Nakon popuÅ¡ene 2 vrećice (50g Pouch zlatne boje) ovog duhana, mogu iskreno reći da sam i viÅ¡e nego kompetentan konaÄno napisati recenziju. Ovo je jedan od duhana koji ili volite ili mrzite. Nema sredine. Naime, od cijenjenog forumaÅ¡a Cigare sam dobio ovaj duhan na poklon, jer je smatrao da će (tada-prije cca 1 god) se meni i kao puÅ¡aÄu cigareta (sada ex puÅ¡aÄ cigareta) duhan svidjeti.
O Äemu je rijeÄ. Kod otvaranja duhana osjeti se jedan prepoznatljiv miris, prepoznatljiv puÅ¡aÄima "motalica". Naime, mene miris neodoljivo podsjeća na Samson duhan za motanje. Duhan je taman toliko vlažan da se može bez dodatnog suÅ¡enja puÅ¡iti, i nakon inicijalnog paljenja, gori stabilno i relativno hladno, a kao nusprodukt daje sivi, skroz suhi pepeo.
Da ne ulazim previÅ¡e u dubioze i poetiÄne vode, okus Gold Blocka nakon paljenja-to je to! Nema zakulisnih igara, promjena okusa nakon 1-2 trećine popuÅ¡ene lule, slatkoće na jeziku, Äarolije okusa,... Okus je konstantan, netko bi Äak rekao dosadan, jer nema poigravanja umom, i doÄekivanja nekakavog imaginarnog vrhunca, u kojem dolazi do promjena. Ovaj duhan je neÅ¡to najsliÄnije prirodnom duhanu od svih lulaÅ¡kih duhana koje sam do sada probao. Zato mi se posebno sviÄ‘a! Posebno mi se sviÄ‘a njegova nenametljiva aroma. Nenametljiva i samom puÅ¡aÄu i okolini, jer je roomnote jako sliÄan kao kad se popuÅ¡i zamotana cigareta sa nekim dobrim duhanom (Golden Virginia ili Samson).
Osobno bih preporuÄio Gold Block svima, koji su u potrazi za cjelodnevnim duhanom, nikotinski relativno blagim, koji im neće ostavljati neugodan aftertaste u ustima slijedeće jutro.