Medium strength flake of selected grades of Lemon and Bronze Virginias. One of Dunhill`s most expert blends of highest quality.Ova mjeÅ¡avina je po svim site-ovima gdje je ocjenjivana imala odliÄan review i odliÄne ocjene pa sad bi Äovjek rekao Äemu onda puno talasat po neÄemu Å¡to već svi znaju. MeÄ‘utim, sve to kao i moj reÅ¡pekt prema Dunhillu nisu me pokolebali da napiÅ¡em neÅ¡to o ovoj mjeÅ¡avini.
OdliÄno pakiranje, odliÄan cut, prekrasni ravnomjerni takoreći laserski odrezani flakovi, odliÄne tamno smeÄ‘e boje proÅ¡arane limun žutim pjegama, odliÄna vlažnost, sve ide u prilog ovom duhanu kada ga otvorite i ugledate flakove u piksi.
OduÅ¡evilo me kako duhan gubi na vlažnosti nakon mrvljenja i Äekanja da se malo prosuÅ¡i, duhan je brzo suh i pripreman za punjenje te se lako i lijepo puni u lulu.
Kod paljenja je umjeren, nije jak, lijepo se razvijaju arome od samog starta i lijepo gori, rekli bi savrÅ¡eno. Duhan lijepo gori do kraja puÅ¡enja, arome su konstanto virginijske bez nekih primjesa i aroma kao kod nekih drugih (ne svih) virginijskih mjeÅ¡avina, Å¡to će reći standardno, a Å¡to je standardno vjerojatno je i dobro pa tu valjda i postoji razlog Å¡to svi hvale ovaj duhan i daju mu odliÄne ocjene. No odliÄno nije savrÅ¡eno nego jednostavno vrlo dobro.
Moram priznat da nisam siguran Å¡to nedostaje; oraÅ¡asti okusi su tu, lagana gorÄina virginije, nikotinski ne pre jak, umjeren hladan dim, odliÄno mi paÅ¡e uz bijelo vino koje pijuckam uz pisanje ove recenzije, ne pre jaki kondenzati, itd, itd. i joÅ¡ je Dunhill. Å to viÅ¡e dodati na ovu deliciju ali nije mi top virginia, nego onako visoki prosjek koji se mora ne samo probati nego i naći u kolekciji svakog virginia lover-a i tu i tamo par puta godiÅ¡nje obavezno zapaliti i naravno uživati jer duhan je svakako vrlo dobar.
PuÅ¡i se lijepo do kraja i možda sam dokuÄio zaÅ¡to mi nije top class, a to je Å¡to sam cijelo vrijeme Äekao neÅ¡to i to neÅ¡to nisam doÄekao, ali tko Äeka doÄeka, možda jednom…
Ocjena: 4/5