Pa iskreno-mislim da je tema odliÄna! Naime, u svojoj kolekciji imam podosta estate lula, Å¡to kupljenih, Å¡to dobivenih. O estate lulama imam samo pozitivna miÅ¡ljenja. Kao Å¡to je ssekir rekao-ima neÅ¡to u "spaÅ¡avanju" tih lula. DoduÅ¡e, sve estate lule koje ja imam su bile i u viÅ¡e nego dobrom stanju kada sam ih dobio. Naime, ja bih napravio podjelu (barem) na 3 kategorije:
1. SavrÅ¡eno oÄuvane
2. Ok stanje
3. Loše stanje
Do sada su sve koje sam kupio/dobio bile u prve 2 kategorije. Ovu treću kategoriju susrećem po sajmovima, i ja osobno se ne bih upuÅ¡tao u kupovinu takve, iako sam vidio da se daju i takve lule lijepo "obnoviti". Posla na estate lulama koje ja imam iskreno i nije bilo, osim malo ispolirati usnik i malo iskoristiti reamer da se skine eventualni cake (ako ga prodavaÄ prije nije skinuo). Isto tako, gledam da su lule koje me interesiraju "poznatijih" proizvoÄ‘aÄa, a ne neke "no name" lule, tipa Real Briar (kojih je 99% po sajmovima, Å¡to ne znaÄi da nisu dobre). Isto tako, lule tipa Lorenzo, Real Briar i sl. ne bih kupovao niti nove....