Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Gold Block

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Gold Block
« u: 06. Lipnja 2011, 09:23 »
Nakon popušene 2 vrećice (50g Pouch zlatne boje) ovog duhana, mogu iskreno reći da sam i više nego kompetentan konačno napisati recenziju. Ovo je jedan od duhana koji ili volite ili mrzite. Nema sredine. Naime, od cijenjenog forumaša Cigare sam dobio ovaj duhan na poklon, jer je smatrao da će (tada-prije cca 1 god) se meni i kao pušaču cigareta (sada ex pušač cigareta) duhan svidjeti.
O čemu je riječ. Kod otvaranja duhana osjeti se jedan prepoznatljiv miris, prepoznatljiv pušačima "motalica". Naime, mene miris neodoljivo podsjeća na Samson duhan za motanje. Duhan je taman toliko vlažan da se može bez dodatnog sušenja pušiti, i nakon inicijalnog paljenja, gori stabilno i relativno hladno, a kao nusprodukt daje sivi, skroz suhi pepeo.
Da ne ulazim previše u dubioze i poetične vode, okus Gold Blocka nakon paljenja-to je to! Nema zakulisnih igara, promjena okusa nakon 1-2 trećine popušene lule, slatkoće na jeziku, čarolije okusa,... Okus je konstantan, netko bi čak rekao dosadan, jer nema poigravanja umom, i dočekivanja nekakavog imaginarnog vrhunca, u kojem dolazi do promjena. Ovaj duhan je nešto najsličnije prirodnom duhanu od svih lulaških duhana koje sam do sada probao. Zato mi se posebno sviđa! Posebno mi se sviđa njegova nenametljiva aroma. Nenametljiva i samom pušaču i okolini, jer je roomnote jako sličan kao kad se popuši zamotana cigareta sa nekim dobrim duhanom (Golden Virginia ili Samson).
Osobno bih preporučio Gold Block svima, koji su u potrazi za cjelodnevnim duhanom, nikotinski relativno blagim, koji im neće ostavljati neugodan aftertaste u ustima slijedeće jutro.
« Zadnja izmjena: 06. Lipnja 2011, 09:25 od Kova »
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Gold Block
« Odgovori #1 u: 06. Lipnja 2011, 09:49 »
Odlična recenzija! BaÅ¡ onako jednostavno čisti doživljaj ovog jednostavnog duhana.  :61:

Novi Virginia lover is in town!!  :134: :134:

Iskreno, nisam ga dosad probao, a znam da ti istinski uživaš u njemu u zadnje vrijeme pa ti vjerujem da je odličan.

Gdje bi ga smjestio na skali s ocjenama?
Keep it simple!

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #2 u: 06. Lipnja 2011, 10:41 »
lijepa recenzija

... roomnote jako sličan kao kad se popuši zamotana cigareta sa nekim dobrim duhanom (Golden Virginia ili Samson)...

... nisam motao cigarete ali jednom prilikom sam uočio da Golden Virginija daje gotovo isti room note kao i McB Virginija No.1 pa vjerujem da bi to mogao biti dobar, neutralan, cjelodnevni duhan koji ne privlači previÅ¡e  :162: pogleda ....
ZIG  ZAG

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 06. Lipnja 2011, 11:15 »
Odlična recenzija!!

« Zadnja izmjena: 06. Lipnja 2011, 11:20 od McKurilj »
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #4 u: 06. Lipnja 2011, 13:00 »
vrlo slikovito i jasno :61:

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #5 u: 06. Lipnja 2011, 13:31 »
Aaa pa probao sam taj duhan, doduÅ¡e jednom, ali u potpunosti se slažem sa odličnom recenzijom!  :61:
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #6 u: 06. Lipnja 2011, 14:16 »
@Kruno:Hvala na fotkici-to je to!
@Dotter:Bilo bi prepotentno od mene, koji sam skroz "zelen" u čisto-virginijskim vodama da dajem ocjenu ovom duhanu, tako da sam namjerno izostavio ocjenjivanje. Zbilja, nit' imam puno iskustva sa virginiama, niti sam popušio dovoljno virginia da bih mogao uopće s nečim uspoređivati ovaj duhan! Meni je fantastičan, i totalno otkriće, i upravo sam zbog ovog duhana zanemario sve ostalo, pogotovo aromatike!
(Grega, u potpunosti te razumijem, bio si u pravu što se tiče Virginia)!!!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #7 u: 06. Lipnja 2011, 15:43 »
Odlicna recenzija Kova,uzivao sam !  :61:
"keep it simple until it gets complicated"

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #8 u: 06. Lipnja 2011, 17:08 »
Super recenzija! Drago mi je, da se ti sviÄ‘a. Ove vrečice su putovale GB-Is-GB-Cro-Slo-Cro  :68:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain