A što reći o Petersonu, a biti objektivan. Jedino njihove lule imam. :o)))
Pa ona rang lista:
Peterson Straight Grain (ne znam tocno koji broj, klasicna billardica) - odlicna lula, vrhunska. Lagana, dobra izvedba, oslicno se pusi.
Peterson Suire (River Collection) - takodjer odlicna, masivna, sve 5.
Peterson Aran (entry level kolekcija) - radni konj, iako se vidi da je drvo slabije kvalitete, ali takodjer OK.
Peterson Home Pipe - gigantska bentica, pa sam je zbog toga pusio svega nekoliko puta, ali je takodjer ok. Jedino sto mi je cudno jest da je boja izlazila iz nje prilikom ciscenja kao blesava (ili je to carnauba). Kao da su lulu bacili u farbu i tamo je pacali...
Peterson Great Explorers kolekcija - e ovdje sam blago razocaran. Dvije lule su s greskom (greska s filterom o cemu je vec bilo govora), dvije nikako da se pocnu dimiti kako treba... Uglavnom, obzirom na njihovu cijenu ocekivao sam vise.
Kako je opci dojam pokvaren GE kolekcijom, mislim da se Peterson malo srozao. Ili cudan zakljucak - dobre su im samo ili super jeftine lule (Aran) ili super skupe (Straight Grain, Solver Spigot, Home pipe...), a ove u sredini (a nisu jeftine), su osrednje.