Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Capstan, Navy Cut

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Capstan, Navy Cut
« u: 22. Siječnja 2012, 21:52 »

A blend of carefully selected Virginia tobaccos with a natural aroma enhanced by a subtle flavor

Još jedan meni vrlo "drag" duhan koji nam stiže iz Danske, odlično upakiran u male limenke od 50g, a nasimpatičnija je činjenica da se proizvođač potrudio odrezati flakeove na točnu dimenziju limenke te su savršeno posloženi i totalno su identični svi flakeovi u limenci.
Prekrasne su zlatno smeđe boje, odlično se mrve na sitne komadiće, nisu masni kao kod nekih virginijskih mješavina i šta više dodati nego da izgledaju bajno.

Pišući ovu recenziju prvi puta koristim meericu za pušenje ove mješavine i moram priznati da me ova ideja oduševila i jedva sam dočekao da napunim lulu i počnem ju pušiti.
Ne znam zašto ali meericu sam do sada uglavnom koristio za pušenje latakia, tu i tamo aromatika, ali kolko se sjećam nikad za virginie. Ne znam zašto ali odmah sam zažalio nad tom činjenicom jel prilikom paljenja mi je bilo jasno da je ovo odlična ideja i duhan svom svojom punoćom razvija odličan "taste" od prvog dima, te se odlično pali.
Ovo me ponukalo da počnem pušiti i ostale virginie u meerici te ću kod svih svojih recenzija (naravno u svojoj bazi recenzija) napisati i mišljenja kako se puše u meeru.
Duhan definitivno brže sagorijeva u meeru nego u vrijesu ali to je normalna pojava jer i latakie isto tako brže sagorijevaju i prije se popuše nego što je to slučaj sa vrijesom.
Svi okusi su standardni, saltkoća odlična, vrlo lagane arome, doduše duhan i je "mild" ali po meni jedna od boljih virginijskih mješavina koje sam pušio. Ljutine u ovoj mješavini skoro da i nema, kondenzat je u granicama normale, ovaj duhan slobodno možete puštati i kroz nos gdje njegova punoća dolazi do maksimalnog izražaja.
Zanimljivo je kod puÅ¡enja na meericu da duhan razvija jednu novu notu za razliku od vrijesa i podsjeća me na okus "orehnjače" pa ako ste  u prilici probati svakako dajte!
Naravno moram specijalno preporučiti ovu mjeÅ¡avinu svima pa i onima koji nisu "virginia lover" jer smatram da će ih oduÅ¡eviti. Kada sam prvi puta probao ovu mjeÅ¡avinu stavio sam je u top 5 jer mi se na prvu odmah svidjela i dan danas dijelim ovo miÅ¡ljenje te u zalihi moram imati bar nekoliko ovih limenki, a zapravo je  konstantno u nekoj rotaciji sa drugim mjeÅ¡avinama.
Odličan duhan za pušenje u svim prilikama.
Do kraja se puši odlično i kvaliteta pušenja ne opada, okusi ne variraju, osim u nekim detaljima i puši se do zadnje mrvice.

Moja ocjena: 5/5

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Capstan, Navy Cut
« Odgovori #1 u: 22. Siječnja 2012, 23:16 »
Svaka čast, uživancija je čitati tvoje recenzije!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #2 u: 23. Siječnja 2012, 00:48 »
Odlicna recenzija, duhan svakako valja probati...ne znam kad cu, ali ga stavljam na listu...Brawo Rodjo! :1:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #3 u: 23. Siječnja 2012, 08:32 »
Pridružujem se horu,vrhunska recenzija!
Meni si definitivno otvorio oči,stalno mi je pred nosom prolazila ova mešavina kada sam u nekoj radnji za Lule,ali mi ruka nije skočila za njom... časnu pionirsku reč dajem da mi sledeća limenka nece proći tek tako ,nekažnjeno! :92:

Sada shvatam i zašto Grega ima neboder napravljen od Capstana... :68:
"keep it simple until it gets complicated"

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #4 u: 23. Siječnja 2012, 08:34 »
Odlična recenzija rodjo!!!! I to ću morati probati...  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #5 u: 23. Siječnja 2012, 08:48 »
Hvla ekipa, drago mi je da Vam se dopada recenzija, duhan probati pod obavezno, nije Grega bedast kaj slaže "LEGO" nebodere od ove mješavine :134: :134:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 23. Siječnja 2012, 09:04 »
Odlična recenzija Romane, nakon svake tvoje recenzije mi dođe da odmah zapalim i probam duhan o kojem pišeš.
Sjajno sročeno!  :61:

Otkad se Grega "pomamio" (pomamio je jedna dosta slabašna riječ za iskoristiti ju u ovom kontekstu :68: ) za ovim duhanom, i mene je nagovorio te imam trenutno u rotaciji otvorenu jednu limenku Capstana, koju mi je čak ja mislim Grega poklonio.
Zaista vrhunski virginijski neprejaki duhan, u pakiranju za stati u svaku torbicu ili džep.
Tko nije probao, svakako preporučujem!!  :61:

Abi, nemoj da ne naručiš, časne pionirske se ne smiju prekršiti :1:
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #7 u: 23. Siječnja 2012, 09:54 »
Abi, nemoj da ne naručiš, časne pionirske se ne smiju prekršiti :1:
Dragi kolega,
kao pravi Jugo-nostalgičar sebi to nikada nebi dopustio! :1:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #8 u: 23. Siječnja 2012, 12:42 »
Super recenzija, hvala!
Cjelodnevna lagana virginija, možeš ju dimit usput a zna odlično proraditi ako ju dimiš lagano.
A što se nebodera tiče, je nastao zbog Senke, i zbog toga jer ima u Španjolskoj capstana puno više nego samuel gawitha. Ako dobije vrhunsku deliciju 3 puta jeftinije nego druge duhane, svaki pravi pionir jednostavno mora napraviti zalihu...
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #9 u: 23. Siječnja 2012, 12:44 »
Slažem se!!!!! Senka kad češ u Espanju, fali Capstana na lageru???? :89: :89: :89:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #10 u: 23. Siječnja 2012, 13:00 »
Nadam se da su se ovaj put Å panjolci malo bolje pripremili za Senkin dolazak :1:
Navodno se pripremaju slično kao što se neke nacije pripremaju na dolazak uragana :68:

A u "jačim" trafikama imaju kraj blagajne naljepljene fotografije Senke i Grege, sa natpisom "Customers of the decade!" :1:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #11 u: 23. Siječnja 2012, 13:01 »
Nadam se da su se ovaj put Å panjolci malo bolje pripremili za Senkin dolazak :1:
Navodno se pripremaju slično kao što se neke nacije pripremaju na dolazak uragana :68:

A u "jačim" trafikama imaju kraj blagajne naljepljene fotografije Senke i Grege, sa natpisom "Customers of the decade!" :1:

:68: :68: :68: :68:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #12 u: 23. Siječnja 2012, 13:43 »
 :92: :68:  :68:  :68:

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #13 u: 23. Siječnja 2012, 17:32 »
Slažem se!!!!! Senka kad češ u Espanju, fali Capstana na lageru???? :89: :89: :89:

ispraznili lager do proljeca...  :38:
kupovanje capstana je nezamjenjivo iskustvo. u koji god tabako dodjem samo kazem ispraznite police, a prodavacu padne vilica i ne vjeruje.  :134: :134: :134:
fotke vise ni nemaju. masu mi jos dok prolazim ispred izloga  :165:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #14 u: 23. Siječnja 2012, 19:38 »
Da, zbog tebe i Grege su i u trafike uveli ona metalna shoping kolica ko u velikim špeceraj centrima :68:
Keep it simple!