Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Tražim sajlu za mini bušilicu... hitno!

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
Tražim sajlu za mini bušilicu... hitno!
« u: 26. Studenoga 2012, 20:18 »

Taman sam usred posla (radim neke tampere i stalke za lule) i vrisne mi ona "zubarska" sajla, produžetak za Einhellovu mini busilicu..

Jel ima netko takvu da mu ne treba?

Ako ne kupuje se Dremel ili Proxxon sa istom.. Neki savjet? jeftinija, skuplja...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Tražim sajlu za mini bušilicu... hitno!
« Odgovori #1 u: 27. Studenoga 2012, 08:31 »
Na žalost... baj-baj...

Ja pretražio sve moguće, probao pripasati sve što se dalo naći... Ništa.

Na kraju rekao "dosta" tim polurješenjima tipa Einhell, PowerPlus i kako_se_sve_već_ne_zovu i kupio Dremela. Razlika je nebo i zemlja! Automatska regulacija brzine vrtnje i konstantnog broja okretaja, zvuk, osječaj dok radiš s njom, ma sve!!

Moj je ovaj http://www.dremeleurope.com/dremelocs-hr/product/2709/396/dremel%C2%AE-4000/dremel%C2%AE-4000/

Iako nisam htio kupiti taj model, kad sam došao u trgovinu, nisu imali onaj koji sam htio (a zapravo mi i nikakav dodatan pribor nije trebao jer sam imao sve što mi treba), a onda mi je čovjek rekao da imam 10% popusta na keš i 10% popusta na to što sam ono što trebam našao na njihovom web shopu (imao sam sa sobom isprintanu stranicu s njihovog weba pa je vidio).
Na kraju sam kupio vrhunski stroj za cijenu slabijeg, po kojeg sam prvobitno i došao.

Oduševljen sam njime! Svakako preporučam!Ako se u radu dosta oslanjaš na takvu alatku, onda se isplati kupiti dobro i kvalitetno. Moj Einhell se još uvijek koristi (samo bez sajle koja je pukla), ali za nešto sasvim drugo.
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #2 u: 27. Studenoga 2012, 09:44 »
Upravo tako kolega Dotter,Dremel je 'majka'svih mini bušilica.Rabio sam jednog pre nekih 15 godina sa radovima u kamenu i stvarno se držao izvanredno u najtvrđem materijalu.Radio sam dosta i sa ovim slabijim modelima i ovde godine sam se takodje častio ovim 4000 modelom.Ne pada mi napamet da menjam ovu firmu...ne zovu bez veze sve mini-bušilice na trzistu Dremelom ! :15:
"keep it simple until it gets complicated"

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #3 u: 27. Studenoga 2012, 12:19 »
Dremel je majka! Poderao sam ih nekoliko...ali prije nego sto ih poderes nagutas se prasine...Kupio sam u pocetku i
druge marke, medjutim nije vrijedno spomena, sve u svemu nije puno ni skuplji... :108:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #4 u: 27. Studenoga 2012, 12:22 »

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #5 u: 27. Studenoga 2012, 12:39 »

Moj je ovaj http://www.dremeleurope.com/dremelocs-hr/product/2709/396/dremel%C2%AE-4000/dremel%C2%AE-4000/

Btw, koliko dodje kod nas, ako nije tajna...

Evo, kompletna ponuda Dremela u dučanu gdje sam ga ja kupio http://www.web-trgovina.profi-al.hr/dremel-26/visenamjenski-alati-326/

Dakle, nekih 900kn je bio, koliko se sječam.
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #6 u: 27. Studenoga 2012, 12:47 »
Manje-vise cijene su iste...thanks

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #7 u: 27. Studenoga 2012, 12:49 »
Nažalost, isti problem sa Einhellom sam imao kao i ti i Domba! Možeš raditi jedino bez sajle, što je nepraktično do zla boga.... Ja skupljam pare za Dremela, jer ovo je očito bacanje love....
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #8 u: 27. Studenoga 2012, 15:09 »
Inace, nisam nikad koristio sajlu...stvar navike... :108:

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #9 u: 28. Studenoga 2012, 15:07 »
Da, vjerojatno jest stvar navike, ali sa tim "produžetkom" je puno elegantnije raditi, jer se maltene drži kao olovka u ruci, pa je povećana preciznost... Ja kad radim bez tog "pomagala", imam osjećaj kao da nemam kontrolu nad situacijom.
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #10 u: 28. Studenoga 2012, 16:35 »
Našao sam mu sajlu. U stvari moj frend mu je poklonio jer da ?e njemu više trebat. Ipak majstor je ve? naru?io novu kod kineza. Samo ?e ga ta sajla iako on to još ne zna skupo stajat. Dok plati cugu meni pa frendu pa drugu cugu pa...  :64:
Sporost je vrlina.

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #11 u: 30. Studenoga 2012, 11:35 »
NaÅ¡ao sam mu sajlu. U stvari moj frend mu je poklonio jer da će njemu viÅ¡e trebat. Ipak majstor je već naručio novu kod kineza. Samo će ga ta sajla iako on to joÅ¡ ne zna skupo stajat. Dok plati cugu meni pa frendu pa drugu cugu pa...  :64:

Polako sa cugama, najprije ju treba pripasat i očistit malo kejka, onda možemo pregovarat... uz cugu.. :137:

P.s. Vidim ja da će me ta sajla preko takvog posrednika doć više nego novi Dremel... :158: taj je i aute prodavao a sad tek kad krene zarađivat na sajlama... :154:

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #12 u: 01. Prosinca 2012, 16:43 »
Eto naručio jednu iz Kine a u meÄ‘uvremenu su se lokalni lulaÅ¡i pobrinuli da danas na druženju dobijem joÅ¡ dve....  Ovim putem im se zahvaljujem!   :134:
Sad viÅ¡e nemam isprike, nego nazad na posao!!   :108:

P.s. Nisam bankrotirao ali duhan je  :165: