Duhan je pakiran u lijepoj Äetvrtsatoj metalnoj kutiji i zamotan u zlatnu alu foliju. Jednostavno imate dojam da bi trebao biti kvalitetan.
Duhan se proizvodi u NjemaÄkoj i spada u kategoriju jaÄih duhana, stoga ako niste navikli na jake duhana peporuÄam puÅ¡enje po malo.
To je zapravo mješavina Virgine i Burley-a što zapravo ne volim previše ali moram priznat da postoje proizvođaći koji u istinu znaju napraviti lijepi spoj ova dva duhana.
Nakon prvog paljenja javlja se vrlo lijep i ugodan okus ljeÅ¡njaka koji jednostavno govori, ovo je sjajan duhan. Sjajno gori, do duÅ¡e ovo piÅ¡em nakon Å¡to sam popriliÄno osuÅ¡io flakove koji su vrlo tamno smeÄ‘e boje i sami za sbe izgledaju odliÄno.
PuÅ¡i se fino i ravnomjerno gori, pa Å¡e mi uz Chardonnay koji pijuckam, pomao peckanje po jeziku naznaÄuje da Burley radi svoj posao.
U sredini samog puÅ¡enja moram priznat da se baÅ¡ niÅ¡ta puno viÅ¡e ne deÅ¡ava, iako sam oÄekivao neÅ¡to malo uzlaznog Å¡tiha, ali niÅ¡ta zato, to je i odlika Engleskih viriginijskih mjeÅ¡avina i nije prva virginia koja se tako ponaÅ¡a. Da se razumijemo nije to neki veliki minus ali definitivno nije duhan za 10 ili za 5*****, Å¡to ne znaÄi da ne ide na listu duhana koji morate imati kod kuće ako se ljubitelj virginia.
Kod puÅ¡enja pepeo je priliÄno sitan i ne stvara probleme kod potiskivanja tamperom.
Može stvarati i pomalo gorkast ukus u ustima ali to je za ovakvu mjeÅ¡avinu i normalo, onaj ko je probao 3P's od istog proizvoÄ‘aÄa osjetio je i veću gorÄinu pa kod ove mjeÅ¡avine to i nije neki veliki problem.
Umjereno gori, naravno nakon nekoliko dana disanja u otvorenoj limenci i ne gasi se Äesto, zapravo ako ste iskusan puÅ¡aÄ na lulu možete ga dovrÅ¡iti u jednom paljenju.
Na kraju se javlja gorgasto kiselast okus koji Vam objaÅ¡njava da ste gotovi sa ovim punjenjem i ostaje Vam Jedino da oÄistite lulu.
Moja ocjena: 3+