Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Habanero i Bhut

imnik

Oblak dima
  • 1.586
Odg: Habanero i Bhut
« Odgovori #15 u: 17. Siječnja 2012, 20:12 »
Slazem se sa Kovom da nas ima dosta ljubitelja ljutog.
Meni je u posebnom secnaju ostao boravak u Meksiku 1999.godine kada sam svaki dan isprobavao po nekoliko razlicitih sosova. Oni stvarno imaju "ludih" ideja za ljuto.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #16 u: 05. Veljače 2012, 00:10 »
Nakon nesto istrazivanja na internetu  i malo agranog napora, niklo mi je pet (5/8) butha. Ni jedan habanero.
Jedino zemljoradnicko objasnjenje je da sjemenke habanera nisam stavio mociti u kamilicu. Tako prenosim iskustvo
svim potenicijalnim uzgajivacima, tj. da sjemenke treba "omeksati" u kamomili, a onda ili ih staviti odmah
u zemlju, s tim da konstantna temperatura treba biti visoka ili u gazu, pa ih presaditi cim proklijaju.
Habanero je u ovom slucaju, jer mi je ostalo malo sjemenki, "buthi ili ne biti"! :64:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #17 u: 06. Veljače 2012, 08:00 »
Ovo s kamilicom joÅ¡ nisam čuo  :1:
ÄŒega se sve neće dosjetiti  :1:

Ajd držim fige da se ovi koji su nikli i održe!
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #18 u: 06. Veljače 2012, 09:18 »
Kolega Sesa,
may the force bhut with you! :1:
"keep it simple until it gets complicated"

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #19 u: 06. Veljače 2012, 10:57 »
Kolega Sesa,
may the force bhut with you! :1:

:68:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
    • Mala radionica interneta d.o.o.
« Odgovori #20 u: 29. Veljače 2012, 18:58 »
Uh lijepi moj ned'lje ti, jes uzo ti otije sjemenaka ljutije paprika, a? Neka neka, samo sadi to, paš vidit kati otpanu prsti, a o ostalomu da i ne govorim! :D

Ja sam nedavno dobavijo friÅ¡kije Habanerosa, unda smo se pajdo i ja uvatili otimljat za oto ko će prvi izist. Bogami li nam je poslije bilo žao  :154: Samo nasloniÅ¡ jezik na prerezanu papriku...... is'sa ti milog!!! Bhut je jedno triput jaci, a ima sad i najjaci - Trinidad Scorpion. Pa ko voli....  :166:
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #21 u: 29. Veljače 2012, 23:17 »
Kraci izvjestaj: Sest  bhutova rastu ko zmajevi, ali habanero nece,pa nece. Kako ne odustajem lako,
narucio sam sjemenke habanera od drugog "sjemenistarca". Inace koristim mljeveni habanero,
ima odlican okus. A da se ne sali, ne sali se... :1:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #22 u: 22. Ožujka 2012, 14:45 »
Kraci izvjestaj II: aktivnost se znantno prosirila. Obavijestavajuci prijatelje tu i tamo da kanim uzgajati jake
papricice, pocela su pristizati sjemenja i drugih vrsta: sad cekam da niknu naga jolokia, demon red i
Pinokijev nos. Ovaj posljednji ima uske i duge plodove, cak do 25 cm. Inace aktualno su mi nikli bhut jolokia,
probudio se i habanero (osam biljcica), a niklo je jos destak nepoznatih vrsta, jer mi je jedan lik poslao
mix ljutih papricica (na nevidjeno!). Stp reci, ako se po jutru dan poznaje, noc ce biti vruca... :64:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #23 u: 22. Ožujka 2012, 15:00 »
Hehehehe, svaka čast!
Ja sam isto zasijao par vrsta čilija, uskoro ćemo vidjeti što će biti s njima :1:
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #24 u: 22. Ožujka 2012, 15:05 »
Odlicne vesti kolega Sesa,vidim da ce obilato biti "aglio, olio e peperoncino " sto je i meni vise nego omiljeno! :1:
Ja sam se (kao i svake godine)koncetrisao vise na svoje rasade kaktusa iz semena koje sam dobio delom vestackom oplodnjom cvetova mojih starijih primeraka,naravno sve uz odredjeno iskustvo lepo napreduju.A supruga je vise u departmentu cveca i zeleno lisnatog bilja... :79:
"keep it simple until it gets complicated"

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #25 u: 22. Ožujka 2012, 18:36 »
Malo sam zakasnio, ali iduce godine cu i trinidadskog sampiona, pardon, skorpiona...naravno, ako budem
uspio s ovim vrstama...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #26 u: 19. Travnja 2012, 09:02 »
sve čekam neki update u ovoj temi, ali ništa :1:

ajmo Branko, neku fotkicu da vidimo kako ljutilice napreduju :1:
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #27 u: 19. Travnja 2012, 11:22 »
Fotkacu kad ih presadim. Jedan dio cu zadrzati u kuci: pokoji habanero, bhut i demon red, a ostalo ide
na selo... Sve u svemu oko 35 stabljicica. Jucer mi je stigao habanero orange i red u prahu, jer sam ostao bez ljutog ulja...to mije najbolji oblik uzivanja u ljutom... :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #28 u: 19. Travnja 2012, 11:57 »
ja čekam da moji chilliji krenu, krajnji je moment. neÅ¡to se uspavalo to sjeme  :14:
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #29 u: 19. Travnja 2012, 12:38 »
Kad si ga posadio? Ovisno o sjemenu, zemlji i vremenu, trebalo bi proklijati u roku od dva, tri tjedna. Ako
se nakon toga nista ne desi, mijenjaj sjeme...Anyway, ja imam jos nesto sjemenja, pa ako se budemo vidjeli
mogu ti ga proslijediti...