Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Upozorenje na potencijalnog prevaranta

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
Odg: Upozorenje na potencijalnog prevaranta
« Odgovori #15 u: 20. Kolovoza 2012, 21:44 »
ja kazem da to treba da resis sa postom. ne kazem da si prevarant vec da tako ispada, citajuci sve ovo. ne bih voleo da ispadne da je tako. ja sam uradio kako sam uradio, a ti ces sam da odlucis sta ces.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #16 u: 20. Kolovoza 2012, 21:51 »
Da lula nikad nije stigla u Goricu bio bi to Darkov rizik ajmo reci poslovanja. A za ovaj gubitak mozda nisi neposredno kriv ali bez obzira na to mislim da bi bilo ljudski Darku platiti puni iznos. Jer u ovome slucaju tezina rizika je na tvojoj strani. Uvijek mozes tuziti postu i traziti naknadu. No to je opet problem izmedju tebe i poste, a Darko po meni zasluzuje naknadu za lulu u punom iznosu. Najveca zalost u cijeloj ovoj prici sto zbog 50 - 60 € stvaras sebi neprijatelje i navlacis si na vrat veliku neugodnost. Mislim da to nije vrijedno tih novaca. Da ne kazem o narusenom povjerenju i reputaciji kod ostalih clanova, kako na forumu, tako i na drizenjima lulasa. Molim te ovo shvati kao ful dobronamjerne savjete, a ne kao neki napad.
« Zadnja izmjena: 20. Kolovoza 2012, 22:45 od McKurilj »
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

darkokodar

• **
    Peče me jezik
  • 231
« Odgovori #17 u: 21. Kolovoza 2012, 10:13 »
Iako sam nameravao da vise ne pisem nista u ovoj temi jer mislim da sam svoje rekao moram da se nadovezem da bih neke stvari razjasnio...

Prvo bih ukazao na naslov teme...
Ovom temom sam samo hteo da ostale upozorim na to kakva je osoba medju nama a ne da mi clanovi foruma pomognu da resim spor. Kada sam trazio vase misljenje mislio sam da se ono odnosi na to da li sam u pravu u vezi Cutlera ili ne. Potrudio sam se da ono sto sam rekao potkrepim cinjenicama i dokazima koje jasno daju do znanja da ne govorim prazne price. Mozda sam malo preterao u detaljima ali recimo da je to i neka vrsta profesionalne deformacije, naime radim u MUP-u Srbije, poceo sam kao obican policajac da bih kroz proteklih 13-14 godina napredovao do mesta na kome sam sada i jedan deo svoje karijere sam upravo radio nesto slicno ovome tako da moj post vise lici na neki dokaz na sudu nego puko pisanje po forumu. Ipak sam ja ovde udario na neciju cast i postenje pa je bio red da to i valjano obrazlozim.

Pre nego sto sam bilo sta napisao obavestio sam admina foruma o svojoj nameri i naravno Igora od koga sam dobio dozvolu da otvorim ovu temu. Potrudio sam se da biranim recima sve objasnim kako ne bih na neki nacin uvredio Igora ali je on na zalost sve ovo shvatio kao uvredu, potcenjivanje i laz i odgovorio uvredama i lazima na moj racun koje su na svu srecu ljudi koji me poznaju odmah prepoznali. Na njegovom mestu ja bih postupio potpuno drugacije, potrudio bih se da postavim na forum nesto opipljivo u vidu potvrda iz poste u kojima se vidi da je poslao paket, zatim resenja koje se u posti donosi kada se nekome isplacuje odsteta za izgubljen paket i koja mu je isplacena i ostale slicne stvari i sve ono sto bi na neki nacin pobilo ono sto je receno. On naravno to nije uradio a razlog za to se sam namece...

Drugo sto bih rekao je da mi sve ovo deluje ipak kao detinjarija... Sve ovo sto je ovde napisano mi nekako ne ide ruku pod ruku sa lulom. Lula je za mene vise nacin zivota, filozofija, fetis... Ne pusim lulu zato sto su mi na primer cigarete skupe ili da bih presao sa cigareta na lulu ili vec iz kojih drugih razloga, niti lule pravim da bih na tome zaradio. Radim to zato sto uzivam u tome. Kada bih mogao da vam prenesem bar delic zadovoljstva koje osecam dok izradjujem lule, kada u ruke uzmem zavrsenu lulu i kada vidim kako neko uziva u onome sto sam svojim rukama stvorio mislim da bi vam sve bilo jasno.

Nego, da se vratim na ovu temu da je rezimiram i da je ja koji sam je i zapoceo zatvorim. Svrha teme je bila upozorenje clanovim foruma na osobu medju nama i na potencijalne neprijatnosti koji ih mogu zadesiti ukoliko se upuste u neku saradnju sa njim. Da mi je stalo samo do novca, verujte ne bih pokretao temu na forumu ne bi li neko ubedio njega da mi plati, nacini za naplatu postoje i verujem da bi mi kolege iz hrvatske sa kojima saradjujem a sa nekima iz agencije sam i prijatelj, rado pomogli da dodjem do svog novca.
Ukoliko mislite da sam u pravu i da je Cutler pokusao da me izmanipulise na raznorazne nacine i da tako dodje do lule a da je ne plati i ako mislite da je ono sto je rekao meni i o meni laz i uvreda, misljenja sam da ga treba udaljiti iz ove zajednice. Ko o tome odlucuje neka radi svoj posao...

U medjuvremenu sam od Cutlera dobio nekoliko poruka na koje nisam odgovarao jer sam mu rekao da sam sa njime zavrsio i da ne zelim vise bilo kakav kontakt. On mi je u poruci ponudio da mi plati lulu, molio me je da mu dopustim da plati u 5-6 rata i izvinjavao mi se zbog neprijatnosti itd. Odgovoricu mu ovde jer posto smo sve do sada izneli u javnost neka i moj odgovor bude javan.

Igore, ne moras da mi platis lulu. Nema potrebe za time. Dovoljno mi je samo da javno priznas sta si uradio, da se  izvinis meni a i ostalima koje si uvredio na forumu i da pronadjes u sebi barem delic casti i sam odes odande gde ti nije mesto. Sto se lule tice, posto sam ubedjen da je kod tebe i dalje, ponovicu ono sto sam ti i napisao u poslednjoj poruci koju sam ti poslao... Zelim ti da je u zdravlje pusis jos mnogo godina...

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #18 u: 21. Kolovoza 2012, 10:51 »
Mislim da je prevelika šteta napravljena na Igorovom povjerenu. Teško da se to više može ispraviti. Ne želim nikoga tjerati s foruma, ali možda bi bilo najpoštenije Igore da si sam obrišeš profil. Jer očito je da više ne možeš povratiti povjerenje i čast. Žao mi je što je tako ispalo, ali mislim da si si sam kriv, posupio si pogrešno, trebao si odmah platiti lulu (čija cijena je stvarno i više nego prihvatljiva za ručni rad od morte, bez obzira što je Darko tek u počecima ovog plemenitog zanata).

Očigledno je da više nemaš povjerenje i dobrodošlicu u ovoj zajednici. Jer očigledno je da svi koji su komentirali ovaj spor dijele to mišljenje. Stoga učini najpoštenije što možeš i sam se obriši.

Žao mi je ali prevelika je šteta učinjena i nema više povratka na staro.
« Zadnja izmjena: 21. Kolovoza 2012, 10:56 od McKurilj »
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #19 u: 21. Kolovoza 2012, 11:12 »
Rekao sam u startu da neću glumiti suca, što i ne namjeravam, ali isto tako napominjem da neću ni dozvoliti da se forum zatruje s ovakvim stvarima. Igore stvarno mi je žao, ali mislim da bi bilo najpoštenije od tebe da napraviš ono što sam ti napisao. A koliko vidim i skoro svi koji su komentrali ovo su na Darkovoj strani. Nije više stvar uopće u tome tko je koga prevario, stvar je u narušenom, odnosno izgubljenom povjerenju i časti. Već dugo vodim ovaj forum i nažalost imali smo i prije par neugodnih trenutaka. No u zadnje 2 - 3 godine vlada je idila. Sad je opet narušena, a to neću dopustiti.

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #20 u: 21. Kolovoza 2012, 11:20 »
Hajde da i ja nešto kažem. Sekirče i Dawore, znači, po Vašem, ja bih trebao platiti za nešto što nemam i za što je kriva pošta!?!?!? I ti, Sekirče, sad mene nazivaš prevarantom!??!?! Pa, zar sam ja kriv što je pošta za*****a???? Ja ne znam kako Vas dvojica razmišljate, ali, i da platim nešto za ono što nemam, mislim da bi to bio bačen novac. Ne mislite li tako!?

Pa svi vidimo kako ti razmišljaš, sebično, briga te samo za tvoj novac a Darkova lula i
sati truda uloženih u izradu ko ga j....  Å to da si lulu poslao po nekom prijatelju i taj prijatelj ju izgubi,
jel bi bilo fer da ti to riješiš sa prijateljem ili bi isto rekao sorry Darko prijatelj izgubio lulu pa ti ju
neču platit.

Cijenjeni članovi, radi ovakvog problema ne želim da steknete nekakav pogrešni dojam o meni kao osobi. jer, u bilo kojem slučaju, nisam pogriješio, nego koliko-toliko želim izgladiti stvar.

Vidiš ovaj post bi bio potpuno drugačije prihvačen da umjesto "nisam pogriješio" piše pogriješio sam.

Što se tiće tvog mogučeg odlaska sa foruma, ja si neuzimam za pravo da bilo koga tjeram, ja sam tu samo
član kao i ti.

Zanimljivo, post koji sam citirao je nestao dok sam pisao odgovor.
« Zadnja izmjena: 21. Kolovoza 2012, 11:22 od Dawor »

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #21 u: 21. Kolovoza 2012, 11:23 »
OBAVIJEST SVIMA!

Korisnik Cutler zatražio je brisanje svog profila, što mu je i odobreno. Zajedno s profilom obrisane su mu sve teme i postovi koje je ikad napisao, te nisu više vidljivi.

Stvarno mi je žao što je moralo doći do ovoga, ali eto došlo je.

Ako netko još želi nešto komentirati po ovom pitanju, neka slobodno napiše, a za 24 sata zaključavam ovu temu (ali ju neću obrisati, neka ostane za arhivu). U nadi da više neće biti potrebe za ovakvim nimalo ugodnim trenucima na forumu.
« Zadnja izmjena: 21. Kolovoza 2012, 12:29 od McKurilj »

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #22 u: 21. Kolovoza 2012, 11:52 »
Eto, osjetio sam potrebu da i ja nadodam nešto u ovoj temi. Naime, sinoć sam vidio ovu temu, i ostao "neugodno/očekivano" iznenađen. Kao što je sada već bivši član rekao, osjetio sam se prozvanim (pitao je da zašto "stariji" članovi ništa ne komentiraju) da nešto napišem na ovu temu, a da ne ispadnem kao general poslije bitke.
Kao što neki znaju (a dalo se i iščitati iz redaka), prije 3 godine smo imali jednu jako traumatičnu situaciju na forumu, došlo je do velikog raskola foruma, prijetnji određenim članovima... Upravo iz tog razloga nisam želio ništa komentirati, jer ne želim da se ponovi slična situacija.
Podaci koje je Darko pronašao sa nekih drugih foruma o određenim nečasnim radnjama dotičnog bivšeg člana, nas nekolicina zna već neko vrijeme, tako da smo "pratili" kako će se odvijati dalje situacija, sa velikom dozom opreza... (uglavnom-svi sa druženja su upozoreni na vrijeme)!!!
Pošto smatram da odnos među nama lulašima mora biti JEDINO i ISKLJUČIVO idiličan i prijateljski, pozdravljam inicijativu Darka da upozori i ostale članove foruma na nečasne radnje. Isto tako, smatram da ako se i u budućnosti dogodi slična situacija (iako sumnjam, jer će se povući neki drastični potezi), da se i to objavi javno!
Činjenica je da između članova koji se druže postoji veliko prijateljstvo, a i one koje nisam nikada vidio držim za jako moralne i poštene ljude, te smatram da ako u žitu i postoji kukolja, ono se mora izdvojiti. Licemjerno je da se ljudi predstavljaju za nešto što nisu, ali isto tako, istina uvijek ispliva na površinu, i uvijek se pokaže svačije pravo lice.
Žao mi je da se morala dogoditi ovakva situacija, i to baš među nama koje spaja jedan tako iskonski životni stil, ta sveta stvarčica koju toliko volimo.
Iz tog razloga, neka se i dalje odnosi meÄ‘u svima nama samo učvrste i dalje nastavimo moralnije i časnije nego prije!!!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #23 u: 21. Kolovoza 2012, 12:05 »
Čitam ovu temu od samog početka i smatrao sam da je sve rečeno te nisam imao namjeru ništa komentirati. Teško je biti sudija u ovakvim slučajevima, pogotovo kad se iz početka vidi da nešto ne pije vodu, u svakom slučaju bitno je da se stvar brzo okončala bez obzira ko je izvukao deblji kraj.

Ovim putem moram čestitati Kruni na stvarno odličnom vođenju ove diskusije, mislim da od nas niko ne bi bolje i pravednije postupio, svaka čast Kruno.

Da treba riješavati ovakve situacije, treba, i to brzo i efikasno što se i dogodilo.

Ovaj forum mi je stvarno jedan sastavni dio u mom životu i od kada sam član upoznao sam stvarno divne ljude, neke na forumu preko postova, a neke i odobno što se pretvorilo u jedno odlično iskustvo i razvila su se divna prijateljstva pa se nadam da će tako i ostati.
Još jednom hvala Kruni, a isto tako i svim čalnovima koji podupiru ovaj forum i drže ga na životu. :61:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #24 u: 21. Kolovoza 2012, 15:22 »
zavrseno kako je zavrseno. kruno, ja bih ipak ovo obrisao...

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #25 u: 21. Kolovoza 2012, 20:50 »
I ja dolazim poslije pauze zbog previše posla i htio bih samo reći, da mi je vrlo vrlo žao, da je došlo do konflikta i takvog kraja. Meni je lulaski svijet oaza usred ludila. Nadam se, da će se priča završit što bolje za sve i ko sekir mislim, da nema više smisla diskutirati o toj stvari, pogotovo kad je jedan od aktera priče otišao sa foruma.
Svima želim hladnog dima!! 
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #26 u: 21. Kolovoza 2012, 20:52 »
Ne, ne. Definitivno nećemo više trovati forum ovim nemilim događajem. Zato sam i napisao ako još danas netko želi nešto napisati neka slobodno piše. Sutra gasim temu jednom zauvijek.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #27 u: 21. Kolovoza 2012, 22:04 »
ma brisi odma, da se ne nerviramo vise i da nam ne blati forum

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #28 u: 02. Siječnja 2013, 17:04 »
Mislio sam da ovu temu nikada više neću morati ni pogledati a kamoli otključavati. No eto nažalost moram.
Uglavnom svima poznati bivši član Igor Poturić (Kobilić 121, 10410 Velika Gorica) poznatiji pod nadimkom Catler. Svim silama se želi vratiti na forum. Kad sam mu rekao da nakon svega što je napravio to nije moguće, počeo je s vrijeđanjem i prijetnjama. I to ne samo meni nego svima nama koji smo se navodno "urotili" protiv njega. Pa vas upozoravam da se ne iznenadite ako vas gore spomenuti kontaktira s nekom "prigodnom" porukom.
« Zadnja izmjena: 02. Siječnja 2013, 17:09 od McKurilj »

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #29 u: 02. Siječnja 2013, 17:13 »
Što je taj "ljepotan" haračio i po ovome Forumu?
Samo se nadam da niste s njime trgovali  :61: