Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Peterson

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Peterson
« u: 10. Veljače 2012, 00:47 »
Nisam ljubitelj (za sad) ove firme, tako da je bolje, da netko napiše nešto o Petersonu, koji ima njihove lule ALI ovaj blog jednog Peterson collectora je dosta zanimiv: The Peterson Pipe Collector
za ilustraciju, koliko lula ima:
A Practical Solution

It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Peterson
« Odgovori #1 u: 10. Veljače 2012, 07:05 »
Ovaj kao da baš voli Petersonke. Inače vlasnik sam šest Petrsonki i samo jedna se odlično puši, a ostale tak tak.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #2 u: 10. Veljače 2012, 09:00 »
Ja imam smao jednu (Billiard silver spigot) i odlično se puši, inače jedna od meni najmilijih lula, uvijek je u torbici i pušim ju prosječno bar 3-4 puta tjedno :61:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 10. Veljače 2012, 10:08 »
Ja imam tri, jedna se dobro puši, jedna tako tako (obje imaju greške pri izradi) a za treću ne znam što bih rekao, ima njihov P-Lip koji mi nikako nije sjeo... samim time sam ju dimio možda 2-3 puta...

Nego, jel netko zna što je ovaj carburettor effect koji spominje?

Oddly, the bowl has a small, perfectly round hole drilled deliberately through the bottom of the tobacco chamber. Occasionally seen, these are sometimes done by pipe owners, to create a "carburettor" effect, and of course several pipe makers used to make "carburettor" pipes

Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #4 u: 10. Veljače 2012, 10:17 »
jedino što sam našao je ovo:
A carburetor (American spelling), carburettor, or carburetter (Commonwealth spelling) is a device that blends air and fuel for an internal combustion engine. It is sometimes shortened to carb in North America and the United Kingdom.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #5 u: 10. Veljače 2012, 10:20 »
Možda je ovo objašnjenje i onog Cutlerovog šarafa? Gdje jačim odvrtanjem ili zavrtanjem šarafa reguliraš "otvorenost" tog otvora

BaÅ¡ imam doma u "Recycle Binu" jednu ekstremnu benticu u Oom Paul stilu, kojoj je rupa za zrak osvanula na dnu žarnice  :68: Valjalo bi probati kakav efekt daje. Iako, da je neÅ¡to odlično, sve bi lule imale rupu na dnu žarnice :1:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #6 u: 10. Veljače 2012, 10:26 »
Nek si lik izbuÅ¡i sve Petersonke, tak da su "unique style"  :68: :68: :68:

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #7 u: 10. Veljače 2012, 13:34 »
A što reći o Petersonu, a biti objektivan. Jedino njihove lule imam. :o)))
Pa ona rang lista:
Peterson Straight Grain (ne znam tocno koji broj, klasicna billardica) - odlicna lula, vrhunska. Lagana, dobra izvedba, oslicno se pusi.
Peterson Suire (River Collection) - takodjer odlicna, masivna, sve 5.
Peterson Aran (entry level kolekcija) - radni konj, iako se vidi da je drvo slabije kvalitete, ali takodjer OK.
Peterson Home Pipe - gigantska bentica, pa sam je zbog toga pusio svega nekoliko puta, ali je takodjer ok. Jedino sto mi je cudno jest da je boja izlazila iz nje prilikom ciscenja kao blesava (ili je to carnauba). Kao da su lulu bacili u farbu i tamo je pacali...
Peterson Great Explorers kolekcija - e ovdje sam blago razocaran. Dvije lule su s greskom (greska s filterom o cemu je vec bilo govora), dvije nikako da se pocnu dimiti kako treba... Uglavnom, obzirom na njihovu cijenu ocekivao sam vise.

Kako je opci dojam pokvaren GE kolekcijom, mislim da se Peterson malo srozao. Ili cudan zakljucak - dobre su im samo ili super jeftine lule (Aran) ili super skupe (Straight Grain, Solver Spigot, Home pipe...), a ove u sredini (a nisu jeftine), su osrednje.
Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi.
--Riturnof Dže-Daj--

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #8 u: 10. Veljače 2012, 13:43 »
Da, moja explorerica je promašaj. Davao sam joj hrpu šansi ali nikako na zelenu granu. Ili je užarena ili ugašena. Nema sredine! A probao sam sve moguće vrste duhana, različite načine punjenja,...JOK! Neće i neće!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #9 u: 10. Veljače 2012, 13:44 »
Da, moja explorerica je promašaj. Davao sam joj hrpu šansi ali nikako na zelenu granu. Ili je užarena ili ugašena. Nema sredine! A probao sam sve moguće vrste duhana, različite načine punjenja,...JOK! Neće i neće!
Koja? Bentice ili jedna od one dvije billardice?
--Riturnof Dže-Daj--

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #10 u: 10. Veljače 2012, 13:50 »
Ova:

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #11 u: 10. Veljače 2012, 13:51 »
Ma da, slucajno ili ne, i ja sam imao problema s tom lulom. Ali nakon nekog vremena (duuugo), i ona je manje vise OK. Da, tvrdoglava lula, sto ne bi smjelo biti u tom cijenovnom razredu. :o(((
--Riturnof Dže-Daj--

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #12 u: 10. Veljače 2012, 13:53 »
Iskreno, nisam ju zapalio ima dobra godina dana. Nije mi se dalo viÅ¡e gnjaviti. Možda probam opet pa ju forsiram do krajnjih granica, pa ili će proraditi ili neće.  :1:
« Zadnja izmjena: 10. Veljače 2012, 13:56 od McKurilj »

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #13 u: 10. Veljače 2012, 14:04 »
provrti ju sa 4mm i možda bude bolja :1:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #14 u: 10. Veljače 2012, 14:05 »
Ako me ne bude počela sluÅ¡ati dobiti će carburettor effect.  :64: