If you're a Virginia lover, don't pass this one up. All pipe smokers who love the Brightleaf know that McClelland's Virginias are among the best in the world, and they have a magic touch when blending them. For a tangy, sweet smoking experience, you won't do better.Nakon ovakvog uvoda ne bi trebalo niÅ¡ta pisati, sve je reÄeno!!!!
E sad, e sad, e sad, nisam siguran Å¡ta napisati nakon dvije popuÅ¡ene lule ovog duhana. U zadnje vrijeme sve samo neke delicije, a onda Å¡eÄer na kraju!!!
Prvo, duhan nakon otvaranja odmah daje do znanja i to mirisom da je to punokrvni Mc Clelland, paradajz se odmah osjeća i daje naslutiti da je virginia , virginia i ništa drugo osim virginie.
Da ne dužimo sa hvalospjevima, duhan se pali odliÄno, odliÄno gori, imam osjećaj da lažnog paljenja ne mora ni biti, duhan je nevjerojatno pripremljen za puÅ¡enje "odmah" , ne treba ga ostaviti da prodiÅ¡e nego direkt ravno u lulu.
Å to se arome tiÄe nije baÅ¡ onakva kakvu sam oÄekivao od Mc Clelland-a i njegovih virginijskih roÄ‘aka, ali moram priznati da je bolja; priliÄno me iznenadila svojom raznolikošću.
Duhan je stvarno lagan za puÅ¡enje, imam osjećaj da bi ga mogao puÅ¡iti cijeli dan i to neprekidno, virginijski okusi su zapravo malo potisnuti u stranu, teÅ¡ko mi je to opisati jer u pozadini okus diktira aroma koja me podsjeća na dodatak koji Samuel Gawith stavlja u Groosemour i taj specifiÄni travnati okus prevladava, ali u vrlo blagom i laganom tonu, jako zanimljivo i teÅ¡ko opisivo.
Izgaranje duhana u luli je doista fenomenalno: lagano, konstantno, a kondenzat zapravo i ne osjećam.
Konstantnost laganih aroma je prisutna do samog kraja pušenja, pepeo je sitan, a tamper samo lagano klizi prilikom potiskivanja.
Peckanje se jedva osjeti ali je zapravo tu oÄigledno samo radi podsjetnika da je ovo prvoklasna mjeÅ¡avina, a ne nekakav duhan za puÅ¡enje samo da se puÅ¡i.
Zanimljivo je Å¡to je dim kod puÅ¡enja priliÄno hladan i zapravo je to jedan od glavnih aduta ove mjeÅ¡avine, nevjerojatno koliko hladniji dim uravnotežuje puÅ¡enje i pruža svim aromama priliku da se dokažu.
Grijeh je puno priÄat o ovom duhanu, treba samo uživat dok on lagano izgara.
Jedini problem sa ovim duhanom je razoÄaranje kad je lula popuÅ¡ena i nema ga viÅ¡e!
Ocjena:5/5