, 08:32 »
lijepa recenzija
ZIG  ZAG

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #8 u: 19. Travnja 2011, 09:12 »
evo jedna slikica otvorenog duhana slikano mobitelom:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #9 u: 19. Travnja 2011, 09:38 »
Praznik za oči!!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #10 u: 19. Travnja 2011, 09:48 »
Udara nam ceznju ! :61: :90: :68:
"keep it simple until it gets complicated"

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 05. Svibnja 2011, 08:54 »
Evo, jučer me na mikro druženju kolega Rodjo počastio lulom ovog duhana.
I mogu samo reći  F A N T A Z I J A!!!

Bez ikakvih razmišljanja, jedan od top deset duhana koje sam IKAD pušio, a definitivno jedan od top 3 virginijska duhana koje sam imao priliku probati.

Slažem se sa svime što je Roman napisao u recenziji, jako me u startu podsjetio na Virginiju No1 ali samo po šećerima, kojima je ovaj duhan krcat. Po svemu ostalome je puno mirniji, ispeglaniji, finiji. (da, stavljam ga bok uz bok sa svojim Svetim Gralom, No1-om :1: ).
Duhan je još podosta vlažan i bilo je malo frke sa paljenjem, ali jedno punjenje lule i uživanje od ravno 2 sata je potpuno nadmašilo uvodne problemčiće sa paljenjem.

Prvo što se osjeti su odlično pogođeni šećeri u duhanu koji se odmah zalijepe za jezik i ostanu tu cijelo vrijeme pušenja. Jačina je taman po mom ukusu, baš onako everyday duhan. Isto kao i kod Romana, negdje oko 3/4 lule, počeo sam osječati da postaje pomalo jak, ali se to nakon par minuta izgubi i ostaje samo uživati do zadnje mrvice koja je još ostala.
Cijelo vrijeme je tu u aftertasteu jedan lagani papreni štih, ne prejak ali tu je i odlično paše uz slatkoču kojom Nr22 obiluje.
Arome i okusi potpuno ravni i ujednačeni od početka do kraja lule, baš onako duhan za dugo i lagano pučkanje i uživanje.

Ova je limenka iz 2006.-te godine i zasigurno je duhan jako dobio na tim bogatim okusima s vremenom. Definitivno ću prvom prigodom kupiti par limenki i staviti ih u podrum, a jednu otvoriti i probati kakav je dok je "mlad". Ali mislim da je ovo toliko kvalitetan duhan da je i u mladoj varijanti bomba samo takva.

Hvala Romane, uzivao sam u svakom dimu ove istinske delicije, a ocjenu bih mu dao 9,8 jer me zaista oduševio!

Još jednom, veliko BRAVO za McClellanda!!
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #12 u: 05. Svibnja 2011, 09:10 »
Hvala Domba, upravo si napisao i dodao mom osvrtu na ovaj duhan sve ono što ja nisam naveo. Meni je stigla još jedna limenka iz 2008, otišla u podrum, a u svakom slučaju bi trebalo naručiti par komada za podrum, nek se nađe :1:
Do slijedeće prilike za probu :61: Inače upravo se dimi Nr22 :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #13 u: 05. Svibnja 2011, 10:43 »
JoÅ¡ malo i postajete McRodjo i McDotter.  :1:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #14 u: 05. Svibnja 2011, 10:45 »
ÄŒupav i kvrgav je to put :108: :108: :108: