Obavezno ću prvom prilikom poslikati i postati slike turskih lula ovdje. Makar cijene su im poštene s obzirom na cijene s ove stranice:
http://www.meerschaum.com/Default.aspxKaj se tiće Gazele, Kad bih birao helikopter za sebe i da imam mogućnosti to bi bio Gazela. E kad bi mogućnosti bile još veće (nemoguće u ovom životu) lijepu mi liniju helikoptera ima i Black Hawk. Izgleda mi kao sportski auto, a i letne mogućnosti su mu impozantne.
Rotorom po travi! Svaka Äast pilotu. Ne bi volio da me i provoza tako

Eto i poznati sluÄaj od 1997.g. Ostali su 3-4 traga rotora Bell-a 206B po zemlji. Nakon toga se rotor razletio, helikopter se sruÅ¡io, a dijelovi rotora su kumu pilota, koji je bio u blizini, kirurÅ¡ki precizno odsjekli pola glave. Posada je preživjela. Nije se baÅ¡ za igrati sa sigurnošću.
Ima joÅ¡ i jedna anegdota jednog pilota dok je letio na vježbi gaÄ‘anja s Gazelom. Operater maljutke je bio neiskusan pa je kod ispaljivanja rakete izgubio koncentraciju te je maljutka nekontrolirano odletila promaÅ¡ivÅ¡i cilj brdo i cijelo podruÄje gaÄ‘anja. Zapovjednik gaÄ‘anja odmah zove pilota na stanicu viÄući da Å¡to izvodi. A pilot mrtvo hladno mu odgovara: "Pa lebdim".

Za tipove letjelica. prvo mi je obuka bila na Utvi-75, pa Bell 206B III, pa eto sad sam na Mi-171, letim i Mi-8MTV. Imamo sam prilike samo se provoziti u kokpitu C-17 Globemaster i kokpitu Airbusa 320. Bio sam i putnik u C-130, An-32, a iz An-2 su me izgurali na padobranskoj obuci

(tko joÅ¡ iskaÄe iz ispravnih zrakoplova

)
evo imam sad prilike i provozati se u BlackHawk-u, ali sam si rekao samo ako budem u prilici ga isprobati na mjestu kopilota. Nemam više nešto volje trkeljati se iza.

Pozdrav