Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Duhill flake

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Duhill flake
« u: 11. Veljače 2012, 22:35 »

Medium strength flake of selected grades of Lemon and Bronze Virginias. One of Dunhill`s most expert blends of highest quality.

Ova mješavina je po svim site-ovima gdje je ocjenjivana imala odličan review i odlične ocjene pa sad bi čovjek rekao čemu onda puno talasat po nečemu što već svi znaju. Međutim, sve to kao i moj rešpekt prema Dunhillu nisu me pokolebali da napišem nešto o ovoj mješavini.
Odlično pakiranje, odličan cut, prekrasni ravnomjerni takoreći laserski odrezani flakovi, odlične tamno smeđe boje prošarane limun žutim pjegama, odlična vlažnost, sve ide u prilog ovom duhanu kada ga otvorite i ugledate flakove u piksi.
Oduševilo me kako duhan gubi na vlažnosti nakon mrvljenja i čekanja da se malo prosuši, duhan je brzo suh i pripreman za punjenje te se lako i lijepo puni u lulu.
Kod paljenja je umjeren, nije jak, lijepo se razvijaju arome od samog starta i lijepo gori, rekli bi savršeno. Duhan lijepo gori do kraja pušenja, arome su konstanto virginijske bez nekih primjesa i aroma kao kod nekih drugih (ne svih) virginijskih mješavina, što će reći standardno, a što je standardno vjerojatno je i dobro pa tu valjda i postoji razlog što svi hvale ovaj duhan i daju mu odlične ocjene. No odlično nije savršeno nego jednostavno vrlo dobro.
Moram priznat da nisam siguran Å¡to nedostaje;  oraÅ¡asti okusi su tu, lagana gorčina virginije, nikotinski ne pre jak, umjeren hladan dim, odlično mi paÅ¡e uz bijelo vino koje pijuckam uz pisanje ove recenzije,  ne pre jaki kondenzati, itd, itd. i joÅ¡ je Dunhill. Å to viÅ¡e dodati na ovu deliciju ali nije mi top virginia, nego onako visoki prosjek koji se mora ne samo probati nego i naći u kolekciji svakog virginia lover-a i tu i tamo par puta godiÅ¡nje obavezno zapaliti i naravno uživati jer duhan je svakako vrlo dobar.
Puši se lijepo do kraja i možda sam dokučio zašto mi nije top class, a to je što sam cijelo vrijeme čekao nešto i to nešto nisam dočekao, ali tko čeka dočeka, možda jednom…

Ocjena: 4/5
« Zadnja izmjena: 11. Veljače 2012, 22:37 od rodjo »

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Odg: Duhill flake
« Odgovori #1 u: 11. Veljače 2012, 22:56 »
Odlična recenzija, imam identično iskustvo s njim. Imao sam vrlo visoka očekivanja i prvi put smo ga sa Domnom zapalili u Londocnu ali nije oduševio, jednostavno je jedno-dimenzijonalan. Valjda mu treba još pružati šansu, ako ga toliko ljudi obožava...
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #2 u: 11. Veljače 2012, 22:58 »
odlicna recenzija rodjo!!
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #3 u: 11. Veljače 2012, 22:59 »
rodjo potpuno sam fascinirana tvojim stilom  :38:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #4 u: 11. Veljače 2012, 22:59 »
molim te samo slijedeci put dunhill u prigodnoj prirodi  :89: :134:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #5 u: 11. Veljače 2012, 23:38 »
Hvala za još jednu ODLIČNU recenziju!!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #6 u: 12. Veljače 2012, 08:40 »
Druze Rodjo,
klizi ova recenzija niz grlo kao jedan Sasso Nero...odlično!
"keep it simple until it gets complicated"

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #7 u: 12. Veljače 2012, 10:57 »
Hvala društvo na lijepim riječima, drago mi je da Vam se dopada, bit će toga još, već su neke u pripremi. :61:

Senka za tebe se upravo radi jedan mali studio vani ispred kuće, obzirom da je ovo zimski duhan pa će i fotke biti prigodne :68: :68: :68:

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #8 u: 12. Veljače 2012, 11:59 »
 :38: :68:
hvala ti rodjo, ukrizirala sam na "prirodne" fotke...  :109:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #9 u: 12. Veljače 2012, 15:31 »
Odlicna recenzija. Obzirom da ga mnogi hvale, treba ga probati.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #10 u: 12. Veljače 2012, 16:08 »
Odlicna recenzija. Obzirom da ga mnogi hvale, treba ga probati.
Uvijek, realno duhan je odli?an i zaslužuje pušenje, ali stojim iza moje ocjene, evo upravo ga dimim :61:
Jedino što sam zaboravio zahvaliti Cigari što mi je podario ovaj duhan koji bez obzira na sve ide na listu  za narudžbe!
« Zadnja izmjena: 12. Veljače 2012, 16:10 od rodjo »

sova

• **
    Peče me jezik
  • 225
« Odgovori #11 u: 12. Veljače 2012, 20:35 »
Rođo -rođen za recenzije.Genijalno!! :1:

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #12 u: 12. Veljače 2012, 22:15 »
Hvala na super recenziji!!
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #13 u: 13. Veljače 2012, 09:04 »
Odlična recenzija, dobio sam ga volju probati iako nisam fan Dunhillovih duhana.
Super si dočarao sve Å¡to se može očekivati u ovom duhanu, nadam se da će se jednom naći   i za mene :1:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #14 u: 13. Veljače 2012, 09:07 »
Odlična recenzija, dobio sam ga volju probati iako nisam fan Dunhillovih duhana.
Super si dočarao sve Å¡to se može očekivati u ovom duhanu, nadam se da će se jednom naći   i za mene :1:
Mogao bi ti se sviđat, nema onih mirisa tamjana koji tebe smetaju u Dunhillu, samo čista virginia, jako mi je sličan na Capstana samo mi je Capstan za stepenicu bolji :61: