A 200 year old secret makes Grousemoor a mysterious mixture that conjures up visions of the Cumbrian Fells. A fresh and complex flavor from an old recipe, using combinations of Virginias, leaves the smoker with an almost white ash testifying to the purity.E sada kada ovo proÄitate nije Vam baÅ¡ jasno Å¡to da oÄekujete od ove mjeÅ¡avine. Samuel Gawith tvornica datira od 1792. pa neke svoje tajne navodno i dan danas Äuvaju ko zmija noge, sliÄno zvuÄi i opis ovog duhana.
Duhan je prekrasne zlatno žute boje klasiÄnog rezanja "Ribbon cut" i lijepo miriÅ¡e, zapravo ne odiÅ¡e punokrvnim mirisom aromatica ali morate shvatiti da Englezi imaju priliÄno Äudne kategorizacije za aromatic mjeÅ¡avine.
Prilikom paljenja razvija se pomalo Äudan ali ne i loÅ¡ miris, mogu reći malo neubiÄajen za aromatic duhane, brzo se naviknete, zapravo osjeÄaj u ustima je kao da duhan ima primjesu nekih biljnih ekstrakata.
Lijepo gori, ugodnog je i laganog okusa, peckanje po jeziku je minimalno, ne daja na znanje da je nikotinski jak.
Obzirom da sam u zadnje vrijeme 80% na virginiama ovo je lagano odstupanje i promjena koja u opće nije loša.
Pretpostavljam da bi ljubitelji aromatica bili priliÄno razoÄarani ovim duhanom jer nije onako klasiÄno aromatiziran, evo imam i miÅ¡ljenja sa strane promatraÄa (oni koji sjede uz mene) da upoće ne razvija onaj standardni miris rezerviran za aromatske duhane.
Na pola lule osjećaj aromatika lagano tone i preuzimaju ga okusi virginie i nekih okusa koji doista imaju veze samo sa ovom mjeÅ¡avinom, duhan se priliÄno dobro transformirao u pravog igraÄa i pojaÄava svoj tempo kako u gorkim tako i oraÅ¡astim okusima Å¡to i nije tako loÅ¡e.
Iza leÄ‘a samo u naznakama ostaje okus koji se pojavio na poÄetku i lagano tone u zaborav jaÄim okusima koji poÄinju prevladavati, a to su standardni virginijski okusi koji za sobom povlaÄe i nikotinsku jaÄinu Å¡to se i osjeti tijekom daljnjeg puÅ¡enja.
Samuel Gawith stvarno zna zakomplicirati, milsim u pozitivnom smislu i ponuditi neÅ¡to Å¡to samo Englezi mogu nazvati aromatic duhanom, ali nije ovo prvi put da naletim na Engleza na kojem piÅ¡e aromatic, a on to nije (možda i je ali samo u poÄetku).
U svakom sluÄaju duhan nije loÅ¡, lijepo se puÅ¡i ali po mome nije preporuka za poÄetnike ili one koji su navikli samo na aromatike, ali ovo je možda nekima koji se tako osjeÄaju i izazov pa tko voli nek izvoli.
Ocjena:3 (od 5)