A blend of carefully selected Virginia tobaccos with a natural aroma enhanced by a subtle flavorJoÅ¡ jedan meni vrlo "drag" duhan koji nam stiže iz Danske, odliÄno upakiran u male limenke od 50g, a nasimpatiÄnija je Äinjenica da se proizvoÄ‘aÄ potrudio odrezati flakeove na toÄnu dimenziju limenke te su savrÅ¡eno posloženi i totalno su identiÄni svi flakeovi u limenci.
Prekrasne su zlatno smeÄ‘e boje, odliÄno se mrve na sitne komadiće, nisu masni kao kod nekih virginijskih mjeÅ¡avina i Å¡ta viÅ¡e dodati nego da izgledaju bajno.
PiÅ¡ući ovu recenziju prvi puta koristim meericu za puÅ¡enje ove mjeÅ¡avine i moram priznati da me ova ideja oduÅ¡evila i jedva sam doÄekao da napunim lulu i poÄnem ju puÅ¡iti.
Ne znam zaÅ¡to ali meericu sam do sada uglavnom koristio za puÅ¡enje latakia, tu i tamo aromatika, ali kolko se sjećam nikad za virginie. Ne znam zaÅ¡to ali odmah sam zažalio nad tom Äinjenicom jel prilikom paljenja mi je bilo jasno da je ovo odliÄna ideja i duhan svom svojom punoćom razvija odliÄan "taste" od prvog dima, te se odliÄno pali.
Ovo me ponukalo da poÄnem puÅ¡iti i ostale virginie u meerici te ću kod svih svojih recenzija (naravno u svojoj bazi recenzija) napisati i miÅ¡ljenja kako se puÅ¡e u meeru.
Duhan definitivno brže sagorijeva u meeru nego u vrijesu ali to je normalna pojava jer i latakie isto tako brže sagorijevaju i prije se popuÅ¡e nego Å¡to je to sluÄaj sa vrijesom.
Svi okusi su standardni, saltkoća odliÄna, vrlo lagane arome, doduÅ¡e duhan i je "mild" ali po meni jedna od boljih virginijskih mjeÅ¡avina koje sam puÅ¡io. Ljutine u ovoj mjeÅ¡avini skoro da i nema, kondenzat je u granicama normale, ovaj duhan slobodno možete puÅ¡tati i kroz nos gdje njegova punoća dolazi do maksimalnog izražaja.
Zanimljivo je kod puÅ¡enja na meericu da duhan razvija jednu novu notu za razliku od vrijesa i podsjeća me na okus "orehnjaÄe" pa ako ste u prilici probati svakako dajte!
Naravno moram specijalno preporuÄiti ovu mjeÅ¡avinu svima pa i onima koji nisu "virginia lover" jer smatram da će ih oduÅ¡eviti. Kada sam prvi puta probao ovu mjeÅ¡avinu stavio sam je u top 5 jer mi se na prvu odmah svidjela i dan danas dijelim ovo miÅ¡ljenje te u zalihi moram imati bar nekoliko ovih limenki, a zapravo je konstantno u nekoj rotaciji sa drugim mjeÅ¡avinama.
OdliÄan duhan za puÅ¡enje u svim prilikama.
Do kraja se puÅ¡i odliÄno i kvaliteta puÅ¡enja ne opada, okusi ne variraju, osim u nekim detaljima i puÅ¡i se do zadnje mrvice.
Moja ocjena: 5/5