Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Peterson Uiversity flake

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Peterson Uiversity flake
« u: 24. Prosinca 2011, 19:32 »

Duhan je pakiran u lijepoj četvrtsatoj metalnoj kutiji i zamotan u zlatnu alu foliju. Jednostavno imate dojam da bi trebao biti kvalitetan.
Duhan se proizvodi u Njemačkoj i spada u kategoriju jačih duhana, stoga ako niste navikli na jake duhana peporučam pušenje po malo.
To je zapravo mjeÅ¡avina Virgine i Burley-a Å¡to zapravo ne volim previÅ¡e ali moram priznat da postoje proizvoÄ‘aći koji u istinu znaju  napraviti lijepi spoj ova dva duhana.
Nakon prvog paljenja javlja se vrlo lijep i ugodan okus lješnjaka koji jednostavno govori, ovo je sjajan duhan. Sjajno gori, do duše ovo pišem nakon što sam poprilično osušio flakove koji su vrlo tamno smeđe boje i sami za sbe izgledaju odlično.
Puši se fino i ravnomjerno gori, pa še mi uz Chardonnay koji pijuckam, pomao peckanje po jeziku naznačuje da Burley radi svoj posao.
U sredini samog pušenja moram priznat da se baš ništa puno više ne dešava, iako sam očekivao nešto malo uzlaznog štiha, ali ništa zato, to je i odlika Engleskih viriginijskih mješavina i nije prva virginia koja se tako ponaša. Da se razumijemo nije to neki veliki minus ali definitivno nije duhan za 10 ili za 5*****, što ne znači da ne ide na listu duhana koji morate imati kod kuće ako se ljubitelj virginia.
Kod pušenja pepeo je prilično sitan i ne stvara probleme kod potiskivanja tamperom.
Može stvarati i pomalo gorkast ukus u ustima ali to je za ovakvu mješavinu i normalo, onaj ko je probao 3P's od istog proizvođača osjetio je i veću gorčinu pa kod ove mješavine to i nije neki veliki problem.
Umjereno gori, naravno nakon nekoliko dana disanja u otvorenoj limenci i ne gasi se često, zapravo ako ste iskusan pušač na lulu možete ga dovršiti u jednom paljenju.
Na kraju se javlja gorgasto kiselast okus koji Vam objašnjava da ste gotovi sa ovim punjenjem i ostaje Vam Jedino da očistite lulu.

Moja ocjena: 3+

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Peterson Uiversity flake
« Odgovori #1 u: 24. Prosinca 2011, 23:23 »
Super napisana recenzija!!
Ocjena je 3+ od 5 ili od 10?

Ja ga se sjecam kao odlicnog slatkog duhana, iako ga vec godinama nisam zapalio  :61:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #2 u: 24. Prosinca 2011, 23:34 »
Od 5 naravno, zapravo mogao bi dobiti i veću ocjenu kod mene ali zapravo 5-ice ostavljam za stvarno izrazito vrhunske delicije, tako da će uglavnom biti 4-ke. Neka bude bude 3+, možda jednog dana dobije koji postotak više.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 25. Prosinca 2011, 09:09 »
Odlična recenzija!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #4 u: 25. Prosinca 2011, 10:34 »
Hvala na super recenziji!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #5 u: 25. Prosinca 2011, 11:15 »
Odlicno si ga opisao Rodjo! :165:
"keep it simple until it gets complicated"

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #6 u: 25. Prosinca 2011, 12:42 »
Fina recenzija. Meni je ovo jedan od drazih Peterson duhana i ja licno bi mu dao ocenu 4/5

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #7 u: 25. Prosinca 2011, 18:53 »
Imaš pravo Imnik, vrijedi taj duhan više ali meni jednostavno tako nekako odgovara njegov nivo, zato i postoje tolike vrste i tipovi, nekom paše ovo nekom ono, ali našao je mjesto na mojo listi tako da se puši par puta godišnje :61:

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #8 u: 26. Prosinca 2011, 17:23 »
Odlična recenzija! Slažem se u dosta toga!!
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #9 u: 26. Prosinca 2011, 17:49 »
Hvala ekipa na lijepim riječima :1:

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #10 u: 26. Prosinca 2011, 18:26 »
rodjo jako si vrijedan ove praznike. odlicna recenzija. potpuno se slazem s tobom  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #11 u: 26. Prosinca 2011, 20:36 »
Dao sam si zadatak da za svaki duhan vodim evidenciju i napišem par riječi, trebao sam to već prije ali eto nikad nije kasno, krenuo sa ovih dana i nastavljam dalje :108:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 27. Prosinca 2011, 10:28 »
Znači uskoro možemo očekivati rodjosreviews.com kao konkurenciju tobaccoreviews.com :1:

S obzirom koliko puno dimiÅ¡, akoro pa bi svakodnevno neka recenzija mogla osvanuti  :134:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #13 u: 27. Prosinca 2011, 13:55 »
Da , da, skoro da si u pravu, samo ovo su ipak subjektivna mišljenja trebalo bi se nadovezat sa drugim mišljenjima, tak da ipak bude objektivnije :61:

franc

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 115
« Odgovori #14 u: 11. Ožujka 2012, 11:49 »
Ako nekog zanima ima ga u importaneu na iblerovom u onom kiosku u sredini trgovačkog centra. :61:
Don't be hasty