Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mc Clelland Sundown

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Mc Clelland Sundown
« u: 25. Siječnja 2012, 19:57 »

If you're a Virginia lover, don't pass this one up. All pipe smokers who love the Brightleaf know that McClelland's Virginias are among the best in the world, and they have a magic touch when blending them. For a tangy, sweet smoking experience, you won't do better.

Nakon ovakvog uvoda ne bi trebalo ništa pisati, sve je rečeno!!!!

E sad, e sad, e sad, nisam siguran šta napisati nakon dvije popušene lule ovog duhana. U zadnje vrijeme sve samo neke delicije, a onda šečer na kraju!!!
Prvo, duhan nakon otvaranja odmah daje do znanja i to mirisom da je to punokrvni Mc Clelland, paradajz se odmah osjeća i daje naslutiti da je virginia , virginia i ništa drugo osim virginie.
Da ne dužimo sa hvalospjevima, duhan se pali odlično, odlično gori, imam osjećaj da lažnog paljenja ne mora ni biti, duhan je nevjerojatno pripremljen za pušenje "odmah" , ne treba ga ostaviti da prodiše nego direkt ravno u lulu.
Što se arome tiče nije baš onakva kakvu sam očekivao od Mc Clelland-a i njegovih virginijskih rođaka, ali moram priznati da je bolja; prilično me iznenadila svojom raznolikošću.
Duhan je stvarno lagan za pušenje, imam osjećaj da bi ga mogao pušiti cijeli dan i to neprekidno, virginijski okusi su zapravo malo potisnuti u stranu, teško mi je to opisati jer u pozadini okus diktira aroma koja me podsjeća na dodatak koji Samuel Gawith stavlja u Groosemour i taj specifični travnati okus prevladava, ali u vrlo blagom i laganom tonu, jako zanimljivo i teško opisivo.
Izgaranje duhana u luli je doista fenomenalno: lagano, konstantno, a kondenzat zapravo i ne osjećam.
Konstantnost laganih aroma je prisutna do samog kraja pušenja, pepeo je sitan, a tamper samo lagano klizi prilikom potiskivanja.
Peckanje se jedva osjeti ali je zapravo tu očigledno samo radi podsjetnika da je ovo prvoklasna mjeÅ¡avina, a ne nekakav duhan za puÅ¡enje samo da se puÅ¡i.  
Zanimljivo je što je dim kod pušenja prilično hladan i zapravo je to jedan od glavnih aduta ove mješavine, nevjerojatno koliko hladniji dim uravnotežuje pušenje i pruža svim aromama priliku da se dokažu.
Grijeh je puno pričat o ovom duhanu, treba samo uživat dok on lagano izgara.
Jedini problem sa ovim duhanom je razočaranje kad je lula popušena i nema ga više!

Ocjena:5/5

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Mc Clelland Sundown
« Odgovori #1 u: 26. Siječnja 2012, 07:39 »
Romane, zaista fantastično napisano! I točno sve od riječi do riječi kako si ti doživio ovaj duhan, tako je i meni sjeo!!  :61:

Ovaj me duhan oduševio na prvu, kao rijetko koji dosad, i to odmah nakon paljenja.
Prvo mi je netipično za McClellanda da je duhan tako fino suh, da nije presabijen i da je zaista od prvog momenta spreman za u lulu.
Ovo oko paljenja ista stvar, napuniš-natampaš-pripališ... gori kao san, mirno, polako, zaista duhan za duga guštanja.
Isto sam primjetio ovu zemljano-travnatu aromu na jeziku, inače toliko specifičnu za latakijske/balkanske mješavine i baš mi je pasala u kompletnom doživljaju.

Nakon delicija koje smo u zadnje vrijeme dimili, a koje su svoje bogatstvo okusa gradile čekajući i po 20 godina u limenkama, ova mješavina ovakva kakva jest staje uz sam bok tih arhivskih duhana. Strah me i pomisliti kakav bi bio da ga se ostavi zatvorenog do tamo negdje 2022. godine :1:

Svaka čast McClellandu na ovoj mješavini, šteta što ne ide u regularnu proizvodnju nego je napravljena limitirana serija od samo 100 limenki.

Thnx Romane na ovom duhanu, stvarno je neÅ¡to specijalno!  :61:

(popušio sam samo jednu lulu i za ozbiljnije ocjenjivanje bi trebalo probati kako se ponaša u meeru i maslini (uhhh, maslina bi tek bila milina!!), ali na temelju samo ove jedne lule ocjena bi bila čista petica!)
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #2 u: 26. Siječnja 2012, 08:19 »
Opet odlična recenzija!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 26. Siječnja 2012, 08:37 »
Svaka čast na recenziji!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #4 u: 26. Siječnja 2012, 08:55 »
Odlična recenzija! Cure mi sline!!

Pored recenzije mi se sviđa i Dotterov stil...
(popušio sam samo jednu lulu i za ozbiljnije ocjenjivanje bi trebalo probati kako se ponaša u meeru i maslini (uhhh, maslina bi tek bila milina!!)
... daš čovjeku 3g a traži limenku, lulu i nekoga da bi mu tampal.
 :68:

It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #5 u: 26. Siječnja 2012, 09:03 »
Odlična recenzija! Cure mi sline!!

Pored recenzije mi se sviđa i Dotterov stil...
(popušio sam samo jednu lulu i za ozbiljnije ocjenjivanje bi trebalo probati kako se ponaša u meeru i maslini (uhhh, maslina bi tek bila milina!!)
... daš čovjeku 3g a traži limenku, lulu i nekoga da bi mu tampal.

demit, a mislio sam da nije preočito :68:
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #6 u: 26. Siječnja 2012, 09:52 »
Sta drugo dodati osim ;recenzija ti je prava delicija,Rodjo!
Odoh napuniti sebi Virginia no.1 dok razgledam Mc Clelland Sundown... :61: ostalo prepustam svojoj imaginaciji da dopuni... :68:
"keep it simple until it gets complicated"

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #7 u: 26. Siječnja 2012, 17:16 »
Thanks prijatelji po luli i ostali, stvarno je guÅ¡t pisat o ovakvim delicijama, a jako teÅ¡ko napisat i pružit pismeno objaÅ¡njenje kakav je duhan, drago mi je da vam se sviÄ‘a recenzija,  a i ostale. Ako ima kakvih primjedbi slobodno pucajte, ima onih koji to potiskuju pa se ne žele zamjerit ali nisam ja zlopamtilo pa Vam niÅ¡ta zamjeriti neću. :61: :61: :61: :61:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #8 u: 26. Siječnja 2012, 17:42 »
Wow, krenula mi voda na usta dok sam citao

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #9 u: 26. Siječnja 2012, 18:39 »
Stigla informacija od PaT;
Ahhh, I see. Those are actually limited edition and are no longer in production. I am glad that you enjoyed them, however. I’ll pass the feedback along, who knows, maybe they’ll see it as a hit and reinstate them in production. Can’t say for certain, but I do appreciate the feedback. :134: :134:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #10 u: 26. Siječnja 2012, 20:22 »
Ako ima kakvih primjedbi slobodno pucajte, ima onih koji to potiskuju pa se ne žele zamjerit ali nisam ja zlopamtilo pa Vam ništa zamjeriti neću. :61: :61: :61: :61:

Ako tko prigovori na ovako dobre recenzije dobiti će trajni ban.  :1: :1: :1:

Šalim se naravno, ali stvarno ne vidim tko bi na ovako dobre tekstove imao šta negativno reći.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #11 u: 26. Siječnja 2012, 21:03 »
Ahhh, I see. Those are actually limited edition and are no longer in production. I am glad that you enjoyed them, however. I’ll pass the feedback along, who knows, maybe they’ll see it as a hit and reinstate them in production. Can’t say for certain, but I do appreciate the feedback. :134: :134:

bas me zanima koji ce izgovor napisati gregi kad proba svoja 3g i krene s narudzbom(ama)..... tu da ih vidim  :162: :162: :162:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 27. Siječnja 2012, 07:46 »

bas me zanima koji ce izgovor napisati gregi kad proba svoja 3g i krene s narudzbom(ama)..... tu da ih vidim  :162: :162: :162:

da, da, jedno je otpiliti nas i rodju, ali otpiliti nekoga ko im pošalje mail "I would like to order those 100 tins of McClelland Sundown tobacco. Please tell McClelland's that they don't need to ship these Special Pipes and Tobacco Series tins to your shop, give them my adress instead!" :1:
Keep it simple!

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #13 u: 27. Siječnja 2012, 08:53 »

Baš zbog toga ja sve nove duhane prvo otvorim i dimim a tek onda idu limenke na staranje. Kod ovog duhana je drugačije ali zamisli, da si neki drug duhan bacio u arhiv ne da bi znao kakav je a onda kad ga poslije par godina otvoriš skužiš da je zapravo to duhan tvog života a ne ona cherryvanila s kojom si se davio cijelo vrijeme. :)
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #14 u: 27. Siječnja 2012, 08:56 »
Cherryvanilla :68:

ne mogu ni zamisliti tu strahotu :1:
Povračaš a daje po cherryiju :1: