Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Samuel Gawith Grousemoor

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Samuel Gawith Grousemoor
« u: 02. Siječnja 2012, 10:02 »

A 200 year old secret makes Grousemoor a mysterious mixture that conjures up visions of the Cumbrian Fells. A fresh and complex flavor from an old recipe, using combinations of Virginias, leaves the smoker with an almost white ash testifying to the purity.

E sada kada ovo pročitate nije Vam baš jasno što da očekujete od ove mješavine. Samuel Gawith tvornica datira od 1792. pa neke svoje tajne navodno i dan danas čuvaju ko zmija noge, slično zvuči i opis ovog duhana.
Duhan je prekrasne zlatno žute boje klasičnog rezanja "Ribbon cut" i lijepo miriše, zapravo ne odiše punokrvnim mirisom aromatica ali morate shvatiti da Englezi imaju prilično čudne kategorizacije za aromatic mješavine.

Prilikom paljenja razvija se pomalo čudan ali ne i loš miris, mogu reći malo neubičajen za aromatic duhane, brzo se naviknete, zapravo osječaj u ustima je kao da duhan ima primjesu nekih biljnih ekstrakata.
Lijepo gori, ugodnog je i laganog okusa, peckanje po jeziku je minimalno, ne daja na znanje da je nikotinski jak.
Obzirom da sam u zadnje vrijeme 80% na virginiama ovo je lagano odstupanje i promjena koja u opće nije loša.
Pretpostavljam da bi ljubitelji aromatica bili prilično razočarani ovim duhanom jer nije onako klasično aromatiziran, evo imam i mišljenja sa strane promatrača (oni koji sjede uz mene) da upoće ne razvija onaj standardni miris rezerviran za aromatske duhane.

Na pola lule osjećaj aromatika lagano tone i preuzimaju ga okusi virginie i nekih okusa koji doista imaju veze samo sa ovom mjeÅ¡avinom, duhan se prilično dobro  transformirao u pravog igrača i pojačava svoj tempo kako u gorkim tako i oraÅ¡astim okusima Å¡to i nije tako loÅ¡e.
Iza leđa samo u naznakama ostaje okus koji se pojavio na početku i lagano tone u zaborav jačim okusima koji počinju prevladavati, a to su standardni virginijski okusi koji za sobom povlače i nikotinsku jačinu što se i osjeti tijekom daljnjeg pušenja.
Samuel Gawith stvarno zna zakomplicirati, milsim u pozitivnom smislu i ponuditi nešto što samo Englezi mogu nazvati aromatic duhanom, ali nije ovo prvi put da naletim na Engleza na kojem piše aromatic, a on to nije (možda i je ali samo u početku).
U svakom slučaju duhan nije loš, lijepo se puši ali po mome nije preporuka za početnike ili one koji su navikli samo na aromatike, ali ovo je možda nekima koji se tako osječaju i izazov pa tko voli nek izvoli.

Ocjena:3 (od 5)
« Zadnja izmjena: 02. Siječnja 2012, 11:39 od rodjo »

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Odg: Samuel Gawith Grousemoor
« Odgovori #1 u: 02. Siječnja 2012, 10:20 »
Hvala na još jednoj odličnoj recenziji.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #2 u: 02. Siječnja 2012, 10:53 »
vrijedan rodjo i na pocetku nove godine. bravo rodjo!  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #3 u: 02. Siječnja 2012, 11:11 »
Vrlo intrigantna recenzija...slazem se da Englezi nazivaju aromaticima stvari koje s tim, barem po nasem poimanju, nemaju veze...svakako valja probati...

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #4 u: 02. Siječnja 2012, 11:13 »
I da, ne zbog tebe Rodjo, vec zbog onih koje ne znaju, tehnicka je greska godina osnivanja...poznato je da
SG ima i flake s godinom osnivanja tvornice 1792...

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #5 u: 02. Siječnja 2012, 11:38 »
Točno Sesa moja greška 1792, isprika zbog tehničke pogreške.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #6 u: 02. Siječnja 2012, 12:38 »
Odlična recenzija!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #7 u: 03. Siječnja 2012, 09:11 »
Odlicna,bas me kopka sada ova mesavina?! :61:
"keep it simple until it gets complicated"

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #8 u: 03. Siječnja 2012, 09:13 »
Hvala svima na komentarima, Canaan ništa te ne košta jedna limenka za probu :61:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #9 u: 03. Siječnja 2012, 09:40 »
Odlična recenzija Rodjo, super napisano. I kod mene u podrumu jedna kutija čeka na otvaranje i degustaciju, čim se isprazni neko mjesto u rotacijskim duhanima - ide neki SG duhan na probu :1:
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #10 u: 05. Siječnja 2012, 18:31 »
Canaan ništa te ne košta jedna limenka za probu :61:
Naravno,evo stize mi sa jos nekim delicijama koje sam narucio i po preporukama sa ovog meni dragog foruma.Ali tek u martu ,kada je i Julije Cesar trebao da se cuva od svojih sudbinskih Ida ,E, ja ih tada izazivam! :90:
"keep it simple until it gets complicated"

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #11 u: 05. Siječnja 2012, 20:38 »
Baš me zanima šta ćeš reći za ovaj duhan, Domenu se svidio kad smo bili u Ljubljani :61: